Ötezer eurós gyors segítséget kaphatnak az Erste látókörébe került nonprofit szervezetek és társadalmi vállalkozások, hogy finanszírozni tudják a tevékenységüket a nehéz időszakban.

350 ezer eurós Közép-kelet Európai Szolidaritási Alapot hozott létre az Erste Alapítvány annak érdekében, hogy segítséget nyújtson a kis és közepes méretű nonprofit szervezeteknek és társadalmi vállalkozásoknak a mai, nehéz helyzet átvészeléséhez. „Az Erste Alapítvány alapvető célkitűzéseihez híven erejéhez mérten a közösséget és a rászorulókat kívánja támogatni. A Covid 19-el járó válság súlyosan és sok szempontból felkészületlenül sújtott bennünket. A nagy bizonytalanság napjaiban minden nap új helyzethez kell alkalmazkodnunk – személyesen és intézményi szinten is” – írta Boris Marte, az ERSTE Alapítvány vezérigazgató-helyettese abban a kísérő levélben, amelyet a pénzintézet látókörébe került nonprofitok és társadalmi vállalkozások kaptak meg. Ők azok, akik esélyesek lehetnek a legfeljebb ötezer eurós támogatás elnyerésére, amelyet a szervezetek a működésük finanszírozásától, az önkéntesek fizetésén keresztül a kommunikáción át a legfontosabb támogatandó célokra való felhasználásig szinte mindenre költhetnek. Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Csehország, Magyarország, Koszovó, Észak-Macedónia, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia azon szervezetei pályázhatnak az összegre, amelyek már korábban kapcsolatba kerültek az Erstével társadalmi vállalkozásfejlesztés kapcsán (tagjai az Erste NGO akadémiának) és a vírus okozta válság miatt likviditási gondokkal küzdenek. A támogatás célja, hogy a válság miatt kieső jövedelmet pótolja ezeknél a szervezeteknél és lehetővé tegye számukra, hogy tovább folytassák ezzel a tevékenységüket.

A támogatásra közel 40 magyar szervezet is pályázhat – azok, akik a magyar Erste Bank Social Banking által korábban szervezett NGO Akadémiák valamelyikén aktívan részt vettek. A pályázatokat május 10-ig várják az értesítő e-mailben megfogalmazottak alapján.

Bankfióki nyitvatartás

Itt tájékozódhat a látogatás előtt az aktualitásokról.

Itt az ideje a digitális bankolásnak!

Digitális és telefonos csatornákon végezhető banki szolgáltatásaink.

Ezeket olvasta már?