Tervezett karbantartás / Planned maintenance

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. 03. 27. 22:00 óra és 2020. 03. 28. 02:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, amely digitális szolgáltatásaink működését befolyásolhatja.

 

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed this Friday and Saturday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 p.m. on March 27, 2020 and 2 a. m. on March 28, 2020 the operation of digital services will be suspended.


Köszönjük a türelmet! / Thank you for your patience

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

Tudjuk, hogy ez az időszak ügyfeleinket nemcsak egészségük megőrzése kapcsán állítja
kihívások elé, hanem anyagi tekintetben is. Többen szorulnak majd közvetett és közvetlen pénzügyi támogatásra, amelyben az Erste Bank szerepet kíván vállalni.

A kormány 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelete alapján intézkedéseket jelentett be, amelyek könnyítéseket tartalmaznak a lakossági, kisvállalkozói és vállalati hitelek visszafizetése, illetve a fogyasztói hitelek árazása kapcsán. Az intézkedések végrehajtásának előkészítését elkezdtük, és a részleteket folyamatosan kommunikáljuk. Weboldalunkat frissítjük, és megosztjuk a rendelkezésre álló információkat

A Kormányrendelet értelmében az Erste Bank és az Erste Lakástakarék azonnali hatállyal leállította a hitelek törlesztő részleteinek beszedését. A felfüggesztéssel kapcsolatos részletszabályok még nem ismertek, így a későbbi törlesztő részletekre vonatkozóan - a részletszabályok megismerését követően - tudunk tájékoztatást adni.

A rendelet alapján a fizetés felfüggesztése minden ügyfélre automatikusan vonatkozik, amennyiben másként nem rendelkezik. Ezen kölcsönök végső lejárata a törlesztőrészletek felfüggesztésének időszakával meghosszabbodik. Felhívjuk figyelmét, hogy ezévi fizetési kötelezettségei nem kerülnek elengedésre, a fizetési haladék lejárta után az adósoknak teljesíteniük kell az elmaradt törlesztéseket.

Lakossági fogyasztási hitelek értékesítését átmenetileg felfüggesztettük az új termékek feltételeinek kidolgozásáig. A folyamatban lévő igénylésekkel kapcsolatban ügyfeleinket értesítjük.  Az új termék feltételek, kondíciók és szabályzatok kidolgozása valamint az informatikai rendszerek felkészítése folyamatban van, melyről hamarosan újabb részleteket teszünk közzé.

Hiteltörlesztés felfüggesztése lakossági ügyfeleknek 

A kormány rendelete lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek a szerződés szerinti törlesztéseiket változatlanul, az eredeti szerződési feltételek és kondíciók alapján teljesítsék. Mivel a hiteltörlesztés felfüggesztésével a futamidő meghosszabodik, ezért azoknak érdemes azt igénybe venni akiknek fizetési nehézségeik vannak.

Ha nem kíván élni a törlesztőrészletek felfüggesztésének lehetőségével Önnek nyilatkozatot kell tennie. Amennyiben a későbbiekben mégis kíván élni a hiteltörlesztés felfüggesztésével, most megtett nyilatkozatát a fizetési moratórium időtartama alatt módosíthatja.

Ha Ön kizárólag Személyi kölcsönnel és/vagy Jelzáloghitellel és/vagy Babaváró kölcsönnel és/vagy az Erste Lakástakarék által nyújtott Jelzáloghitellel rendelkezik megteheti nyilatkozatát elektronikus és telefonos csatornáinkon.

Felhívjuk szíves figyelmét, amennyiben Munkáltatói kölcsönnel rendelkezik (Jelzáloghitel és/vagy Személyi kölcsön), úgy a fenti termékekre vonatkozó nyilatkozatába értendő a Munkáltatói kölcsönre vonatkozó döntése is.

  • amennyiben aktív hozzáféréssel rendelkezik, az Erste NetBankon vagy 
  • Erste TeleBankon (+36 1 298 0222) nyitvatartási időben, hétfőtől-péntekig: 7-21 óráig.

Ha Ön hitelkártyával és/vagy folyószámla hitelkerettel rendelkezik, nyilatkozatát egyelőre Erste NetBankban, az ott felugró nyilatkozási felületen teheti meg, a további nyilatkozási lehetőségek rendelkezésre állásáig kérjük szíves türelmét.

A jelenlegi rendkívüli járványhelyzetre tekintettel kérjük ügyfeleinket, hogy a felfüggesztés kapcsán felmerülő további kérdések vagy ügyintézés céljából lehetőség szerint az elektronikus és telefonos csatornáinkat vegyék igénybe!

Hiteltörlesztés felfüggesztése vállalati ügyfeleknek 

A hiteltörlesztések könnyítésére vonatkozó intézkedések alapján az Erste Bank kisvállalkozói és vállalati hitelszerződéssel rendelkező ügyfeleinek a 2020. március 18. napjáig folyósított hitel, kölcsön- és pénzügyi lízing szerződései esetében 2020. december 31-ig nem kell tőketartozást és kamatot, és egyéb díjat fizetniük. Ezzel az eredeti hitelszerződés lejárata meghosszabbodik, azaz egy későbbi időpontban kell megfizetni a kimaradt törlesztéseket.

A hiteltörlesztés felfüggesztése minden ügyfélre automatikusan vonatkozik. Azoknak a kisvállalkozói és vállalati ügyfeleknek, akik nem kérik a hitelkönnyítést, nyilatkozatot kell tenniük.

Fontos tudnia:

  • A fizetési moratórium ideje alatt nem teljesített tőke-, kamat- illetve díjfizetési kötelezettséget a fizetési moratórium lejáratát követően ki kell fizetni.
  • Amennyiben rendszereink átállásának ideje alatt bármely ügyfelünktől – erre irányuló megállapodás hiányában – a fizetési moratóriummal érintett tételeket mégis levonjuk, bankunk visszautalja a törlesztőszámlára.
  • A fizetési moratórium igénybevételével a fennálló kölcsönszerződések legalább a moratórium idejével meghosszabbodhatnak.
  • A fizertési moratórium időtartama alatt lejáró szerződések futamideje pedig legalább 2020. december 31-éig meghosszabbodik.
  • Az ügyfél jogosult minden szerződése vonatkozásában fizetési moratóriumot kérni. 
  • Amennyiben nyilatkozatban lemondott a fizetési moratóriumban való részvételről, de a jövőben mégis szüksége lenne a könnyítésre a fizetési moratórium ideje alatt, lehetősége van a nyilatkozatát visszavonni.

A hiteltörlesztés folytatásához nyilatkozatot kell tennie.

További hasznos tartalmaink