Vissza

Hogyan tudok új utalást indítani?

Utalást leggyorsabban az Áttekintő oldalról kezdeményezhetsz. Válaszd ki azt a terméket, amiről az utalást indítani szeretnéd , majd nyomj az „+ Új utalás” gombra a termék csempe alsó részén.

Ha korábban már elmentett sablonra szeretnél utalni, akkor válaszd a „Sablonok” gombot, majd  a kedvezményezettet. Ha a sablon tartalmaz összeget, a kiválasztása után az áttekintés oldalra kerülsz, ha nem tartalmaz összeget, az Összeg oldallal folytatódik a folyamat.

Amennyiben új partnernek szeretnél utalni, válaszd az „Átutalás” gombot.

Az oldalon megjelenik az összes kedvezményezett, akinek eddig utaltál vagy akiktől érkezett a számládra jóváírás, a lista legtetején találod a leggyakrabban használt partnereidet.

Új partnert „+ Új címzett” gomb segítségével tudsz rögzíthetsz. Itt kiválaszthatod, hogy számlaszámra vagy másodlagos számlaazonosítóra (telefonszámra, e-mail címre, adóazonosító jelre, adószámra) szeretnél utalni.

Miután kiválasztottad a számlaazonosító típusát, a beviteli mezőbe gépeld be a kedvezményezett számlaszámát vagy másodlagos számlaazonosítóját.A mezőbe csak az azonosító formátumának megfelelő karaktereket írhatod, ha hibás vagy nem létező azonosítót adsz meg, a “Tovább” gomb inaktív marad. A megfelelő azonosító megadása után érintsd meg a „Tovább” gombot.

A következő oldalon add meg a kedvezményezett nevét és nyomj a „Tovább” gombra.

Az Összeg oldalon kell megadnod a tranzakció összegét. A rendelkezésre álló összegnél ellenőrizheted a számla jelenlegi egyenlegét, ha már megadtál egy összeget a tranzakció utáni egyenleget láthatod. Androidos készüléken az összeg bevitele egy olyan billentyűzeten történik, ami egyben egy számológép is. Az összeg megadása után nyomj a „Tovább” gombra.

Ezután jelenik meg a tranzakció áttekintő oldal. Ezen az oldalon ellenőrizheted a tranzakció részleteit. Ha valamin szeretnél módosítani, itt még megteheted. Érintsd meg azt a mezőt, amin változtatni szeretnél. A módosításokat mindig a „Kész” gomb segítségével tudod elmenteni. Itt van lehetőséged a tranzakció dátumán is módosítani, válaszd a „Végrehajtási dátuma” mezőt, majd a Dátum kiválasztását és a naptárba nyomj rá arra a napra, amikor szeretnéd, hogy a tranzakció teljesüljön. Ha nem módosítasz a dátumon, a tranzakció azonnali utalásként teljesül. Opcionálisan megadható „Megbízás azonosító” és „Közlemény”. A Közlemény mezőbe beírt tartalom fog megjelenni a kedvezményezettnél közleményként. Amennyiben mindent rendben találtál nyomj a „Tovább” gombra.

Az utalás teljesítése előtt még egyszer ellenőrizd a fontosabb adatokat, majd írd alá a tranzakciót. Sablonból indított utalásnál az “Aláírás” gomb megnyomása után teljesül a tranzakció, ha új partnernek utalsz, mPIN-nel vagy biometrikus azonosítással kell megerősítened a tranzakciót.

Végül láthatod a tranzakció eredményét. Ha szeretnéd, elmentheted fizetési sablonként a tranzakciót, hogy legközelebb még gyorsabban menjen az utalás. A sablon mentésénél válassz egy nevet, majd nyomj a „Kész” gombra.