Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 
 

Új mobil támadási módszer

 

Fokozott figyelemmel legyünk – támadhat a Zeus trójai program

Amennyiben NetBank használatakor a számítógép böngészőjében olyan szöveg jelenik meg, amelyben „Trusteer” nevű mobil alkalmazás letöltésére kérik Önt, akkor valószínűsíthető, hogy a számítógépe Zeus trójai programmal fertőzött. A letöltést SMS-ben, weblapon bemutatott QR kódon keresztül, illetve a letöltési linket a mobilböngészőbe gépelve lehet elindítani, DE EZT NE TEGYE MEG, mert mobiltelefonja is megfertőzödhet!

Az üzenet folyékony magyarsággal készült, nincsenek benne nyelvtani hibák vagy magyartalan fogalmazás. Az alkalmazás (Trusteer) is létező alkalmazás, amit hivatalosan iTunes-ról, Google Play-ről lehet telepíteni.

A küldött linkről ZitMO (Zeus-in-the-Mobile) banki adatokat lopó kártevőprogram telepítésére akarják rávenni az ügyfelet. NE TELEPÍTSE!!! A Bank sosem kéri az ügyfeleit arra, hogy bármilyen szoftvert telepítsen a mobiltelefonjára (akár biztonsági frissítésként, akár SMS-ben vagy QR kódon keresztül küldött linken). Nagyon fontos még, hogy nem megbízható forrásból származó alkalmazást ne telepítsenek a készülékükre, a készülék gyári jogosultságbeállításait ne változtassák meg (root-olás, jailbrake-lés)!