Tervezett karbantartás / Planned maintenance

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. 03. 27. 22:00 óra és 2020. 03. 28. 02:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, amely digitális szolgáltatásaink működését befolyásolhatja.

 

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed this Friday and Saturday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 p.m. on March 27, 2020 and 2 a. m. on March 28, 2020 the operation of digital services will be suspended.


Köszönjük a türelmet! / Thank you for your patience

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

Hasznos tudnivalók, jó tanácsok, biztonsági javaslatok, avagy: mit érdemes szem előtt tartanunk készpénzfelvétel során?

Készpénzfelvétel előtt:

 • Központi, jól látható helyen található ATM-et használjon. Kerülje az eldugott, kis forgalmú helyeken elhelyezett ATM-eket. Lehetőség szerint éjszaka ne egyedül vegyen fel készpénzt.
 • Erste Bank bankfiókjaink előterében található ATM-eket akadálytalanul használhatja, az ún. lobby helységbe bankkártyájának ajtónyitón történő áthúzása nélkül be tud jutni.
  Bankkártyáját időben készítse elő.
 • Bizonyosodjon meg arról, hogy kártyája az adott ATM-nél használható. Ellenőrizze, hogy az ATM-en megtalálható-e azon banki és kártyatársasági (Visa, MasterCard) logók valamelyike, amely bankkártyáján szerepel.
 • Ellenőrizze, hogy az Ön által felvenni kívánt készpénz összege nem haladja meg a beállított napi készpénzfelvételi limitet, és a tranzakció a beállított napi készpénzfelvételi darabszámon belül van.
 • Figyeljen arra, hogy lehetőség szerint egyedül tartózkodjon a helyiségben. Tartson megfelelő távolságot, amikor arra vár, hogy az Ön előtt álló elvégezze a tranzakciót! A tranzakció megkezdése előtt ellenőrizze, hogy ne álljon senki közvetlenül Ön mögött!
 • ATM képernyőjén egy rövid tájékoztatót olvashat és egy képet is láthat a kártyaolvasó nyílás köré szerelt folyamatosan villogó védelmi eszközről. Ellenőrizze, hogy az ATM pénzkiadó és kártyaolvasónyílásán nem talál-e ragasztásra, átalakításra utaló nyomot, illetve nem lát-e szokatlan, oda nem illő tárgyat vagy rongálást az automatán. Amennyiben bármi szokatlant észlel, ne végezzen tranzakciót és kérjük, hívja az Erste TeleBankot a +36 1 298 0222-es telefonszámon, Erste bankfióki ATM esetén értesítse a bankfiók ügyintézőit. Az automatát ebben az esetben a banki munkatárs visszajelzésétől függően használja.
 • PIN kódját kezelje bizalmasan! Soha ne tárolja a kódot a bankkártyájával azonos helyen, arra semmiképpen ne írja rá! Mobiltelefonba, noteszba se jegyezze fel!
 • Bankunk néhány ATM berendezését vakok és gyengénlátók is biztonsággal használhatják a tájékozódásukat segítő PIN billentyűzetnek köszönhetően.
 • A bankkártya át nem ruházható, kölcsön, illetve zálogba nem adható. Még a legközelebbi családtagjainak se adja kölcsön a kártyáját! Igényeljen a számlához számunkra társkártyát.

Készpénzfelvétel alatt

 • A bankjegykiadó automaták minden esetben kérik a PIN kód megadását a tranzakcióknál. Bizonyosodjon meg, hogy senki nem látja, hogy milyen kódot ad meg, illetve milyen összegű készpénzt vesz fel. A PIN kód védelme érdekében próbálja meg minél jobban eltakarni kód megadására szolgáló billentyűzetet.
 • Ha a tranzakció során kártyája megsérül, vagy az ATM nem adja ki kártyáját, hívja az Erste TeleBankot és azonnal blokkoltassa bankkártyáját. Bankfióki ATM esetén kérje a banki ügyintézők segítségét.

Idegen segítségét soha ne fogadja el!
Még véletlenül se adja ki kezéből bankkártyáját és ne árulja el PIN kódját, a PIN kód átadását még a Bank sem kéri semmilyen formában és csatornán!

Készpénzfelvétel után

 • A tranzakció befejeztével rögtön tegye el bankkártyáját. A pénzt lehetőség szerint ne az ATM-nél, hanem később, egy biztonságos helyen számolja meg.
 • A bizonylatot mindig vigye magával, ne hagyja az ATM-nél, ne dobja ki a közelében lévő kukába sem. Amennyiben úgy dönt, hogy nincs szüksége bizonylatra, válassza a „Készpénzfelvét bizonylat nélkül” funkciót, amennyiben erre a bankjegykiadó automata erre lehetőséget biztosít!
 • Amennyiben rendelkezik KártyaŐr szolgáltatással, a kártyájával végzett minden tranzakcióról sms-ben kap értesítést, abban az esetben is, ha az sikertelen volt. Amennyiben még nem rendelkezik ezen szolgáltatással, Erste TeleBankon keresztül igényelheti azt. A KártyaŐr SMS-szolgáltatás hasznos segítséget nyújt abban, hogy bankkártyája használatáról (akár illetéktelen használatról) Ön azonnali értesítést kapjon.
 • A Bank által havonta küldött számlakivonat alapján ellenőrizheti az adott hónapban végrehajtott ATM tranzakcióinak számát és összegét.