Székesfehérvár, 2013. május 16. – Országos programsorozatot indít útjára csütörtökön az Erste Bank Hungary, melynek keretében a társaság vállalati ügyfelei számára biztosít lehetőséget stratégiai céljainak, aktuális szolgáltatásainak, benne kiemelten az új hitelkonstrukcióinak megismerésére. Az első állomás Székesfehérvár.

A székesfehérvári Hiemer-Házban kezdődik az Erste Bank Hungary Corporate Road Show-ja, amelynek célja, hogy az Erste Bank Hungary közvetlenebb kapcsolatba kerüljön az ügyfeleivel, párbeszédet alakítson ki az érdeklődőkkel.

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója a programsorozat kapcsán elmondta: a bank kiemelten fontos célja ebben az évben, hogy ismét felpörgesse hitelezési aktivitását. Az országos programsorozat egyik fontos feladata éppen az, hogy a vállalati ügyfelek első kézből kaphassanak információt az aktuális lehetőségekről.

A társaság vezetői és szakértői az előadásokon ismertetik az Erste hazai és regionális stratégiai terveit, szót ejtenek a makrogazdasági környezet alakulásáról éppúgy, mint az EUR árfolyam alakulásáról, vagy a nagyon is aktuális kockázatkezelési trendek részleteiről. A bankszakemberek az érdeklődők számára bemutatják az Erste Bankban elérhető legújabb finanszírozási lehetőségeket, és természetesen szívesen válaszolnak a helyben felmerülő kérdésekre. A rendezvény különlegessége éppen az, hogy a résztvevők kötetlen beszélgetést folytathatnak a társaság legfelső vezetésébe tartozó szakembereivel.

Az elnök vezérigazgató hozzátette: az Erste Bank Hungary Zrt. fontosnak tartja, hogy a korábbi általános banki gyakorlattal szemben proaktívan vegyen részt az ügyfelek tájékoztatásában és párbeszédre épülő, interaktív kapcsolatot alakítson ki meglévő és potenciális ügyfeleivel egyaránt.

A fehérvári eseményen az elnök-vezérigazgató a társaság stratégiája mellett a vállalati hitelezésről, kiemelten a Magyar Nemzeti Bank által kínált konstrukcióról beszél, míg az Eximbank igazgatóhelyettese, Kárpáti Gabriella egy különálló előadásban mutatja be az Eximbank aktuális stratégiáját és termékeik előnyeit. Árokszállási Zoltán, az Erste Bank vezető makrogazdasági elemzője Magyarország makrogazdasági helyzetét vázolja fel, míg az Erste Bank Hungary kis- és középvállalati igazgatója, Kálmán László a vállalati üzletág szolgáltatásairól és a társaság régiós terveiről ad tájékoztatást. Imrei János, a Treasury osztály szakértője a devizapiac működését és az ehhez kapcsolódó kockázatok kezelését mutatja be az érdeklődőknek.

A székesfehérvári találkozó után a bank szakemberei Pécsett (május 30.), Debrecenben (május 31.), Miskolcon (június 10.), Budapesten (június 10.), Győrben (június 11.) és Szolnokon (június 18.) várják az érdeklődőket.