Hitelkártya használata során alkalmazott árfolyamok

Tranzakció engedélyezésekor alkalmazott árfolyam

A hitelkártyával nem forintban végrehajtott tranzakciók összegét a Mastercard Nemzetközi Kártyaszervezet váltja át forintra (HUF) a tranzakció napján érvényes saját árfolyamán és ezt a forint összeget küldi meg az Erste Bank felé a tranzakció engedélyezésekor. Sikeres tranzakció esetén a Nemzetközi Kártyaszervezet által a Bank felé megküldött forint összeg kerül foglalásba a hitelkártya számlán. A Bank a Nemzetközi Kártyaszervezet által megküldött forint összegről küldi ki az Erste Hírnök/KártyaŐr/Őrszem szolgáltatás üzenetét.

A Bank a tranzakció engedélyezésekor átváltást nem végez.

MasterCard Nemzetközi Kártyatársaság által használt saját árfolyam:

https://www.mastercard.us/en-us/consumers/get-support/convert-currency.html

Tranzakció elszámolásakor alkalmazott árfolyam

A hitelkártyával nem forintban végrehajtott tranzakciók elszámolása során a Bank az alábbiak szerint jár el:

A tranzakció összegét a MasterCard Nemzetközi Kártyaszervezet EUR-ra váltja át saját árfolyamán és ebben az összegben küldi meg az Erste Bank felé elszámolásra a tranzakciót. A Bank az EUR összeget a tranzakció feldolgozás napján érvényes számlakonverziós devizaeladási árfolyamon váltva terheli a hitelkártya számlán. A Hitelszámla tulajdonos kivonatán a tranzakció elszámolásakor feltüntetésre kerül a Kártyaszervezet által a Bank felé megküldött EUR összeg és feldolgozás napján érvényes számlakonverziós devizaeladási árfolyam.

Fontos: Az engedélyezéskor és elszámoláskor alkalmazott átváltások különbözősége miatt a tranzakció engedélyezett és elszámolt összege eltérhet.

MasterCard Nemzetközi Kártyatársaság által használt saját árfolyam:

https://www.mastercard.us/en-us/consumers/get-support/convert-currency.html

Visa Nemzetközi Kártyatársaság által használt saját árfolyam:

https://www.visa.co.uk/support/consumer/travel-support/exchange-rate-calculator.html

Erste Bank által a tranzakció elszámolásakor használt árfolyam:

https://www.erstebank.hu/hu/arfolyamok-table

Erste Bank által a tranzakció elszámolásakor felszámított konverziós árrés az EU tagállami devizában végrehajtott és tagállami devizában vezetett számlák esetén:

https://www.erstebank.hu/hu/arfolyamok-konverzios-arres

A 2021.04.01-től befogadott hitelkártya szerződések esetén Bank deviza konverziós jutalékot számít fel. A jutalék mértéke 2%. A felszámolt jutalék százalékos értékének számítási alapja a nemzetközi kártyaszervezet által alkalmazott, a tranzakció napján érvényes árfolyam. A jutalék mértéke akciós jelleggel 2021. december 31-ig 0%.