Milyen megtakarítási konstrukciók közül választhatók?

A szerződéses összeg a következő elemek összegéből áll:

  • saját, összegyűlt megtakarítás és annak kamatai,
  • állami támogatás a kamatokkal együtt,
  • opcionálisan igénybe vehető lakáshitel.

Az Erste Lakástakaréknál Ön 4, 5, 6, 8 és 10 éves megtakarítási időszakok közül választhat.
Választható konstrukcióink*:

Példa Erste EgyOtthon 0159 módozat esetén elérhető szerződéses összegekre:

Havi 20 000 Ft megtakarítás esetén, 10 éves futamidő után Ön 7 600 000 Ft-ot kaphat vissza, ha a kapcsolódó lakáskölcsönt is igénybe veszi.*

Ez az eredmény az alábbiakból tevődik össze:
 

Példa az EgyOtthon 0159 módozat esetén elérhető szerződéses összegekre:

EgyOtthon 0159 tarifatáblázat magánszemélyek számára

EgyOtthon 0159 tarifatáblázat társasházak számára

*Az Erste Lakástakarék termékei esetén az állami támogatás éves mértéke szerződésenként és személyenként, az adott megtakarítási évben – rendszeres befizetést feltételezve –, az adott szerződés alapján betétként elhelyezett összeg 30%-a, legfeljebb évi 72 000 Ft lehet, amely havi 20 000 Ft-os megtakarítás esetén érhető el.
Az EBKM értékét a betéti kamat és az értékpapírok hozamának számításáról és közzétételéről szóló 82/2010. (III. 25.) kormányrendelet alapján állapítottuk meg, havi 20 000 Ft folyamatos betételhelyezést feltételezve. Az Erste Lakástakarék Zrt. értékesített termékeinek állami támogatással együtt számított EBKM értéke 4,22%–10,28%, az állami támogatás nélkül számított EBKM értéke pedig (-0),62%–(-)1,50%, a megtakarítási idő és a kedvezményre való jogosultság függvényében. A kapcsolódó THM érték: 7,32 %–8,46 %, a megtakarítási idő függvényében. A tájékoztatás nem teljes körű, a betéti szerződés részletes leírását az Általános Szerződési Feltételek (Üzletszabályzat), az igénybe vehető kedvezmények feltételeit pedig az akciós hirdetmény tartalmazza.
Az EBKM és THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.