Milyen költségekkel kell számolni?

A szabad felhasználású hitelek folyósítását megelőzően, valamint folyósítását követően többféle költség is felmerül:

  • Tulajdoni lapok költsége: A fedezetül felajánlott ingatlanok tulajdoni lapjait be kell szerezni, ezt az Ön kérésére a Bank is megteszi. Az ingatlanokra vonatkozóan a Bank ellenőrzést végez, melyhez Önnek 30 napnál nem régebbi tulajdonilap-másolatot, valamint családi ház, ikerház vagy sorházi lakás fedezete esetén 60 napnál nem régebbi térképmásolatot szükséges benyújtania. A hitelügylethez kapcsolódóan 2 db TakarNetből lekért tulajdonilap-másolat díját, valamint 1 db szintén TakarNetből lekért térképmásolat díját a Bank az aktuális akciók keretében 0 forintban állapítja meg.
  • Ingatlanbecslés díja: A fedezetül felajánlott ingatlan(oka)t fel kell becsültetni: ennek költsége ingatlanonként jelenleg 40 000 Ft. Az értékbecslést a Bank által kijelölt szakértők végzik el. Az ingatlanszakértői díjakkal megegyező összeget az aktuális akciók keretében a Bank a kölcsön folyósítását követően jóváírja.
  • Közjegyzői munkadíj: Ha kölcsönszerződést kötünk Önnel, akkor azt minden esetben közjegyzői okiratba kell foglalni, ezért pedig közjegyzői munkadíjat szükséges fizetni. A hitelügylethez kapcsolódóan felmerülő, Ön által megfizetett közjegyzői díjjal megegyező, de maximum 50 000 Ft-ig terjedő összeget az aktuális akciók* keretében a Bank a kölcsön folyósítását követően visszatéríti.
  • Folyósítási jutalék: A hitel folyósításakor a Bank a Hirdetményben megállapított folyósítási jutalékot felszámolja Önnek, melyet készpénzben kell befizetni. A folyósítási jutalék mértéke az aktuális akciók keretén belül csökkenthető.
  • Lakásbiztosítás díja: A fedezetül felajánlott ingatlanokra lakásbiztosítást szükséges kötni, melynek díja szintén az adóst terheli.

Jó tudni:

A költségek kifizetésében segítséget nyújthat az Erste Hitel Plusz, ami egy olyan piaci kamatozású lakossági jelzáloghitelek mellé igényelhető kiegészítő termék, mely lehetőséget biztosít a hitelfelvétellel és/vagy ingatlanvásárlással összefüggő közvetlen, számlával igazolt költségek visszatérítésére – a hitel összegén felül.

*Az akciókról bővebben a kapcsolódó, hatályos Hirdetményből tájékozódhat.