Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek

Otthonteremtés barátságos feltételekkel. THM: 4,7% - 6,7%*

  • Hosszú távon kiszámítható, kedvező törlesztőrészletek
  • Hitelbírálat maximum 15 munkanapon belül (az értékbecslés rendelkezésre állásától számítva)
  • Folyósítás akár 2 munkanapon belül (a folyósítási feltételek teljesítésétől számítva)
  • Egyes induló költségek visszatérítésével***

A termék igénybevételéhez a fedezeti ingatlanra a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése szükséges.

Az Erste Bank a kereskedelmi bankok közül az elsők között nyerte el termékeivel a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel minősítést a Magyar Nemzeti Bank pályázatán, sőt, elsőként kínál 3 éves kamatperiódusú Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt. Az Erste Bank fogyasztóbarát hitelei 2017. július 24-től már elérhetőek az érdeklődők számára. 

Milyen előnyöket nyújtanak Önnek az Erste Bank Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelei?

Hosszútávon kiszámítható törlesztőrészlet – az Ügyfél döntésétől függően 3 vagy 5 vagy 10  vagy 15 évig nem kell tartania annak változásától

Hitelbírálati határidő: az értékbecslés rendelkezésre állásától számított maximum 15 munkanap

Elő-, vagy végtörlesztés: az előtörlesztési díj alacsony mértékű, csupán az előtörlesztett összeg 1%-a; lakástakarék-pénztári megtakarításból történő elő-, vagy végtörlesztés díjmentes

A tulajdoni lap, illetve - amennyiben felmerül -, a térképmásolat díját az Erste Bank 0 Ft-ban állapítja meg!***

Az Ön előzetes, kamatperiódus-forduló előtt legalább 30 nappal történő bejelentése esetén díjmentesen változtatható a hitele kamatperiódusának hossza

Törlesztés: annuitásos törlesztés, kedvező kamatokkal

Folyósítási határidő: a folyósítási feltételek teljesítésétől számított 2 munkanap

Folyósítási díj: a folyósítási jutalék és az átutalási díj együtt

Folyósítási jutalék: a hitelösszeg 0,15%-a, de legfeljebb 100 ezer Ft, amelyet az Erste Bank akció keretében 0 Ft-ban állapít meg. 
folyósítási jutalék és az átutalási díj együtt nem lehet több, mint a folyósított összeg 0,75%, max. 150.000 Ft

Az Erste Bank a földhivatali ügyintézést is biztosítja

Mindezeken felül a Bank visszatéríti***:

  • az értékbecslés díját;
  • a közjegyzői okiratba foglalás díját

Milyen hitelcélokra igényelheti az Erste Banknál a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt?

Használt, valamint új építésű lakó-, vagy üdülőingatlan megvásárlására

Lakáscélú hitel kiváltására

Lakó-, vagy üdülőingatlan építésére, építési telek megvásárlására

Milyen kamatperiódusokban igényelheti az Erste Banknál a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt?

  • 3 éves kamatperiódusú lakáscélú hitel
  • 5 éves kamatperiódusú lakáscélú hitel
  • 10 éves kamatperiódusú lakáscélú hitel
  • 15 éves fix kamatú lakáscélú hitel

Igényeljen Minősített Minősített Fogyasztóbarát lakáshitelt!

Regisztrációját követően kettő munkanapon belül felhívjuk, és válaszolunk kérdéseire. 
Adatainak megadásával nem vállal kötelezettséget. Itt egyeztethet időpontot a fióki látogatásra is.

Az oldal látogatói leggyakrabban keresték

3-, 5- és 10 éves kamatperiódusú lakáscélú hitel esetén igen, díjmentesen változtatható, amennyiben Ön előzetesen, a kamatperiódus-forduló előtt legalább 30 nappal bejelenti.

Az akció részletes feltételei a mindenkor hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben szerepelnek.

Tovább a hirdetményekhez

Kapcsolódó termékek

Feltételek

* Reprezentatív példák:

Reprezentatív példa a 3 éves kamatperiódusra vonatkozóan: 
Hitel teljes összege: 5 000 000 Ft, hitel futamideje: 240 hónap, hitelkamat 4,49%, hitelkamat típusa: kamatperiódusokban rögzített, hitel teljes díja, ideértve annak részét képező díjat, jutalékot, költséget és adót: 2 658 217 Ft, teljes hiteldíj mutató (THM): 4,72%, fizetendő teljes összeg: 7 658 217 Ft, törlesztőrészlet havi összege az első kamatperiódusban: 31 605 Ft. A törlesztőrészletek száma: 240. A hitel fedezete az Ingatlanra bejegyzett jelzálogjog.

