Tervezett karbantartás / Planned maintenance

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein ezen a hétvégén tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk.

A 2020. február 29. 10:00 óra és 2020. március 01. 8:00 óra közötti időszakban több szolgáltatásunk működése szünetel (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Erste Vállalati NetBank, Electra, Erste Business MobilBank, Erste TeleBank, mobiltelefon egyenleg feltöltés, weboldal szolgáltatások).

A karbantartás a 2020. március 01. 22:00 óra és 2020. március 02. 00:00 óra közötti időszakban az Erste Lakossági NetBank, Erste Vállalati NetBank, Electra, Erste Business MobilBank szolgáltatások működése szünetel.

 

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Saturday and Sunday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 a.m. on February 29, 2020 and 8 a.m. on March 01, 2020 the operation of Erste Retail NetBank, Erste Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste TeleBank, Erste Business MobilBank, website, MobilePay top up services will be suspended. Between 10 p.m. on March 01, 2020 and midnight of March 01, 2020 the operation of Erste Retail NetBank, Erste Corporate NetBank, Electra, Erste Business MobilBank will be suspended.


Köszönjük a türelmet! / Thank you for your patience

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek vásárlásra

 • Hosszú távon kiszámítható, kedvező törlesztőrészletek
 • Hitelbírálat maximum 15 munkanapon belül (az értékbecslés rendelkezésre állásától számítva)
 • Folyósítás akár 2 munkanapon belül (a folyósítási feltételek teljesítésétől számítva)
 • Egyes induló költségek visszatérítésével, így akár 150 000 Ft megtakarítással*

THM: 4,2% - 5,4%

A termék igénybevételéhez a fedezeti ingatlanra a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése szükséges.

Az Erste Bank a kereskedelmi bankok közül az elsők között nyerte el termékeivel a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel minősítést a Magyar Nemzeti Bank pályázatán. Az Erste Bank fogyasztóbarát hitelei 2017. július 24-től már elérhetőek az érdeklődők számára.

Milyen előnyöket nyújtanak Önnek az Erste Bank Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelei?

Hosszútávon kiszámítható törlesztőrészlet – az Ügyfél döntésétől függően 5 vagy 10  vagy 15 évig nem kell tartania annak változásától

Hitelbírálati határidő: az értékbecslés rendelkezésre állásától számított maximum 15 munkanap

Elő-, vagy végtörlesztés: az előtörlesztési díj alacsony mértékű, csupán az előtörlesztett összeg 1%-a; lakástakarék-pénztári megtakarításból történő elő-, vagy végtörlesztés díjmentes

A tulajdoni lap, illetve - amennyiben felmerül -, a térképmásolat díját az Erste Bank 0 Ft-ban állapítja meg!**

Az Ön előzetes, kamatperiódus-forduló előtt legalább 30 nappal történő bejelentése esetén díjmentesen változtatható a hitele kamatperiódusának hossza

Mindezeken felül a Bank visszatéríti*:

 • az értékbecslés díját,
 • a közjegyzői okiratba foglalás díját

Törlesztés: annuitásos törlesztés, kedvező kamatokkal

Folyósítási határidő: a folyósítási feltételek teljesítésétől számított 2 munkanap

Folyósítási díj: folyósításkor felszámított Hirdetmény szerinti folyósítási jutalék

Folyósítási jutalék: a hitelösszeg 0,15%-a, de legfeljebb 100 ezer Ft, amelyet az Erste Bank akció keretében 0 Ft-ban állapít meg. 
A folyósítási jutalék és a folyósítással összefüggő pénzforgalmi szolgáltatás díja együttesen nem lehet több, mint a folyósított összeg 0,75%, max. 150.000 Ft

Az Erste Bank a földhivatali ügyintézést is biztosítja

Milyen hitelcélokra igényelheti az Erste Banknál a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt?

View from grassy backyard of a typical apartment complex building in suburban area at Humble, Texas, US. Sunset with warm light. Panorama style.; Shutterstock ID 656604601; Purchase Order: -
 • Használt, valamint új építésű lakó-, vagy üdülőingatlan megvásárlására
 • Lakó-, vagy üdülőingatlan építésére, építési telek megvásárlására
 • Lakáscélú hitel kiváltására

Milyen kamatperiódusokban igényelheti az Erste Banknál a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt?

