Bankváltási útmutató

Válassza Ön is az Erste Bankot, és bízza ránk a fizetési számlaváltással járó teendőket!

Mi is a fizetési számlaváltás? 

Fizetési számlaváltásról akkor beszélünk, ha Ön elhagyja azt a hitelintézetet (pl. bankot), ahol addig pénzügyeit intézte, és a jövőben egy másik pénzintézetnél bankol. Sokszor ez azt is jelenti, hogy az elhagyni kívánt hitelintézetnél nem elegendő csupán a számla megszüntetésről gondoskodnia, de az előzőleg ott megadott havi/negyedéves/féléves/éves fizetési megbízások (pl: rendszeres átutalások, beszedések) új bankszámláról történő teljesítésére is gondolni kell. 

Amennyiben Ön úgy dönt, hogy a pénzügyeit a jövőben az Erste Banknál kívánja intézni, akkor segítünk Önnek a korábbi hitelintézetnél megadott fizetési megbízásai áthozatalában szerepet vállalunk!

A megfelelő nyomtatvány kitöltését követően bármely bankfiókunkban elindíthatja a fizetési számlaváltás folyamatát, a többit pedig mi elintézzük Ön helyett!

Áthelyezzük az új, Erste Banknál megnyitott bankszámlájára a régi számlavezető bankjánál megadott beszedéseit (csoportos beszedési megbízás) illetve rendszeres átutalásait valamint értesítjük az Ön számára rendszeresen átutalást kezdeményező partnereit!!

Jelen tájékoztatónkban néhány hasznos információval, tanáccsal szeretnénk segíteni a fizetési számlaváltás folyamatát érintően. Kérjük, mielőtt a bankelhagyást elindítja, figyelmesen olvassa át tájékoztatónkat és kapcsolódó számlaváltási meghatalmazás dokumentum!

Amennyiben úgy érzi, hogy tájékoztatónk átolvasását követően további kérdéseket szeretne feltenni, akkor azokra választ kaphat bármely Erste Bank fiókban, vagy a nap 24 órájában hívható Telefonos banki (Erste TeleBank) szolgáltatásunkon keresztül.

Az Erste TeleBankot a +36 1 298 0222-es telefonszámon érheti el.

További információk:

Számlaváltási Meghatalmazás kitöltési segédlet
MNB Bankszámlaválasztó programja
MNB Bankváltás tájékoztatója