Az Erste Private Banking 2012 és 2014 után idén harmadszorra nyerte el a legjobb kelet-közép-európai privátbanknak járó díját a The Banker nemzetközi pénzügyi magazin rangos versenyén. „A célunk, hogy a régió minden országában piacvezetők legyünk a privátbanki szegmensben, ez irányban tett lépés volt Magyarországon a Citibank lakossági üzletágának idén szeptemberben bejelentett megvásárlása is” – mondta az elismerés kapcsán Peter Ipkovich, az Erste Group kelet-közép-európai privátbanki igazgatója. Hozzátette: dinamikusan bővül a régióban a privátbanki szegmens, az ügyfeleik száma 3,5 százalékkal közel 13,5 ezerre nőtt 2014-hez képest, míg az általuk kezelt vagyon 7,3 százalékkal 5600 milliárd forintra emelkedett. Elmondása szerint a privátbanki ügyfelek egyre tudatosabbak, miközben az elvárásaik is folyamatosan nőnek a szolgáltatók irányában, ennek fényében különösen értékesnek tartja a mostani díjat.

„Kiemelkedő év volt az idei a számunkra, amelyet a Citibankkal kötött ügylet koronázott meg. Külön öröm, hogy talán ezzel mi is hozzájárulhattunk az elismeréshez. A célunk egyértelmű a következő években: folytatjuk a dinamikus bővülést a szolgáltatásaink további minőségi fejlesztésével párhuzamosan” – tette hozzá Kállay András, az Erste Bank Hungary Private Banking üzletágának vezetője. Az Erste Private Banking a vagyonkezelési szolgáltatások teljes skáláját lefedi a kelet-közép-európai térség hat országában (Ausztriában, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában) nyújtott széles körű szolgáltatásai révén. Magyarországon magyar piac élmezőnyébe tartozik az Erste Private Banking, ezt a pozíciót a Citibank lakossági üzletágának felvásárlása tovább erősíti.

Az évek során az Erste Private Banking már számos díjat nyert. Tavaly a The Banker nemzetközi pénzügyi magazin az Erstét a Legjobb privátbank Kelet-Közép-Európában, Legjobb privátbank Horvátországban és Legjobb privátbank Ausztriában elismerésekkel díjazta. A legjobb kelet-közép-európai privátbanknak járó díjat már 2012-ben is megkapta a bank, majd a legjobb ausztriai privátbank számára odaítélt díjat 2013-ban, emellett az Euromoney magazin szavazásán 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben a legjobb ausztriai privátbankként végzett, valamint 2012-ben a legjobb magyarországi és romániai privátbank címét is begyűjtötte, amit 2013-ban a legjobb horvátországi privátbanknak járó elismerés követett.