Komplex mobilfizetési megoldás az Ersténél

Magyarországon elsőként indította el komplex mobilfizetési szolgáltatását a mai napon az Erste Bank Hungary Zrt. MobilePay néven. Az alkalmazást letöltő ügyfelek okostelefonjuk segítségével sorban állás nélkül fizethetnek be gépi kitöltésű postai sárga és fehér csekkeket, valamint egy gombnyomással utalhatnak pénzt ismerőseiknek a telefon névjegyzékéből kiválasztott telefonszámra. Az alkalmazással a parkolási díj is rendezhető, az autópálya-matrica vásárlás is pár másodperc alatt elvégezhető, illetve a mobilegyenleg is feltölthető mindhárom szolgáltató esetében.

Magyarországon elsőként, március 3-án indította el a kényelmes és gyors ügyintézést biztosító mobilfizetési szolgáltatását az Erste Bank Hungary Zrt. Az okostelefonokra kifejlesztett alkalmazás a megváltozott ügyféligényekre reagálva kínál egyszerű, gyors és biztonságos online fizetési megoldásokat.

Harmati László, az Erste Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta: a magyar piacon elsőként elindított új szolgáltatás igénybe vételével a lakossági ügyfelek okostelefonjuk segítségével egyszerűen és gyorsan bonyolíthatnak különböző pénzügyi tranzakciókat. Így sorban állás nélkül fizethetik be csekkjeiket, indíthatnak parkolást bármely megadott rendszámra, vásárolhatnak autópálya-matricát, vagy tölthetnek fel feltöltőkártyás mobiltelefonszámot. A csekkbefizetési funkcióval a gépi kitöltésű sárga és fehér csekkek egyaránt befizethetőek. A csekk típus kiválasztását követően a telefon kamerájának segítségével tudják az ügyfelek a csekken található adatokat beolvasni. A beolvasott adatok a képernyőn automatikusan megjelennek az ügyfél számára, mely kiegészíthető közleménnyel. Az adatok ellenőrzését követően az ügyfélnek már csak annyi teendője van, hogy kiválassza azt a bankkártyát, amellyel a fizetést indítani kívánja. A szolgáltatás további fontos kényelmi funkciója, hogy a számlatulajdonosok a MobilePay segítségével pénzt utalhatnak akár más pénzügyi szolgáltatónál bankoló ismerőseiknek is a kedvezményezett számlaszámának ismerete nélkül úgy, hogy egyszerűen kiválasztják okostelefonjuk telefonkönyvéből a kedvezményezett telefonszámát.

Az új szolgáltatás fejlesztését Európa egyik vezető mobilfizetési megoldásokat szállító szolgáltatója, a magyar tulajdonú Cellum-csoport végezte. Az Erste MobilePay a Cellum banki szintű fizetési biztonságot garantáló technológiájával működik.

A MobilePay az Erste Bank minden olyan lakossági ügyfele számára elérhető, aki rendelkezik a bank által kibocsátott lakossági forintalapú bank- vagy hitelkártyával. A szolgáltatás igénybevételéhez külön szerződést sem kell kötni, elegendő a bankkártya igénylésekor már megkötött bankkártya vagy hitelkártya szerződés.

Az Erste MobilePay alkalmazás Android 2.2 és iOS 6.0 verziójú, vagy annál frissebb operációs rendszerű okostelefonokra tölthető le a Google Play-ből vagy az AppStore-ból. Az alkalmazás funkciói a letöltést és regisztrációt követően elérhetővé válnak, azonban fizetési tranzakció indításához legalább egy bankkártyát is regisztrálni kell a felhasználónak. A MobilePay letöltése ingyenes, az ügyfeleknek a kártyaregisztráció egyszeri díját kell megfizetniük, melyet azonban a bank akciós jelleggel, annak visszavonásáig elenged.

A bank saját felmérése szerint minden ötödik okostelefon tulajdonos rendszeresen tölt le különböző alkalmazásokat és közel minden második felhasználó letölti a számára érdekes appokat. Az is kiderül a bank kutatásából, hogy a felhasználók több mint fele az egyszerűséget, a kényelmet és a gyorsaságot értékeli a legtöbbre egy mobilfizetési alkalmazás használatakor.

Harmati László kiemelte: az Erste Bank a magyar bankpiac meghatározó szereplőjeként innovatív megoldásaival arra törekszik, hogy a pénzügyek intézését egyszerűbbé és kényelmesebbé tegye ügyfelei számára. Ennek a törekvésnek a jegyében egyszerűsítette a bank a számlavezetési szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek önmaguk dönthetik el, milyen szolgáltatásokat választanak bankszámlájukhoz. Mind az EgySzámla, mind pedig a MobilePay-rendszer hozzájárul ahhoz, hogy a bank ügyfelei egyszerű, de ugyanakkor innovatív és személyre szabott pénzügyi szolgáltatásokat kapjanak.

A kényelem és az egyszerűség miatt az elektronikus bankolási lehetőségek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az Erste Bank ügyfeleinek körében. A bank ügyfelei 2013-ban összesen 6 840 000 tranzakciót indítottak a NetBankon keresztül, ami havonta átlagosan 570 000 tranzakciót jelent.