Ötvenmillió forintot különített el az Erste Bank az egészségügyi intézmények és a szociális ellátás területén működő szervezetek támogatására. A pénzintézet az összegből olyan termékeket, szolgáltatásokat vásárol, amelyeket a kórházak igényelnek. A finanszírozás biztosításán túl kapcsolatrendszerével, a beszerzés lebonyolításával is segít a vírus elleni harc frontvonalában tevékenykedőknek.

Kétszáz éve azért alapították az Erstét egy kis bécsi falu templomában, hogy a legszegényebbeket segítse jólétük megteremtésében. Az Erste Csoport az elmúlt kétszáz évben a régió vezető pénzügyi intézményévé vált, ám most is az alapítók céljai szerint tevékenykedik.

Az Erste Csoport egyedülálló Social Banking programja több mint 19 ezer, nehéz pénzügyi helyzetben lévő magánszemélyt, hétezer kisvállalkozást, 3100 hátrányos helyzetű (nagy arányú munkanélküliséggel, szegénységgel sújtott) térségben elindított vállalkozást, valamint 600 társadalmi szervezetet segített üzleti tanácsadással és finanszírozással 2019 végéig. A program a jólét növelését tűzte ki célul azzal, hogy nem csak kedvező finanszírozást kínál, de pénzügyi képzést, tanácsokat, személyre szabott termékeket és üzleti mentorálást is nyújt. Magyarországon az Erste Social Banking több mint két éve indult el, első lépésként a SEEDS Programmal, amely társadalmi vállalkozásoknak kínált mentorálást, tanácsadást és részben pénzügyi segítséget, hogy vállalkozásukat pénzügyileg stabilabb lábakra helyezhessék. Az Erste Social Banking Magyarországon eddig mintegy 3 millió euró értékben helyezett ki hitelt 24 ügyfelének. Az elmúlt években a social bankinggal kapcsolatba került közel ezer ember (társadalmi vállalkozás vezető, alapító) kapott segítséget, mentorálást, oktatást pénzügyei kezeléséhez, amelynek eredményeként 72 százalékuk került közelebb céljai megvalósításához.

A koronavírus terjedése nyomán felfordult világban a jólét is új értelmet nyer: fizikai, mentális és pénzügyi egészséget. Az Erste Bank ebben a helyzetben is segíteni kíván, ott van, ahol szükség van rá, és azzal segít, amire szükség van.

A pénzintézet úgy döntött, ötvenmillió forintot különít el, hogy segíteni tudja azokat, akik a frontvonalban küzdenek a vírus terjedése ellen: az egészségügyi dolgozókat, az egészségügyi intézményeket és a szociális szféra szervezeteit, amelyek azért dolgoznak, hogy a legelesettebbek a mostani helyzetben is megkapják azt a támogatást, amire szükségük van. Az Erste Bank – igazodva a Social Banking programjában foglalt célkitűzésekhez – nem csupán anyagi támogatást, pénzt kínál a kiválasztott intézményeknek, szervezeteknek. A pénzintézet a beérkező igényeknek megfelelően olyan eszközöket adományoz, amelyekre az érintetteknek szükségük van. A pénzintézet így rendelkezésükre bocsátja kapcsolatrendszerét és a beszerzések lebonyolításával is segíti az egészségügyben dolgozókat, hogy arra koncentrálhassanak, ami most a legfontosabb: az élet védelmére.

Az Erste támogatási programjának következetes folytatásával is jelezni kívánja: a válságban is itt van, itt lesz és segíti a krízis megoldásában aktív csoportokat, valamint saját dolgozóit, ügyfeleit, a cégeket, a társadalmat, hogy ezt a helyzetet mihamarabb, a lehető legkisebb sérülésekkel vészeljük át, és utána a lehető leggyorsabban újra tudjuk építeni a megszokott jólétünket.

Bankfióki nyitvatartás

Itt tájékozódhat a látogatás előtt az aktualitásokról.

Itt az ideje a digitális bankolásnak!

Digitális és telefonos csatornákon végezhető banki szolgáltatásaink.

Ezeket olvasta már?