Tervezett karbantartás / Planned maintenance

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. január 24. 22:00 óra és 2020. január 25. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste Vállalati NetBank, Erste MobilBank, Electra, Internetes Vásárlást Ellenőrző SMS kód, sms szolgáltatások, weboldal szolgáltatások) működését is befolyásolja. A karbantartás 2020. január 24. 21:00 óra és 2020. január 26. 24:00 óra közötti időszakban a TeleBank szolgáltatás működését is befolyásolja.

 

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday, Saturday and Sunday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:Between 10:00 p.m. on January 24, 2020 and 8 a.m. on January 25, 2020 the operation of Erste Retail NetBank, Erste Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, 3D Secure Code, sms services, website services will be suspended. Between 9 p.m. on January 24, 2020 and midnight of January 26, 2020 the operation of Erste TeleBank will be suspended.

 

A részletekért kattintson!/Please click here for details


Köszönjük a türelmet! / Thank you for your patience

Chip kártya tudnivalók

Kártyahasználat nagyobb biztonságban

Az Erste Bank betéti és hitelkártyáit chippel ellátva bocsátja ki. A kártyákba ültetett chip a ma Magyarországon kibocsátott legmodernebb és legbiztonságosabb típus.

A chippel ellátott bankkártyák használata:

  • A chippel és mágnescsíkkal egyaránt rendelkező bankkártyák elfogadása a termináltól (ATM vagy kereskedői POS) függ: 
    • amennyiben a terminál chip elfogadásra alkalmas, úgy a bankkártyán található chip segítségével,
    • amennyiben a terminál chip elfogadására nem alkalmas, úgy a bankkártya mágnescsíkján találhatóadatok ellenőrzésével történik a tranzakció végrehajtása.
  • A chip segítségével végrehajtott tranzakciók nagy részénél, így a kereskedői vásárlások esetében is szükséges lehet a bankkártya PIN kódjának megadása. A PIN kóddal történő azonosítás fokozza a kártyahasználat biztonságát.
  • Amennyiben a terminál a vásárláskor nem kéri a PIN kód megadását és a tranzakcióról bizonylat készül, úgy a tranzakcióról készült bizonylatot szükséges aláírni

Melyek a chipes bankkártya előnyei?

  • Az Erste Bank Hungary Zrt. által kibocsátott, a legkorszerűbb típust képviselő chip kártyákkal végzett tranzakciók nagyobb biztonságban zajlanak.
  • A tranzakció végrehajtása a chip belső folyamatainak köszönhetően esetenként kevesebb időt vehet igénybe, mint a mágnescsíkkal történő elfogadás.

Részletesebb információért, kérjük, forduljon bármely bankfiókunkhoz vagy hívja az Erste TeleBankot belföldről és külföldről a +36 1 298 0222-es telefonszámon, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére a nap 24 órájában, a hét minden napján!