Mit érdemes szem előtt tartanunk ATM tranzakció során?

Hasznos tudnivalók a biztonságért

Mire figyeljen készpénzfelvétel előtt?

  • Bizonyosodjon meg arról, hogy kártyája az adott ATM-nél használható! Ezt az automatán elhelyezett kártyatársasági logók (Visa, Mastercard) jelzik.
  • Lehetőség szerint egyedül legyen a helyiségben! Tartson megfelelő távolságot, amikor arra vár, hogy az ön előtt álló elvégezze a tranzakciót! A tranzakció megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy nem áll senki közvetlenül a háta mögött!
  • Ellenőrizze, hogy az ATM pénzkiadó és kártyaolvasó nyílásán nincs ragasztásra, átalakításra utaló nyom, illetve szokatlan, oda nem illő tárgy vagy rongálás az automatán. Ha ilyesmit tapasztal, ne végezzen tranzakciót, és hívja az Erste TeleBankot a +36 1 298 0222-es telefonszámon, bankfióki ATM esetén értesítse a bankfiókban dolgozó kollégáinkat.
  • PIN-kódját kezelje bizalmasan! Soha ne tárolja a kódot a bankkártyájával együtt, azt mobiltelefonjába, noteszába se jegyezze fel!
  • A bankkártya nem ruházható át, kölcsön, illetve zálogba nem adható. Még a legközelebbi családtagjainak se adja kölcsön a kártyáját, igényeljen a számlához számukra társkártyát!

Mire figyeljen készpénzfelvétel alatt?

  • Senki ne lássa, hogy milyen PIN-kódot ad meg, és mekkora összeget vesz fel!
  • Ha a tranzakció során kártyája megsérül, vagy az ATM nem adja ki, hívja az Erste TeleBankot, és ha kollégáink azt javasolják, azonnal tiltsa bankkártyáját! Bankfióki ATM esetén kérje a bankfióki kollégáink segítségét!

Csak bankfióki kollégáink segítségét fogadja el!
Másoknak semmiképpen ne adja oda bankkártyáját, és ne árulja el PIN-kódját!
PIN-kódját soha semmilyen formában és csatornán nem kérjük el Öntől.

Mire figyeljen készpénzfelvétel után?

Mikor ne használja az ATM-et?