A Balaton-part legnagyobb bevásárló- és szórakoztató központja a magyarországi Erste-csoport többségi tulajdonában lévő siófoki Sió Pláza. Az egy évvel ezelőtt átadott bevásárlóközpont telítettsége több mint 70 százalékos, bérlői között olyan márkák szerepelnek, mint a H&M, a Deichmann, az Intersport, az Alexandra Könyváruház, vagy a CCC, illetve a KIK.

Fennállásának egyéves évfordulóját ünnepli az Erste Ingatlan Kft. leányvállalatának többségi tulajdonában lévő Sió Pláza bevásárlóközpont. Mostanra a bruttó 10.000 m2 kiadható területtel rendelkező bevásárlóközpont telítettsége meghaladja a 70 százalékot.

A siker komoly közös munka eredménye: a tulajdonosi oldalról dedikált asset management csapat, a pláza új property management partnere (BNP Paribas RE), a helyszíni center management, a bérbeadó szakemberek, illetve a város hathatós együttműködésének köszönhető.

„A még kiadó területekre növekvő érdeklődést tapasztalunk, előrehaladott bérleti tárgyalások folynak, amelynek köszönhetően az év során várhatóan további nemzetközi és hazai bérlővel bővül majd a Sió Plaza kínálata. Tulajdonosként maximálisan hiszünk a projekt sikerében, az év végére 85% feletti telítettségre számítunk.” – nyilatkozta Balázs Zoltán, az Erste Ingatlan Kft. ügyvezetője.

A Sió Pláza nem egy hagyományos bevásárlóközpont, hiszen Siófok a kereskedők számára a nyári csúcsszezon forgalmával együtt éves szinten összesen „4 hónap karácsony”-t jelent. Az itt élők számára a pláza pedig még ennél is több: „Egy élő találkozási pont, a város szerves része, amelynek előnyeit a megújult Fő tér, az emblematikus Víztorony és annak hazai és külföldi látogatói mind élvezhetik.” – mondta el Dr. Balázs Árpád, a Balaton-parti város polgármestere az évforduló alkalmából.

A Sió Pláza különleges épülete az építész szakma köreiben is elismerést kapott. Az Atlas of World Architecture című kiadványban való megjelenéssel beválasztották a 2009-2012 között épült legjelentősebb 400 épület közé a világon. A Siófok arculatát is meghatározó létesítmény külsejével két korszakot is hitelesen jelenít meg. A Fő tér felől modern vonalú, nyitottságot sugárzó, dinamikus homlokzattal találkozik a látogató, míg a Kálmán Imre Sétány felől a XX. században épült, eredeti állapotába visszaállított Sörbár várja a vendégeket.