Mit érdemes még tudnom erről a hiteltípusról?

Banki minősítés alapján a kölcsön lehetővé teszi a támogatás két részének, az alaptámogatásnak és a zöldítésnek akár 90%-os előfinanszírozását.

A hitel további jellemzői:

Hitel pénzneme Forint
Hitel összege Minimum 3 000 000 Ft, maximum 100 000 000 Ft
Tőketörlesztés Az ügyfél választásának megfelelően: 
  • Havonta egyenlő tőketörlesztő részletekben vagy
  • Teljes naptári évet tekintve évente 4 egyenlő részletben az ügyfél választásának megfelelő hónapokban.
Kamatfizetés Havonta
Hitel biztosítéka A hitel fedezete elsősorban az Agrár – Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezessége.

További fedezetek:
  • Ingatlan vagy ingóság vagy óvadék (készpénz, értékpapír)
  • Magánszemély tulajdonos készfizető kezessége
  • Beszámítási jog az ügyfél valamennyi számlájára

Megjegyzés: A választott futamidő…, A hitel törlesztése elsődlegesen…, Az elsődeges fedezetet… kezdetű mondatok végére kell egy-egy pont. Agrár-Vállalkozási: kell egy A betű elé. Kezességével helyett kezessége. A BUBOR mögé zárójelbe írjuk oda, hogy (budapesti bankközi forint hitelkamatláb).


Ez a tájékoztató a Mikrovállalati Pénzforgalmi Hirdetményben meghatározott feltételeket teljesítő vállalkozásokra vonatkozik, nem teljes körű és nem minősül kötelező érvényű ajánlatnak, illetve nem jelent bankunk részéről szerződéskötési kötelezettséget. Az Erste Bank saját hitelbírálati szempontjai alapján jogosult dönteni. A szerződéses feltételeket és kondíciókat Üzletszabályzatunk, a mindenkor hatályos Mikrovállalati Hirdetmény és a Mikrovállalati Hitelügyletek Általános Szerződési Feltételei tartalmazzák. A dokumentumok megtalálhatók a www.erstebank.hu weboldalon és a bankfiókokban. A kondíciók változtatásának jogát fenntartjuk.

Az Erste Agro Területalapú támogatást előfinanszírozó hitelen kívül az Erste Agro Folyószámlahitelt is ajánljuk Önnek annak érdekében, hogy napi likviditását is a megfelelő forrásokból biztosíthassa. Ajánljuk továbbá az Erste Agro Forgóeszközhitelt, amelynek segítségével forgóeszköz-beszerzéseit is megfelelő forrásokkal tudja finanszírozni.