Nyilatkozat vállalatok számára

Mit tegyek, ha nem szeretném a hiteltörlesztés felfüggesztését?

A Moratórium2 által biztosított fizetési haladékról való lemondásról vagy a Moratórium2 általbiztosított fizetési haladék igénybevételéről a bankunkhoz eljuttatott, cégszerűen aláírt nyilatkozatában tud nyilatkozni.  

A cége ügyleteire szabott nyilatkozatot kérésére ügyfélmenedzsere fogja eljuttatni Önnek. Kérjük, hogy azt cégszerűen aláírva juttassa vissza ügyfélmenedzsere részére e-mailben a lehető legrövidebb időn belül. 

Amennyiben nem szeretné igénybe venni a Moratórium2 által biztosított fizetési haladékot, és erről nyilatkozik, a későbbiekben bármikor módosíthatja ezt, és lehetősége van a Moratórium2 által biztosított fizetési haladékot igénybe venni a nyilatkozat megtételét követően esedékessé váló fizetési kötelezettségeire.

Akár részlegesen is igénybe tudja venni a Moratórium2 által biztosított fizetési haladékot!

Vállalati ügyfeleinknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy  csak  a tőke fizetési kötelezettségre vonatkozóan vegyék igénybe a Moratórium2 által biztosított fizetési haladékot, a kamat-, és hiteldíj fizetési kötelezettségeit a továbbiakban is teljesítsék a vonatkozó szerződésekben meghatározott esedékességi időpontokban.

Mit jelent a Moratórium2 igénybevétele egyes banki termékek esetén?

Folyószámla és forgóeszközhitelek

A Moratórium2 a 2020. március 18-án 24:00 órakor folyósított kölcsönökre vehető igénybe.  A 2020. március 18 után folyósított kölcsönökre a Moratórium2 nem vonatkozik, így a hitelkeret 2020. március 18. napján le nem hívott része terhére folyósított kölcsönök tekintetében a Moratórium2 időtartama alatt továbbra is kamat-, és hiteldíj fizetési kötelezettsége áll fenn.

Beruházási hitelek, pénzügyi lízing finanszírozások

Beruházási hitelek és pénzügyi lízing finanszírozások esetében a Moratórium2 szintén a 2020. március 18-án 24:00 órakor folyósított kölcsönökre, lízing összegekre vonatkozik, a 2020. március 19-től folyósított kölcsön-, és lízing összegekre a Moratórium2 nem terjed ki, így ezen kölcsön-, és lízing összegek tekintetében tőke-, kamat és hiteldíj fizetési kötelezettségét a Moratórium2 időszaka alatt is teljesítenie kell a vonatkozó szerződés szerinti esedékességi időpontokban.

 Amennyiben beruházási hitele, pénzügyi  lízingszerződése lejár a Moratórium2 időszaka alatt, és igénybe veszi a Moratórium2 által biztosított fizetési haladékot, úgy tőke-, kamat-, és hiteldíj fizetési kötelezettsége a Moratórium2  lejáratát követően válik esedékessé.

Garanciák, garancia-keretek

A garanciákra és a garancia-keretekre a Moratórium2 által biztosított fizetési haladék nem vonatkozik.

A Moratórium2 kapcsán felmerülő további kérdésekkel forduljanak a vállalati kapcsolattartójukhoz a megszokott elérhetőségeken!