Budapest, 2013. június 7. – Lakossági fiókhálózatának optimalizálásáról döntött az Erste Bank Hungary Zrt. A hatékonyságjavító intézkedés keretében a harmadik legnagyobb fiókszámmal rendelkező pénzintézet öt, nem rentábilisan működő egységét bezárja. A fiókhálózati racionalizáció keretében nem kerül sor elbocsátásokra, a bezáró fiókokban dolgozók más egységekben folytatják a munkát. Az Erste Bank folyamatosan fejleszti is fiókhálózatát, idei évben több fiókját felújítja, modernizálja, bővíti, valamint új helyszíneken nyit fiókokat.

Az Erste Bank Hungary Zrt. a még hatékonyabb működés érdekében felülvizsgálta lakossági fiókhálózatát és arról döntött, hogy optimalizálva hálózatát öt olyan fiókot zár be, amelyek nem működtek gazdaságosan. A döntés értelmében négy budapesti (Istenhegyi út, Bécsi út, Ferenc körút, Tátra utca) és egy pécsi (Alkotmány utca) fiókot zár be. A bank az érintett ügyfeleket levélben értesíti arról, hogy 2013. július 1-jétől mely fiókok veszik át a megszűnők helyét.

A lépés nem jár elbocsátásokkal, az érintett fiókokban dolgozó munkatársakat másik fiókokban foglalkoztatja tovább a pénzintézet.

Az Erste Bank folyamatosan fejleszti is fiókhálózatát, idei évben több fiókját felújítja, modernizálja, bővíti, valamint új helyszíneken nyit fiókokat.