Egyszerű, átlátható és aktív hozamú befektetési megoldást indít „You Invest” néven az Erste Bank és az Erste Alapkezelő Zrt.  A prémium ügyfélkörnek szánt új befektetési koncepció lehetővé teszi, hogy az ügyfeleknek ne kelljen napi szinten a befektetéseikkel foglalkozniuk, ugyanakkor a szolgáltatás weboldalán bármikor megtekinthetik az alapok részletes teljesítményét, az éppen aktuális stratégiát vagy chatelhetnek is alapkezelőjükkel.

Az új szolgáltatás teljes mértékben igazodik az egyedi célokhoz: ha az ügyfél úgy kívánja, nem kell napi szinten foglalkoznia a befektetéseivel, az új befektetési megoldás lehetőséget ad arra, hogy a megfelelő kockázati profil kiválasztása után minden részletről az alapkezelő szakemberei gondoskodjanak, beleértve az eszközallokációs, értékpapír kiválasztási és időzítési döntéseket. Ugyanakkor a www.youinvest.hu oldal teljes átláthatóságot biztosít: bármikor ellenőrizhető az alapok teljesítménye és az aktuális portfólió összetétele, emellett online riportokon keresztül a befektetési eszközök aktuális átsúlyozásáról is tájékoztat. 

Kállay András, az Erste Prémium és Private Banking igazgatója elmondta: a „You Invest” egyike az Erste Csoport innovatív újdonságainak, amely mostantól az Erste Bank prémium üzletágának vezérszolgáltatása. Az ügyfelek az új platformon, de akár e-mailen, blogon vagy chatoldalon keresztül közvetlenül az alapkezelőktől kérhetnek információkat a befektetéseikkel kapcsolatban, így bármikor nyomon követhetik vagyonuk gyarapodását. Ezek a funkciók lehetővé teszik, hogy az ügyfelek a profi befektetőkhöz hasonlóan betekintést kapjanak az alapkezelési döntésekbe.

A szolgáltatás az egyösszegű befektetést és a folyamatos befizetések menedzselését is lehetővé teszi. A befektetési időtávból következően a szolgáltatást adókímélő számlatípusok használatán keresztül érdemes igénybe venni. A megváltozott hozamkörnyezet a pénzügyi szolgáltatókat és az ügyfeleket is új kihívások elé állította, ezekre az Erste válasza a ,,You Invest’’ szolgáltatás.

Az egyedi befektetési megoldásokat kínáló új szolgáltatás három különböző kockázatú befektetést nyújt pénzpiaci, kötvény-, ingatlan-, részvény és alternatív alapokba fektető, aktív megközelítést alkalmazó alapok alapja konstrukciókon keresztül. A „You Invest Stabil” azoknak a prémium ügyfeleknek jelent megoldást, akiknek a hosszú távú stabil teljesítmény a legfontosabb. A „You Invest Kiegyensúlyozott” csomag a különféle befektetési célpontok kiegyensúlyozott portfólióját kínálja, tervezhető hozam-kockázat profil mellett. A „You Invest Dinamikus” esetében a legmagasabb a részvények aránya, így azoknak az ügyfeleknek kedvez, akik a nagyobb hozamért cserébe hajlandóak magasabb kockázatot vállalni, és hosszú távra kívánnak befektetni.

Kállay András hozzátette: az új „You Invest” szolgáltatással az Erste Bank prémium üzletága újabb fontos lépést tett a minőségi és személyre szabható ügyfélkiszolgálás terén, mellyel tovább erősíti a piacon betöltött szerepét is.

Az Erste prémium üzletága két évvel az indulás után közel 8 000 szerződött ügyféllel és 110 milliárd forint kezelt vagyonnal a hazai prémium piac egyik meghatározó szereplője.