 • 5 éves kamatperiódusú lakáscélú hitel
 • 10 éves kamatperiódusú lakáscélú hitel
 • 15 éves fix kamatú lakáscélú
 • 2018. október 1-jétől a 3 éves kamatperiódusú Minősített Fogyasztóbarát hitel nem igényelhető

Igényeljen Minősített Minősített Fogyasztóbarát lakáshitelt!

Regisztrációját követően kettő munkanapon belül felhívjuk, és válaszolunk kérdéseire. Adatainak megadásával nem vállal kötelezettséget. Itt egyeztethet időpontot a fióki látogatásra is.

Az oldal látogatói leggyakrabban keresték

5- és 10 éves kamatperiódusú lakáscélú hitel esetén igen, díjmentesen változtatható, amennyiben Ön előzetesen, a kamatperiódus-forduló előtt legalább 30 nappal bejelenti.

Az akció részletes feltételei a mindenkor hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben szerepelnek.

Tovább a hirdetményekhez

Feltételek

Reprezentatív példák:

 

5 éves kamatperiódus

10 éves kamatperiódus

15 éves FIX hitel

hitelkamat mértéke:

3,96 %

4,29 %

5,07 %

hitelkamat típusa:

kamatperiódusokban rögzített

a hitel teljes díjában foglalt díj, jutalék, költség és adó:

2 321 796 Ft

2 531 741 Ft

2 211 504 Ft

a hitel teljes összege:

5 000 000 Ft

a hitel futamideje:

240 hónap

180 hónap

teljes hiteldíj mutató:

4,2 %

4,5 %

5,4 %

a fizetendő teljes összeg:

7 321 796 Ft

7 531 741 Ft

7 211 504 Ft

a havi törlesztőrészlet összege az első kamatperiódusban:

30 194 Ft

31 069 Ft

39 722 Ft

a hitel fedezete:

ingatlanra bejegyzett jelzálogjog

a törlesztőrészletek száma:

240

180

egyenletes törlesztésű/ nem egyenletes törlesztésű

egyenletes törlesztésű

 

A reprezentatív példában feltüntetett THM érték 5 éves, illetve 10 éves kamatperiódusú hitelek esetében az 5 millió Ft hitelösszegű és 20 éves futamidejű 2-es kedvezmény kategóriába tartozó, Minősített Fogyasztóbarát hitelre, míg a 15 éves fix hitel esetében az 5 millió Ft hitelösszegű és 15 éves futamidejű 2-es kedvezmény kategóriába tartozó, Minősített Fogyasztóbarát hitelre vonatkozik

A THM meghatározása az aktuális és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A hitel fedezete az ingatlanra bejegyzett jelzálogjog. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában. A termék igénybe vételéhez a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése valamint az Erste Banknál vezetett lakossági bankszámla szükséges. További részletek, illetve feltételek a mindenkori hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben szerepelnek. Jelen kommunikáció a 2019. szeptember 16-án hatályos jogszabályok feltételeit figyelembe véve készült.

* Induló költségek visszatérítésére vonatkozó információk:

 • Értékbecslési díjjal megegyező összeget a kölcsön folyósítását követően az Erste Bank a törlesztési bankszámláján jóváírja.
 • A hitelügylethez kapcsolódóan felmerülő, ügyfél által megfizetett közjegyzői díjjal megegyező mértékű visszatérítés maximum 50.000,- forintig.
 • A hitelügylethez kapcsolódóan 2 db TAKARNET-ből lekért tulajdoni lap másolat, valamint 1 db TAKARNET-ből lekért térképmásolat díját a Bank 0 forintban állapítja meg.
 • a Folyósítási jutalékot a Bank elengedi,
 • A hirdetményben megjelölt feltételek szerint kamatkedvezményben részesülhet a teljes futamidő alatt.

Az akció és a kondíció részletes feltételei a mindenkori hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben szerepelnek.

A részletes kondíciókat a Lakossági Hitel Hirdetmény tartalmazza, amelyek megtalálhatóak a bankfiókokban és honlapunkon. Banki hiteltermékekkel kapcsolatos további termékleírások, továbbá az összehasonlítást segítő alkalmazások a Magyar Nemzeti Bank honlapján találhatók: http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/dontenem-kell

2017. október 1-jétől az MNB Összehasonlító oldalán az adós minden minősített fogyasztóbarát lakáshitelt nyújtó intézmény vonatkozásában megtekintheti az igénybe venni kívánt hitelösszegre vonatkozó főbb hitelfeltételeket, beleértve a kamatokat, díjakat és költségeket is.

Kapcsolódó termékek