Mennyi visszatérítést kaphatok a vásárlásaim után?

A betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlásai belföldön és külföldön (hitelkártyával, továbbiakban: vásárlás) után pénzvisszatérítésre váltható Erste Forintokat kap.

Az Ön által választott 3 üzletkategóriában akár 4%-os, míg egyéb üzletekben történt vásárlásai után 1%-os visszatérítést kaphat, így akár évi 96 000 Ft visszajárhat az Ön számára!*

  1. Az általános vásárlás visszatérítés mértéke az Erste Max Hitelkártyával végrehajtott Vásárlási tranzakció összegének 1%-a Erste Forintok formájában. A Számlatulajdonos a Bank által meghatározott nyolc Üzlet kategóriából három Kiemelt üzlet kategóriát választhat ki, ahol vásárlás visszatérítési bónuszra jogosult Erste Forintok formájában. Az Erste Forint visszatérítési bónusz mértéke az Erste Max Hitelkártyával a Kiemelt üzlet kategóriában végrehajtott vásárlás összegének 3%-a az Általános Erste Forint visszatérítésen felül. Az általános Erste Forint visszatérítés és az Erste Forint visszatérítési bónusz összeadódik. Így az Általános Erste Forint visszatérítéssel együtt a vásárlás visszatérítés mértéke a Kiemelt üzlet kategóriában Erste Max Hitelkártyával végrehajtott vásárlás esetében összesen a vásárlás összegének akár 4%-a Erste Forintok formájában. A vásárlás után járó Erste Forintok összegét az Erste Bank lefelé egész Erste Forint értékre kerekíti.
  2. Az Erste Max Hitelkártya főkártyabirtokosa egy adott elszámolási időszakon belül a hitelkeret összegével megegyező, de legfeljebb 200 000 Ft vásárlási összeg után kaphat Erste Forintokat a banktól (ez az Erste Forint gyűjtési alap). Benzinkúton történt vásárlásai esetében a bank elszámolási időszakonként maximum 30 000 Ft vásárlásig ad Erste Forint bónuszt. A korlátozás az 1+3%-os és az 1%-os Erste Forint visszatérítésre összevontan értendő. A jóváírt Erste Forintok összegének számításánál a vásárlási tranzakciók terhelésének időbeli sorrendje a mérvadó. A társkártyával történt vásárlás tranzakciók is beleszámítanak a Főkártyabirtokos Erste Forint gyűjtési alapjába.
  3. Kiemelt üzletkategóriát kizárólag a főkártyabirtokos (számlatulajdonos) jogosult meghatározni, így az Erste Forint visszatérítési bónusza társkártyákkal is ugyanazon kiemelt üzletkategóriákban jár, mint a főkártya esetében.
  4. Az Erste Bank az üzlet típusát minden esetben a hitelkártyát elfogadó bank által a tranzakcióban megjelölt kereskedelmi kategóriakód (ún. MCC-kód) alapján határozza meg.

Milyen üzletkategóriákban kaphatok akár 4% visszatérítést?

Vásárlásai összegéből akár 4%-ot visszatérítünk Erste Forintok formájában, ha Erste Max Hitelkártyával fizet az Ön által kiválasztott, három kategóriához tartozó üzletekben.1

Ezt a hármat nyolc népszerű kategóriából választhatja ki ízlésének és vásárlási szokásainak megfelelően:

Üzletkategória

Üzlettípusok

Benzinkút

Benzinkutak

Divat

Ruházati üzletek, cipőboltok, sportáruházak, fehérneműboltok, bőráru üzletek

Otthon

Lakberendezési áruházak, bútorboltok, lakástextilüzletek

Barkács, kert

Barkácsáruházak, kertészetek

Elektronikai áruházak

Elektronikai áruházak

Utazás

Repülőjegy, hotelek, utazási irodák, autóbérlés, vonatjegy, távolsági busz, városi közlekedés, taxik

Szépségápolás, egészség

Drogériák, gyógyszertárak, patikák, parfümériák

Szórakozás

Könyvesboltok, mozik, színházak, éttermek, gyorséttermek, pubok, jegyirodák, koncertjegyek

Egy adott vásárlás esetében az üzlet típusa alapján kerül sor az üzletkategória meghatározására.

1Az Erste Max Hitelkártya főkártyabirtokosa egy adott elszámolási időszakon belül a hitelkeret összegével megegyező, de legfeljebb 200 000 Ft vásárlási összeg után kaphat Erste Forintokat a banktól (ez az Erste Forint gyűjtési alap). Benzinkúton történt vásárlásai esetében a bank elszámolási időszakonként maximum 30 000 Ft vásárlásig ad Erste Forint bónuszt. A korlátozás a 1+3%-os és az 1%-os Erste Forint visszatérítésre összevontan értendő. A jóváírt Erste Forintok összegének számításánál a vásárlási tranzakciók terhelésének időbeli sorrendje a mérvadó. A társkártyával történt vásárlás tranzakciók is beleszámítanak a Főkártyabirtokos Erste Forint gyűjtési alapjába.

És ha nem a három kiválasztott üzletkategóriában vásárolok?

Egyéb üzletekben történt Erste Max Hitelkártyás vásárlásai után (a Részvételi Feltételekben szereplő tranzakciók kivételével), a vásárlás összegének 1%-át kaphatja vissza Erste Forintok formájában. Az Erste Forintokra belföldi és külföldi vásárlásai után egyaránt jogosult! A főkártyára és társkártyára is érvényes az Erste Forint gyűjtés, így amennyiben a hitelkerethez társkártyát is igényel, a társkártyával történt vásárlások összegéből is visszakap, az Erste Forint gyűjtési alap összegének erejéig.

Az alábbi példa azt szemlélteti, hogy egy év alatt milyen havi vásárlások esetén mennyi Erste Forintot gyűjthet, ha Erste Max Hitelkártyával fizet, 200 000 Ft összegű hitelkeretet feltételezve:

Vásárlások havi összege a választott üzlettípusokban

Vásárlások havi összege egyéb helyeken

30 000 Ft

50 000 Ft

70 000 Ft

100 000 Ft

30 000 Ft

18 000 Erste Ft

20 400 Erste Ft

22 800 Erste Ft

26 400 Erste Ft

40 000 Ft

22 800 Erste Ft

25 200 Erste Ft

27 600 Erste Ft

31 200 Erste Ft

70 000 Ft

37 200 Erste Ft

39 600 Erste Ft

42 000 Erste Ft

45 600 Erste Ft

100 000 Ft

51 600 Erste Ft

54 000 Erste Ft

56 400 Erste Ft

60 000 Erste Ft

 

Együttes visszatérítések összegei választott és egyéb üzlettípusokban történő vásárlások esetén.

Mikor írják jóvá az Erste Forintjaimat?

Az Erste Forintokat a bank naponta, a tranzakció könyvelését követően automatikusan írja jóvá Erste Forint egyenlegén. A jóváírt Erste Forintokat az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatásban (továbbiakban:  Erste NetBank és Erste MobilBank) vagy havi hitelkártya-számlakivonatán tekintheti meg.

Milyen feltételei vannak az Erste Max Hitelkártya programnak?

Az Erste Forint gyűjtés és beváltás, valamint a Csatlakozási bónuszra való jogosultság mindenkori hatályos feltételeit és részleteit az Erste Max Hitelkártya Program Részvételi Feltételek , Erste Max Credit Card Programme Terms of Participation tartalmazzák.