Erste Cseperedő Bankszámla

A pénzzel való bánásmód ugyanolyan megtanulható készség, mint a többi.
Segíts gyermekednek elsajátítani az Erste Cseperedő bankszámlával.

Minél előbb bevonjuk a gyermekeket a pénzügyek világába, és megtanítjuk őket, hogy tudnak eligazodni benne, annál nagyobb rá az esély, hogy helyes szokásokat alakítanak ki és pénzügyileg tudatos felnőttekké válnak.

Előnyök és szolgáltatások

Bankszámla gyerekeknek már 6 éves kortól

Cseperedő bankszámlát1 akár már 6 éves gyermekednek is nyithatsz, ami egészen 14 éves koráig elkíséri őt.

Díjmentes számlavezetés

A számlanyitás és a számlavezetés is 0 Ft, így a Cseperedő bankszámlával gyermeked 14 éves koráig költségek nélkül bankolhat.

MasterCard Diák bankkártyagyermekednek

Ha gyermeked elmúlt már 7 éves, betétikártya-szolgáltatás keretében bankkártyát is igényelhettek. A napi 10 000 Ft-os vásárlási-, és 5 000 Ft-os készpénzfelvételi limitnek köszönhetően gyermeked szabadon, de kontroll mellett költheti a számláján található pénzt. A limit szülői kérésre akár alacsonyabb is lehet.

Szülői felügyelet

Szülőként rálátásod van gyermeked pénzügyeire. A George Weben és Appon2 (internetbanki és mobilbanki szolgáltatásunk) mindig nyomon követheted gyermeked aktuális egyenlegét, vásárlásait vagy készpénzfelvételét, valamit hozzáférhetsz a bankkártya beállításaihoz.

Megtakarításra is tökéletes

A bankszámlán megtakarított pénzhez bármikor hozzá tudtok nyúlni, ezért arra is megoldást nyújt, ha a gyermeked egy komolyabb játékot vagy akár egy új biciklit szeretne. Tanítsd meg a bankszámla segítségével, hogy spóroljon céljai eléréséhez!

Most mi is beszállunk!

Nyiss most Erste Cseperedő bankszámlát gyermekednek bankkártyával és utalj neki legalább havi 2.000 Ft zsebpénzt, és mi 6 hónapig havi 2 000 Ft díjkedvezményt adunk neki.

Ráadásul, ha Erste Future Junior Programot is indítasz mellé, akkor mi 6 hónapig összesen 4.000 Ft díjkedvezménnyel egészítjük ki gyermeked zsebpénzét. 4

Akciós időszak: 2022. augusztus 1. – 2023. január 31. 

Hogyan igényelhetsz bankkártyát gyermekednek?

A Cseperedő bankszámlához MasterCard Diák bankkártyát igényelhettek 7 és 14 év közötti gyermekednek. Az igénylésnek egyedi feltételei vannak3:

  • A bankkártyát személyesen, bankfiókban, a kiskorú gyermeked, azaz a számlatulajdonos jelenlétében igényelheted a törvényes képviselőjeként.
  • A bankkártyát személyesen vehetitek át bankfiókban.
  • A bankkártyát kizárólag a kártyabirtokos, azaz a gyermeked írhatja alá.

Tanácsok, tippek szülőknek

A gyerekek először tőlünk, felnőttektől tanulják meg a pénzkezelést. Cikkeinkben hasznos tippeket, tanácsokat találsz, amik segítenek, hogy felkészülten vezethesd be őt a pénzügyek világába. Olvasd el őket!

Ügyintézés

16. életévét be nem töltött személy az adatkezeléshez nem járulhat hozzá, visszahívást a képviseletében törvényes képviselő tehet.

