Felértékelődik a megújuló energiaforrások szerepe az energiaellátásban

enHome márkanéven bemutatkozott az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport új üzletága, amely főként megújuló erőforrásokon alapuló, teljes körű energiahatékonysági szolgáltatásokat nyújt. A személyre szabott korszerűsítési megoldások szeptembertől az ország egész területén az ügyfelek rendelkezésére állnak.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport komoly figyelmet fordít a fenntartható villamosenergia-ellátásra, melynek fontos része a környezetbarát technológiák bevezetése, valamint az innovatív megoldások alkalmazása.

Képzési programokkal és hatékony energia-megoldásokkal már évek óta népszerűsítik a tudatos energiafelhasználást kis- és nagyfogyasztóik, sőt, általános iskolák körében is.

Az egész Európában változó piaci és szabályozási környezet következtében a hagyományos nagy erőművek mellett egyre fontosabb szerepet fognak betölteni a megújuló energiaforrásokat felhasználó kisebb termelőegységek. Ezek lokálisan látják el az egyes háztartásokat, a kisebb közösségeket, vagy akár településeket energiával, részlegesen függetlenítve őket a mai ellátórendszertől.

Ezen igények egyedi kiszolgálását biztosítja az enHome. A szolgáltatások köre a korszerűsítés valamennyi fázisát lefedi: a felméréstől (energetikai audit), a berendezés kiválasztásán, beszerzésén, tervezésen át, egészen az engedélyeztetésig, majd a szerelés és későbbi karbantartások elvégzéséig.

A pályázati tanácsadáson túl szakértő banki partnerükkel, az Erste Bank Hungary Zrt.-vel közösen kedvezményes finanszírozási lehetőségeket is nyújtanak a megvalósításhoz. Az Erste Bank fontosnak tartja, hogy az ügyfelek egyedi igényeire válaszoló innovatív termékekkel és szolgáltatásokkal jelenjen meg, ezáltal is segítve ügyfeleik tudatos pénzügyi döntéseinek meghozatalát. Kimondottan az enHome ügyfelei számára érhető el az Erste Zöld Hitel termékcsalád, amely akár önerő, illetve ingatlanfedezet nélkül, kedvezményes feltételek mellett vehető igénybe. Sőt, amennyiben az ügyfél az ehhez szükséges feltételeknek megfelel, állami kamattámogatásban is részesülhet.

Az igények szerint rugalmasan bővülő termékpalettában jelenleg napelem, napkollektor, hőszivattyú és kondenzációs kazán is megtalálható.

Az enHome független energia tanácsadóként és szakértőként kíván megjelenni a piacon, felelős szerepet vállalva a környezettudatos energiafelhasználás népszerűsítésében a lakosság körében.