Két héten át tart, július 8-án zárul az Autistic Art különleges online aukciója, amelyben magyar galériák, kortárs művészek és autista fiatalok munkái kerülnek kalapács alá.  Az egyedülálló kulturális kezdeményezés bevételéből 11 magyarországi lakóotthon 250 autista fiataljának lakhatását, étkeztetését, fejlesztő programjait és életminőségének javítását is támogatják a vásárlók.

Különleges kulturális kezdeményezésként tart online aukciót az Autistic Art Alapítvány. A civil fenntartású, autizmussal élő fiatalokat segítő szervezet 57 tételt bocsát kalapács alá a június 24-től július 8-ig tartó árverésen. A képekre bárki licitálhat a https://autisticart.hu/aukcio/ oldalon, a nevének és az e-mail címének megadásával. A rendszer ezután egy e-mailt is küld az esetleges felüllicitálásról. A legalacsonyabb kikiáltási ár 60 ezer forint, de van két, egymillió forint feletti összegről induló tétel is.

Az aukció tematikája az autizmushoz illeszkedően a beszűkült világ. „A megváltozott körülmények között mindannyian – a kortárs művészek és az autista fiatalok is – azonos helyzetben vagyunk: a világ beszűkült körülöttünk. Ez a speciálisan zárt világ a virtuális térbe lépve nyílik ki a nagyközönség előtt, a sajátos aukciónak köszönhetően” – írta az árverésről Kovács Henrietta, az alapítvány ügyvezetője.  Az egyedi műtárgyak, alkotások megvásárlásával szerinte nemcsak az alkotókat támogatják a vevők, de jobban megismerhetnek egy új perspektívát, hiszen az elmúlt hónapokban mindenki megtapasztalhatta, milyen egy zárt világban létezni.

Az aukción eladott kortárs művek bevételéből részesül az alapítvány, a kortárs művészek és a galériák is.

Az Autistic Art 11 magyarországi lakóotthon 250 súlyosan érintett autista fiataljának lakhatását, étkeztetését, fejlesztő programjait és életminőségének javítását támogatja. Az Erste Bank nem először áll ki szponzorként a szervezet mellett: korábban a Kékszalag vitorlásverseny támogatójaként teremtett lehetőséget arra, hogy az indulók egy különleges jótékonysági szalag megvásárlásával az Autistic Art Alapítványt támogathassák.

50 millió forint értékben támogatja az Erste orvostechnikai eszközökkel a budapesti és vidéki kórházakat.

Itt az ideje a digitális bankolásnak!

Digitális és telefonos csatornákon végezhető banki szolgáltatásaink.