A POSTA BANKI SZOLGÁLTATÁSOK ÜGYFELEIT ÁPRILISTÓL AZ ERSTE FIÓKOK SZOLGÁLJÁK KI

Budapest, 2013. szeptember 30. - A Magyar Posta megváltozott stratégiája nem tette lehetővé az Erste Bank Hungary Zrt. és a Magyar Posta Zrt. között fennálló szerződéses rendszer néhány elemének fenntartását. A Posta folyószámlák, megtakarítási termékek, hitelkártya, folyószámlahitel és személyi kölcsön Magyar Posta által történő közvetítésére vonatkozó szerződéseket az Erste Bank Hungary Zrt. 2013. szeptember 30-án felmondta.

A Posta banki termékekkel rendelkező ügyfelek számára a legfontosabb változás, hogy 2014. április 2-ától az ezen termékekhez kötött szolgáltatások nyújtása a postahelyeken megszűnik, azonban az Erste Bank hálózatában teljes körűen igénybe vehetik a bank szolgáltatásait.

Az Erste Bank Magyar Postával kötött egyéb szerződései változatlanul érvényben maradnak, a Magyar Postát a bank továbbra is fontos üzleti partnerének tekinti.

Az Erste Bank továbbra is elkötelezett a magyar piac irányában, teljes termék- és szolgáltatásválasztékával szolgálja ki lakossági és vállalati ügyfeleit, országosan 135 bankfiókjában, több mint 400 ATM-en és 4 400 POS terminálon keresztül.