Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek vásárlásra

Most 70 000 Ft jóváírással 5 millió Ft hitelösszegtől**

 • Hosszú távon kiszámítható, kedvező törlesztőrészletek
 • Hitelbírálat maximum 15 munkanapon belül (az értékbecslés rendelkezésre állásától számítva)
 • Folyósítás akár 2 munkanapon belül (a folyósítási feltételek teljesítésétől számítva)
 • Egyes induló költségek visszatérítésével, így akár 150 000 Ft megtakarítással*

THM: 5,2% - 6,4%

A termék igénybevételéhez a fedezeti ingatlanra a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése szükséges.

Az Erste Bank a kereskedelmi bankok közül az elsők között nyerte el termékeivel a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel minősítést a Magyar Nemzeti Bank pályázatán. Az Erste Bank fogyasztóbarát hitelei 2017. július 24-től már elérhetőek az érdeklődők számára.

Milyen előnyöket nyújtanak Önnek az Erste Bank Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelei?

Hosszútávon kiszámítható törlesztőrészlet – az Ügyfél döntésétől függően 5 vagy 10  vagy 15 évig nem kell tartania annak változásától

Hitelbírálati határidő: az értékbecslés rendelkezésre állásától számított maximum 15 munkanap

Elő-, vagy végtörlesztés: az előtörlesztési díj alacsony mértékű, csupán az előtörlesztett összeg 1%-a; lakástakarék-pénztári megtakarításból történő elő-, vagy végtörlesztés díjmentes

A tulajdoni lap, illetve - amennyiben felmerül -, a térképmásolat díját az Erste Bank 0 Ft-ban állapítja meg!**

Az Ön előzetes, kamatperiódus-forduló előtt legalább 30 nappal történő bejelentése esetén díjmentesen változtatható a hitele kamatperiódusának hossza

Mindezeken felül a Bank visszatéríti*:

 • az értékbecslés díját,
 • a közjegyzői okiratba foglalás díját

Törlesztés: annuitásos törlesztés, kedvező kamatokkal

Folyósítási határidő: a folyósítási feltételek teljesítésétől számított 2 munkanap

Folyósítási díj: folyósításkor felszámított Hirdetmény szerinti folyósítási jutalék

Folyósítási jutalék: a hitelösszeg 0,15%-a, de legfeljebb 100 ezer Ft, amelyet az Erste Bank akció keretében 0 Ft-ban állapít meg. 
A folyósítási jutalék és a folyósítással összefüggő pénzforgalmi szolgáltatás díja együttesen nem lehet több, mint a folyósított összeg 0,75%, max. 150.000 Ft

Az Erste Bank a földhivatali ügyintézést is biztosítja

Milyen hitelcélokra igényelheti az Erste Banknál a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt?

View from grassy backyard of a typical apartment complex building in suburban area at Humble, Texas, US. Sunset with warm light. Panorama style.; Shutterstock ID 656604601; Purchase Order: -
 • Használt, valamint új építésű lakó-, vagy üdülőingatlan megvásárlására
 • Lakó-, vagy üdülőingatlan építésére, építési telek megvásárlására
 • Lakáscélú hitel kiváltására

Milyen kamatperiódusokban igényelheti az Erste Banknál a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt?

 • 5 éves kamatperiódusú lakáscélú hitel
 • 10 éves kamatperiódusú lakáscélú hitel
 • 15 éves fix kamatú lakáscélú
 • 2018. október 1-jétől a 3 éves kamatperiódusú Minősített Fogyasztóbarát hitel nem igényelhető

Igényeljen Minősített Minősített Fogyasztóbarát lakáshitelt!

Regisztrációját követően kettő munkanapon belül felhívjuk, és válaszolunk kérdéseire. Adatainak megadásával nem vállal kötelezettséget. Itt egyeztethet időpontot a fióki látogatásra is.

Az oldal látogatói leggyakrabban keresték

5- és 10 éves kamatperiódusú lakáscélú hitel esetén igen, díjmentesen változtatható, amennyiben Ön előzetesen, a kamatperiódus-forduló előtt legalább 30 nappal bejelenti.

Az akció részletes feltételei a mindenkor hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben szerepelnek.

