Budapest, 2013. november 27. – Immár hatodszor vehetett át szakmai elismeréssel és kétmillió forintos támogatással járó Junior Prima Primissima díjat öt fiatal, 30 év alatti újságíró Magyar sajtó kategóriában. Az Erste Bank Hungary Zrt. által társalapított díjakat Csepelyi Adrienn (Geomédia Kiadó, Kötényblog), Fabók Bálint (Origo), Mohai Balázs (MTI külsős fotóriportere), Plankó Gergely (444.hu) és Rényi Pál Dániel (Magyar Narancs) nyerte idén.

A Demján Sándor által alapított Prima Primissima Díjakat 2007-től kifejezetten fiatal tehetségek számára is odaítélik: a Junior Prima Díjakat először három kategóriában (tudomány, sport és oktatás) adták át, majd a Prima Primissima Alapítvány kezdeményezésére 2008-tól újabb kategóriákat – sajtó, képzőművészet, színház- és filmművészet, irodalom, építészet és építőművészet – hívott életre az alapítvány kuratóriuma. Az Erste Bank a Magyar sajtó díj társalapítójaként csatlakozott a kezdeményezéshez.

Szabó Andrea, az Erste Bank marketing és kommunikációs igazgatója a díjátadás kapcsán elmondta: rendkívül fontos, hogy szakmailag kifogástalanul, magas színvonalon működő szerkesztőségek, és műhelyek gyártsák és közvetítsék a híreket. A jelenlegi, közel sem nyugodt gazdasági körülmények között pedig ez egyenesen elengedhetetlen. Ezzel a díjjal az Erste Bank a maga eszközeivel kívánja támogatni a fiatal újságíró nemzedék munkáját, érvényesülését, függetlenségét.  A Junior Príma Díjjal járó elismerés, ismertség, presztízs és anyagi támogatás érdemben segítheti a díjazottak további munkáját is.

Magyar sajtó kategóriában az öt fiatal újságírót idén a Rangos Katalin (Klub Rádió), Brückner Gergely (Figyelő), Galambos Márton (Forbes Magazin), Honti Hanna és Balogh Gabriella (Príma Alapítvány), valamint Jelasity Radován és Szabó Andrea (Erste Bank) alkotta zsűri választotta ki.