Tervezett karbantartás / Planned maintenance

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. 10. 22. 22:00 óra és 2020. 10. 23. 06:00 óra, továbbá 2020.10.25. 02:00 óra és 10.25. 03:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, amely digitális szolgáltatásaink működését befolyásolhatja.

 

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed this Friday and Saturday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 p.m. on October 22, 2020 and 6:00 a.m. on October 23, 2020, furthermore between 2:00 a.m. on October 25, 2020 and 3:00 a.m. on October 25, 2020 the operation of digital services will be suspended.

Köszönjük a türelmet! / Thank you for your patience

 

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek vásárlásra

 • Hosszú távon kiszámítható, kedvező törlesztőrészletek
 • Folyósítás akár 2 munkanapon belül (a folyósítási feltételek teljesítésétől számítva)
 • Egyes induló költségek visszatérítésével, így akár 150 000 Ft megtakarítással*

THM: 4,5% - 5,7%

A termék igénybevételéhez a fedezeti ingatlanra a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése szükséges.

Az Erste Bank a kereskedelmi bankok közül az elsők között nyerte el termékeivel a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel minősítést a Magyar Nemzeti Bank pályázatán. Az Erste Bank fogyasztóbarát hitelei 2017. július 24-től már elérhetőek az érdeklődők számára.

Milyen előnyöket nyújtanak Önnek az Erste Bank Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelei?

Hosszútávon kiszámítható törlesztőrészlet – az Ügyfél döntésétől függően 5 vagy 10  vagy 15 évig nem kell tartania annak változásától

Hitelbírálati határidő: az értékbecslés rendelkezésre állásától számított maximum 15 munkanap

Elő-, vagy végtörlesztés: az előtörlesztési díj alacsony mértékű, csupán az előtörlesztett összeg 1%-a; lakástakarék-pénztári megtakarításból történő elő-, vagy végtörlesztés díjmentes

A tulajdoni lap, illetve - amennyiben felmerül -, a térképmásolat díját az Erste Bank 0 Ft-ban állapítja meg!**

Az Ön előzetes, kamatperiódus-forduló előtt legalább 30 nappal történő bejelentése esetén díjmentesen változtatható a hitele kamatperiódusának hossza

Mindezeken felül a Bank visszatéríti*:

 • az értékbecslés díját,
 • a közjegyzői okiratba foglalás díját

Törlesztés: annuitásos törlesztés, kedvező kamatokkal

Folyósítási határidő: a folyósítási feltételek teljesítésétől számított 2 munkanap

Folyósítási díj: folyósításkor felszámított Hirdetmény szerinti folyósítási jutalék

Folyósítási jutalék: a hitelösszeg 0,15%-a, de legfeljebb 100 ezer Ft, amelyet az Erste Bank akció keretében 0 Ft-ban állapít meg. 
A folyósítási jutalék és a folyósítással összefüggő pénzforgalmi szolgáltatás díja együttesen nem lehet több, mint a folyósított összeg 0,75%, max. 150.000 Ft

Az Erste Bank a földhivatali ügyintézést is biztosítja

Milyen hitelcélokra igényelheti az Erste Banknál a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt?

View from grassy backyard of a typical apartment complex building in suburban area at Humble, Texas, US. Sunset with warm light. Panorama style.; Shutterstock ID 656604601; Purchase Order: -
 • Használt, valamint új építésű lakó-, vagy üdülőingatlan megvásárlására
 • Lakó-, vagy üdülőingatlan építésére, építési telek megvásárlására
 • Lakáscélú hitel kiváltására

Milyen kamatperiódusokban igényelheti az Erste Banknál a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt?

 • 5 éves kamatperiódusú lakáscélú hitel
 • 10 éves kamatperiódusú lakáscélú hitel
 • 15 éves fix kamatú lakáscélú
 • 2018. október 1-jétől a 3 éves kamatperiódusú Minősített Fogyasztóbarát hitel nem igényelhető

Igényeljen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt!

Regisztrációját követően kettő munkanapon belül felhívjuk, és válaszolunk kérdéseire. Adatainak megadásával nem vállal kötelezettséget. Itt egyeztethet időpontot a fióki látogatásra is.

Az oldal látogatói leggyakrabban keresték

5 és 10 éves kamatperiódusú lakáscélú hitel esetén igen, díjmentesen változtatható, amennyiben Ön előzetesen, a kamatperiódus-forduló előtt legalább 30 nappal bejelenti.

Az akció részletes feltételei a mindenkor hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben szerepelnek.

Tovább a hirdetményekhez

Feltételek

Reprezentatív példák:

A reprezentatív példában feltüntetett THM érték 5 éves, illetve 10 éves kamatperiódusú hitelek esetében az 5 millió Ft hitelösszegű és 20 éves futamidejű 2-es kedvezmény kategóriába tartozó, Minősített Fogyasztóbarát hitelre, míg a 15 éves fix hitel esetében az 5 millió Ft hitelösszegű és 15 éves futamidejű 2-es kedvezmény kategóriába tartozó, Minősített Fogyasztóbarát hitelre vonatkozik.

A THM meghatározása az aktuális és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A hitel fedezete az ingatlanra bejegyzett jelzálogjog. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában. A termék igénybe vételéhez a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése valamint az Erste Banknál vezetett lakossági bankszámla szükséges. További részletek, illetve feltételek a mindenkori hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben szerepelnek. Jelen kommunikáció a 2020. május 1-jén hatályos jogszabályok feltételeit figyelembe véve készült.

* Induló költségek visszatérítésére vonatkozó információk:

 • Értékbecslési díjjal megegyező összeget a kölcsön folyósítását követően az Erste Bank a törlesztési bankszámláján jóváírja.
 • A hitelügylethez kapcsolódóan felmerülő, ügyfél által megfizetett közjegyzői díjjal megegyező mértékű visszatérítés maximum 50 000 forintig.
 • A hitelügylethez kapcsolódóan 2 db TAKARNET-ből lekért tulajdoni lap másolat, valamint 1 db TAKARNET-ből lekért térképmásolat díját a Bank 0 forintban állapítja meg.
 • a Folyósítási jutalékot a Bank elengedi,
 • A hirdetményben megjelölt feltételek szerint kamatkedvezményben részesülhet a teljes futamidő alatt.

Az akció és a kondíció részletes feltételei a mindenkori hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben szerepelnek.

A részletes kondíciókat a Lakossági Hitel Hirdetmény tartalmazza, amelyek megtalálhatóak a bankfiókokban és honlapunkon. Banki hiteltermékekkel kapcsolatos további termékleírások, továbbá az összehasonlítást segítő alkalmazások a Magyar Nemzeti Bank honlapján találhatók: http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/dontenem-kell

2017. október 1-jétől az MNB Összehasonlító oldalán az adós minden minősített fogyasztóbarát lakáshitelt nyújtó intézmény vonatkozásában megtekintheti az igénybe venni kívánt hitelösszegre vonatkozó főbb hitelfeltételeket, beleértve a kamatokat, díjakat és költségeket is.

Kapcsolódó termékek