Biztonsági tanácsok internetbanki ügyfeleknek

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy közösségi oldalakon ismerősök pénzügyi segítségkérésére reagálva, amennyiben segítséget kívánnak nyújtani, fokozottan ügyeljenek banki adataik biztonságára, csak olyan esetben adják meg adataikat, ha meggyőződtek arról, hogy valóban pénzügyi szolgáltatójuk internetbanki oldalán vannak. Köztes oldalakon ne adjanak meg internetbanki belépési adatokat! Amennyiben ilyen, internetbanki belépési oldalra hasonlító és internetbanki belépési adatokat kérő oldallal találkoznak, jelezzék pénzügyi szolgáltatójuk felé, mert előfordulhat, hogy csalási kísérlet van folyamatban.

Tisztelt Ügyfelünk!

Az elmúlt években jelentős mértékben bővült az elektronikus csatornák használata (internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás) ügyfeleink körében, így ennek megfelelően a bűnözői csoportok is új technikákat fejlesztettek ki céljaik elérése érdekében. A kifejlesztett új támadási technikákkal támadók elsődleges célja az internetbanki szolgáltatás használatához szükséges adatok megszerzése közvetlenül az ügyfelektől, majd azok anyagi haszonszerzés céljából csalásra történő felhasználása.

Az Erste Bank Hungary Zrt. az alkalmazott különféle biztonsági megoldások révén már eddig is számos lépést tett a kockázatok csökkentése érdekében. Ezek megfelelő működéséhez azonban az Ön aktív közreműködésére is szükség van. Ezért kérjük, hogy fogadja meg frissített biztonsági tanácsainkat.

Biztonsági tanácsainkban az alábbi témákról olvashat részletesen:

  • Általános biztonsági tanácsok
  • Jelszókezeléssel kapcsolatos biztonsági tanácsok
  • Internetbanki szolgáltatás használatával kapcsolatos biztonsági tanácsok
  • Hordozható eszközökkel (táblagép, okostelefon) kapcsolatos biztonsági tanácsok