Tovább a hirdetményekhez

Feltételek

Reprezentatív példák:

 

5 éves kamatperiódus

10 éves kamatperiódus

15 éves FIX hitel

hitelkamat mértéke:

4,99 %

5,49 %

6,09 %

hitelkamat típusa:

kamatperiódusokban rögzített

a hitel teljes díjában foglalt díj, jutalék, költség és adó:

2 985 741 Ft

3 320 772 Ft

2 698 242 Ft

a hitel teljes összege:

 5 000 000 Ft

a hitel futamideje:

 240 hónap

180 hónap

teljes hiteldíj mutató:

5,2 %

5,8 %

6,4 %

a fizetendő teljes összeg:

7985 741  Ft

8 320 772 Ft

7 698 242 Ft

a havi törlesztőrészlet összege az első kamatperiódusban:

32 970 Ft

34 366 Ft

44 356 Ft

a hitel fedezete:

ingatlanra bejegyzett jelzálogjog

a törlesztőrészletek száma:

 240

180

egyenletes törlesztésű/ nem egyenletes törlesztésű

egyenletes törlesztésű

A reprezentatív példában feltüntetett THM érték 5 éves, illetve 10 éves kamatperiódusú hitelek esetében az 5 millió Ft hitelösszegű és 20 éves futamidejű 2-es kedvezmény kategóriába tartozó, Minősített Fogyasztóbarát hitelre, míg a 15 éves fix hitel esetében az 5 millió Ft hitelösszegű és 15 éves futamidejű 2-es kedvezmény kategóriába tartozó, Minősített Fogyasztóbarát hitelre vonatkozik

A THM meghatározása az aktuális és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A hitel fedezete az ingatlanra bejegyzett jelzálogjog. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában. A termék igénybe vételéhez a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése valamint az Erste Banknál vezetett lakossági bankszámla szükséges. További részletek, illetve feltételek a mindenkori hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben szerepelnek. Jelen kommunikáció a 2018. december 10-én hatályos jogszabályok feltételeit figyelembe véve készült.

* Induló költségek visszatérítésére vonatkozó információk:

 • Értékbecslési díjjal megegyező összeget a kölcsön folyósítását követően az Erste Bank a törlesztési bankszámláján jóváírja.
 • A hitelügylethez kapcsolódóan felmerülő, ügyfél által megfizetett közjegyzői díjjal megegyező mértékű visszatérítés maximum 50.000,- forintig.
 • A hitelügylethez kapcsolódóan 2 db TAKARNET-ből lekért tulajdoni lap másolat, valamint 1 db TAKARNET-ből lekért térképmásolat díját a Bank 0 forintban állapítja meg.
 • a Folyósítási jutalékot a Bank elengedi,
 • A hirdetményben megjelölt feltételek szerint kamatkedvezményben részesülhet a teljes futamidő alatt.

Az akció és a kondíció részletes feltételei a mindenkori hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben szerepelnek.

**A 2018.09.01. és 2018.10.31. között befogadott és 2018.12.15-ig folyósított, 5-, 10 éves kamatperiódusú, vagy FIX 15 éves futamidejű vásárlási, Minősített Fogyasztóbarát hitel igénylése esetén, ahol a folyósított hitelösszeg eléri a legalább 5 millió Ft-ot, a Bank 70 000 Ft-ot jóváír a hitelhez kapcsolódó Erste Banknál vezetett törlesztési számlára a hitel folyósítását követően. A 70 000 Ft egyösszegű jóváírás kizárólag egy ügyfél, illetve egy termék esetén érvényesíthető, amennyiben a hitelcél több jelzálog hitelügylettel valósul meg vagy az adott ügyfél az akció időtartama alatt több jelzáloghitel igényt nyújt be.

A részletes kondíciókat a Lakossági Hitel Hirdetmény tartalmazza, amelyek megtalálhatóak a bankfiókokban és honlapunkon. Banki hiteltermékekkel kapcsolatos további termékleírások, továbbá az összehasonlítást segítő alkalmazások a Magyar Nemzeti Bank honlapján találhatók: http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/dontenem-kell

2017. október 1-jétől az MNB Összehasonlító oldalán az adós minden minősített fogyasztóbarát lakáshitelt nyújtó intézmény vonatkozásában megtekintheti az igénybe venni kívánt hitelösszegre vonatkozó főbb hitelfeltételeket, beleértve a kamatokat, díjakat és költségeket is.

Kapcsolódó termékek