Reprezentatív példa az 5 éves kamatperiódusra vonatkozóan: 
Hitel teljes összege: 5 000 000 Ft, hitel futamideje: 240 hónap, hitelkamat 4,99%, hitelkamat típusa: kamatperiódusokban rögzített, hitel teljes díja, ideértve annak részét képező díjat, jutalékot, költséget és adót: 2 985 741 Ft, teljes hiteldíj mutató (THM): 5,24%, fizetendő teljes összeg: 7 985 741 Ft, törlesztőrészlet havi összege az első kamatperiódusban: 32 970 Ft. A törlesztőrészletek száma: 240. A hitel fedezete az Ingatlanra bejegyzett jelzálogjog.

Reprezentatív példa 10 éves kamatperiódusú hitelre: 
Hitel teljes összege: 5 000 000 Ft, hitel futamideje: 240 hónap, hitelkamat 6,09%, hitelkamat típusa: kamatperiódusokban rögzített, hitel teljes díja, ideértve annak részét képező díjat, jutalékot, költséget és adót: 3 732 495 Ft, teljes hiteldíj mutató (THM): 6,40%, fizetendő teljes összeg: 8 732 495 Ft, törlesztőrészlet havi összege az első kamatperiódusban: 36 082 Ft. A törlesztőrészletek száma: 240. A hitel fedezete az Ingatlanra bejegyzett jelzálogjog.

Reprezentatív példa 15 éves fix kamatú hitelre: Hitel teljes összege: 5 000 000 Ft, hitel futamideje: 180 hónap, hitelkamat 6,69%, hitelkamat típusa: kamatperiódusokban rögzített, hitel teljes díja, ideértve annak részét képező díjat, jutalékot, költséget és adót: 2 993 977 Ft, teljes hiteldíj mutató (THM): 7,05%, fizetendő teljes összeg: 7 993 977 Ft, törlesztőrészlet havi összege az első kamatperiódusban: 44 079 Ft. A törlesztőrészletek száma: 180. A hitel fedezete az Ingatlanra bejegyzett jelzálogjog.

A feltüntetett reprezentatív példa és a THM meghatározása a 3 éves, 5 éves, illetve 10 éves kamatperiódusú hitelek esetében 5 millió Ft hitelösszegű és 20 éves futamidejű 2-es kedvezmény kategóriába tartozó, míg a Minősített Fogyasztóbarát hitelekre, míg 15 éves fix hitel esetében 5 millió Ft hitelösszegű és 18 éves futamidejű 2-es kedvezmény kategóriába tartozó, Minősített Fogyasztóbarát hitelekre vonatkoznak.

** A THM meghatározása:

A THM meghatározása az aktuális és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A hitel fedezete az ingatlanra bejegyzett jelzálogjog. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában. A termék igénybe vételéhez a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése valamint az Erste Banknál vezetett lakossági bankszámla szükséges. További részletek illetve feltételek a mindenkori hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben szerepelnek.  Jelen kommunikáció a 2018. augusztus 1-jén hatályos jogszabályok feltételeit figyelembe véve készült.

*** Induló költségek visszatérítésére vonatkozó információk:

Értékbecslési díjjal megegyező összeget a kölcsön folyósítását követően az Erste Bank a törlesztési bankszámláján jóváírja.

A hitelügylethez kapcsolódóan felmerülő, ügyfél által megfizetett közjegyzői díjjal megegyező mértékű visszatérítés maximum 50.000,- forintig.

A hitelügylethez kapcsolódóan 2 db TAKARNET-ből lekért tulajdoni lap másolat, valamint 1 db TAKARNET-ből lekért térképmásolat díját a Bank 0 forintban állapítja meg.

a Folyósítási jutalékot a Bank elengedi, így a folyósításhoz kapcsolódóan csak átutalási díjat kell fizetni,

A hirdetményben megjelölt feltételek szerint kamatkedvezményben részesülhet a teljes futamidő alatt.

Az akció és a kondíció részletes feltételei a mindenkori hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben szerepelnek.

A részletes kondíciókat a Lakossági Hitel Hirdetmény tartalmazza, amelyek megtalálhatóak a bankfiókokban és honlapunkon.Banki hiteltermékekkel kapcsolatos további termékleírások, továbbá az összehasonlítást segítő alkalmazások a Magyar Nemzeti Bank honlapján találhatók: http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/dontenem-kell

2017. szeptember 1-jétől az MNB Összehasonlító oldalán az adós minden minősített fogyasztóbarát lakáshitelt nyújtó intézmény vonatkozásában megtekintheti az igénybe venni kívánt hitelösszegre vonatkozó főbb hitelfeltételeket, beleértve a kamatokat, díjakat és költségeket is.