A tájékoztatás nem teljes körű. Az Erste Cseperedő Bankszámla és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások szerződési feltételeit a Lakossági Banki Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei (továbbá a Bank Üzletszabályzata) tartalmazza. Az aktuális kondíciókról és a számlavezetési kedvezmények feltételeiről a Lakossági Bankszámla és Betéti Kamat Hirdetményükben tájékozódhat. (EBKM: 0,01%)

Az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások további feltételeit és kondícióit a Lakossági elektronikus csatorna szolgáltatások Hirdetménye és a Lakossági Banki Szolgáltatások Általános Feltételei tartalmazzák.

Az Erste Bank Hungary Zrt. az Országos Betétbiztosítási Alap (továbbiakban: OBA) tagintézete. A Banknál vezetett bankszámlán és betétszámlán nyilvántartott megtakarítások az OBA által, a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. CCXXXVII. törvény 209-219.§-ban foglaltak szerint - biztosított. További részletek és feltételek a www.oba.hu oldalon találhatóak.

A 2021.02.03. napjától kötött Erste Cseperedő Bankszámlát a Számlatulajdonos 14. életévének betöltéséig biztosítjuk. Ezt követően átminősíthetjük a bankszámlát Erste Egyszámla Klasszik (internetbanki forint átutalási kedvezménnyel Diák feltétellel) bankszámla típusra.

2021.02.02. napjáig kötött szerződések az Erste Cseperedő Bankszámlát legkésőbb a Számlatulajdonos gyermek 18. életévének betöltéséig vezetjük. Ezt követően átminősíthetjük a bankszámla típusát a Főhirdetményben meghatározottak szerint. A Bankszámláról betétet nem lehet lekötni, a hirdetményben megjelölt tranzakciókon kívül más tranzakció nem indítható.

2 TeleBank, valamint Internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás esetén csak lekérdezési funkció biztosított, aktív tranzakciók nem végezhetőek.

3 Az Erste Cseperedő Bankszámlához bankkártya igénylés speciális feltételeit az Erste Lakossági Banki Szolgáltatások Általános Szerződéses Feltételei 5.2. ERSTE CSEPEREDŐ BANKSZÁMLA pontja, a napi állandó limit szabályozása a Lakossági bankszámla és betéti kamat hirdetmény, a kártya díjak, jutalékok tekintetében a 3. sz. melléklet: Bankkártya szolgáltatások díjai Hirdetmény szabályozza.

4 Az Erste Cseperedő bankszámla nyitási akció keretében az nyithat Cseperedő bankszámlát 2022.08.01. és 2023.01.31. között, aki:

  • 7-14 éves természetes személy,
  • nem rendelkezik a Banknál élő Cseperedő bankszámlával 2022.07.31-én és
  • első alkalommal nyit új Cseperedő bankszámlát 2022.08.01-től.

Havi 2 000 Ft díjkedvezményt kap az, aki a Cseperedő bankszáma mellé a számlanyitás napján a számlához bankkártyát is igényel 12 hónap alatt legfeljebb 6 alkalommal azokban a hónapokban, amikor a Cseperedő bankszámára minimum 2 000 Ft jóváírás érkezik.

Havi 4 000 Ft díjkedvezményt kap 12 hónap alatt legfeljebb 6 alkalommal azokra a hónapokra vonatkozóan az, aki a Cseperedő bankszámla mellé- a számlanyitás napján:

  • a számlához bankkártyát is igényel, és arra minimum havi 2 000 Ft jóváírás érkezik és
  • új, rendszeres Erste Future Junior megtakarítást köt és arra minimum havi 2 000 Ft jóváírás érkezik.
  • Ebben az esetben nem jár a díjkedvezmény, ha csak a Cseperedő bankszámlára érkezik meg a minimum 2 000 Ft jóváírás.

A két kedvezmény nem összevonható.

A díjkedvezményt abban az esetben adjuk, ha minden feltétel teljesült. Ebben az esetben a következő hónap utolsó munkanapjáig kerül rá a díjkedvezmény összege a bankszámlára.

A számla és betéti termékekkel kapcsolatos további termékleírások, összehasonlítást segítő alkalmazások a Magyar Nemzeti Bank honlapján találhatóak: https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem