Tervezett karbantartás / Planned maintenance

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein ezen a hétvégén tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk.

A 2020. február 29. 10:00 óra és 2020. március 01. 8:00 óra közötti időszakban több szolgáltatásunk működése szünetel (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Erste Vállalati NetBank, Electra, Erste Business MobilBank, Erste TeleBank, mobiltelefon egyenleg feltöltés, weboldal szolgáltatások).

A karbantartás a 2020. március 01. 22:00 óra és 2020. március 02. 00:00 óra közötti időszakban az Erste Lakossági NetBank, Erste Vállalati NetBank, Electra, Erste Business MobilBank szolgáltatások működése szünetel.

 

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Saturday and Sunday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 a.m. on February 29, 2020 and 8 a.m. on March 01, 2020 the operation of Erste Retail NetBank, Erste Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste TeleBank, Erste Business MobilBank, website, MobilePay top up services will be suspended. Between 10 p.m. on March 01, 2020 and midnight of March 01, 2020 the operation of Erste Retail NetBank, Erste Corporate NetBank, Electra, Erste Business MobilBank will be suspended.


Köszönjük a türelmet! / Thank you for your patience

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

Előbírálati igazolás

Szerezze meg álmai otthonát leendő hitele igazolásával!

 • Előre megtudhatja, mennyi hitelt kaphat
 • Könnyebben tarthatja a határidőket, így a foglaló is megmarad
 • Azonos eséllyel indulhat a készpénzes vevőkkel szemben

Éljen a lehetőséggel, hiszen a lakásvásárlások meghiúsulásának legfőbb okai:

 • Nem tudja a vevő, hogy mennyi hitelt kaphat
 • Nem kapja meg vevő a kért hitelösszeget a kijelölt határidőig,és így a foglaló is elvész
 • Elviszi a lakást egy készpénzes vevő

Lakásvásárlás egyszerűen, lépésről lépésre

 1. Előbírálat igénylése: Első lépésként Ön benyújtja bármelyik bankfiókunkban a szükséges papírokat (30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás, kölcsönkérelmi nyomtatvány és személyes okmányok).
 2. Előbírálat: Megvizsgáljuk köcsönkérelmét, pozitív döntés esetén pedig pár nap alatt megkapja az igazolást arról, hogy az előbírálati igazolásban meghatározott hitelösszeg erejéig hitelképes.
 3. Lakáskeresés: Ha megtalálta az Ön számára ideális ingatlant, akkor az igazolás birtokában nyugodtan megkötheti az adásvételi szerződést, és biztonsággal kifizetheti a foglalót.
 4. Bírálat: Miután benyújtotta az ingatlan vizsgálatához szükséges dokumentumokat (adásvételi szerződés és a kölcsönkérelmi nyomtatvány pótlapja), elvégezzük az ingatlan értékbecslését. Ezután véglegesítjük a hitel összegét.
 5. Kölcsönszerződés és a hitel folyósítása

Szükséges-e a kölcsönkérelemhez aláírt adásvételi szerződés?

Új vagy használt lakás vásárlása esetén a kölcsönkérelem adásvételi szerződés nélkül nyújtható be.

A minősítést az Ön igazolt jövedelmének és hitelképességének vizsgálata alapján végezzük el, mely után kötelezettség nélküli (ún. indikatív) ajánlatot kap tőlünk.

A megkötött és földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződés benyújtása később, a kötelezettség nélküli ajánlatban szereplő érvényességi időn belül (4 hónap) történik. Az ajánlatban szereplő hitelösszeg igénybevételéhez megfelelő hitelbiztosítéki értékű ingatlanfedezetre van szükség. A végső bírálat már a fedezeti ingatlan paramétereinek figyelembevételével történik.

Az oldal látogatói leggyakrabban keresték

Új vagy használt lakás vásárlása esetén a kölcsönkérelem adásvételi szerződés nélkül nyújtható be.

A minősítést az Ön igazolt jövedelmének és hitelképességének vizsgálata alapján végezzük el, mely után kötelezettség nélküli (ún. indikatív) ajánlatot kap tőlünk.

A megkötött és földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződés benyújtása később, a kötelezettség nélküli ajánlatban szereplő érvényességi időn belül (3-6 hónap) történik. Az ajánlatban szereplő hitelösszeg igénybevételéhez megfelelő hitelbiztosítéki értékű ingatlanfedezetre van szükség. A végső bírálat már a fedezeti ingatlan paramétereinek figyelembevételével történik.

 1. Előbírálat igénylése: Első lépésként Ön benyújtja bármelyik bankfiókunkban a szükséges papírokat (30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás, kölcsönkérelmi nyomtatvány és személyes okmányok).
 2. Előbírálat: Megvizsgáljuk köcsönkérelmét, pozitív döntés esetén pedig pár nap alatt megkapja az igazolást.
 3. Lakáskeresés: Ha megtalálta az Ön számára ideális ingatlant, akkor az igazolás birtokában nyugodtan megkötheti az adásvételi szerződést, és biztonsággal kifizetheti a foglalót.
 4. Kölcsönszerződés és a hitel folyósítása: Miután benyújtotta az ingatlan vizsgálatához szükséges dokumentumokat (adásvételi szerződés és a kölcsönkérelmi nyomtatvány pótlapja), elvégezzük az ingatlan értékbecslését. Ezután véglegesítjük a hitel összegét, majd szerződéskötésre kerül sor, amelyet a kölcsön folyósítása követ.

Kapcsolódó szolgáltatások