A #veletekvagyunk kampány során bankunk 50 millió forintot különített el hogy segíteni tudjuk azokat, akik a frontvonalban küzdenek a vírus terjedése és hatásai ellen. A kórházaknak szánt adományok kézbesítése folyamatos.

Már a járványidőszak elején felvállaltuk az Erste pandémiás válságkezelésben való aktív szerepvállalását. Kulturális alapelvünk: az Erste az a hely, ahol hiszünk az emberekben, támogatásunkkal hozzájárulunk a közösségek fejlesztéséhez. Így nem is volt kérdés, hogy ebben a rendkívüli helyzetben a társadalom iránti felelősségvállalás jegyében segítünk ott, ahol arra a legnagyobb szükség van. Így a #veletekvagyunk kampány során bankunk 50 millió forintot különített el, hogy segíteni tudjuk azokat, akik a frontvonalban küzdenek a vírus terjedése, illetve a járvány hatásai ellen: az egészségügyi dolgozókat, az egészségügyi intézményeket és a szociális szféra szervezeteit, a társadalmilag hasznos vállalkozásokat.

Célunk ezzel a kórházak életmentéssel és betegellátással összefüggő felszereltségének javítása, a szociális ellátást végző civil szervezetek támogatása.

Örömmel adunk hírt róla, hogy az adományok egy része már megérkezett a kórházakba. A maszkok, fertőtlenítők és egyéb védekezéshez szükséges eszközök mellett számos olyan beszerzéssel is igyekszünk segíteni, mely a járványügyi helyzetet követően is hasznos lesz az egészségügyi intézményeknek. Így például többek között inkubáló készülékeket, plexi maszkokat, lázmérőket, vérnyomásmérőket is kiszállítottunk már. A segítségnyújtás során fontos volt számunkra az egyéni igények felmérése, így minden intézménybe olyan csomagot állítottunk össze, melyre az ő visszajelzéseik alapján a legnagyobb szükség van.

A támogatást a Magyarországi Sürgősségi Ellátásért és Mentésért Alapítvány segítségével valósítjuk meg, hiszen az ő szakmai tapasztalatuk tette lehetővé az igények elbírálását, és az eszközök beszerzését. A kórházak látogatása folyamatos, összesen 28 kórház támogatását szerveztük meg, rendkívül rövid, néhány hetes időszak alatt. Emellett 150 egyszülős család élelmezését, tisztálkodását, valamint közel 500 adag étel kiosztását és 20 számítógép mentőállomásra kerülését is támogattuk az Egyszülős Központ, a Budapest Bike Maffia és az OMSZ Veszprémi Alapítványának támogatása kapcsán.

Köszönjük minden résztvevő munkáját! Hajrá Erste!

50 millió forint értékben támogatja az Erste orvostechnikai eszközökkel a budapesti és vidéki kórházakat.

Itt az ideje a digitális bankolásnak!

Digitális és telefonos csatornákon végezhető banki szolgáltatásaink.