Megtakarításhoz kapcsolódó dokumentumok, kérelmek, ügyfél nyilatkozatok

Az országban kialakult járványügyi helyzet miatt különösen fontos, hogy az Ön és kollégáink egészségének védelme érdekében a vészhelyzet fennállása alatt minél szélesebb körben adjunk lehetőséget az Ön számára az online, illetve postai levél útján történő ügyintézésre. Ha postai úton küldi a dokumentumot, akkor eredeti aláírás és ha az adott nyomtatvány tartalmazza, akkor tanúzás is szükséges.

Postai címünk: Erste Lakástakarék Zrt. Budapest 1920

Kifizetéshez szükséges lakáscél igazolások és hiánypótlások feltöltése

Kifizetés utáni lakáscél igazolások és kérelmek feltöltése

Az alábbiakban olvashatja, hogy lakástakarék szerződéséhez kapcsolódó ügyintézései közül mi mindent tud elintézni anélkül, hogy személyesen be kellene látogatnia az Erste bankfiókjaiba.

Amennyiben kérelme mellé olyan dokumentumot csatol, mely különleges adatnak minősülő személyes adatot tartalmaz (pl. kórházi lelet, vallási hovatartozásra, politikai nézetre, pénzkeresetre vonatkozó adatok), kérjük, hogy a kitöltött "Nyilatkozat különleges személyes adatról” nyomtatványt csatolja kérelméhez.

SZERZŐDŐ ADATAINAK MÓDOSÍTÁSA

Az alábbiakban felsorolt Személyes adatainak módosítása lehetséges e-mailben vagy e-mail csatolmányában beküldött nyilatkozatával, postai úton küldött aláírt kérelemmel vagy az Erste Bank internetbanki szolgáltatásán keresztül.

Fontos, amennyiben e-mailt ír nekünk, akkor kérjük az Erste Lakástakarék részére korábban megadott e-mail címéről küldje.

 • levelezési cím, e-mail cím, telefonszám változásának bejelentése (Módosítási lap – Személyes adatok illetve reklám közléséről adatkezelésről és átadásról tárgyú nyilatkozat változásának bejelentése formanyomtatvány)
 • alapadatok módosítása: névváltozás, szig. szám, útlevél, jogosítvány számának változása, lakcímkártya számának, állandó lakcímnek a változása (Kérjük, az okmányok másolatát e-mailben csatolmányként vagy postai úton küldje el nekünk) (Módosítási lap – Személyes adatok illetve reklám közléséről adatkezelésről és átadásról tárgyú nyilatkozat változásának bejelentése formanyomtatvány)

SZERZŐDÉSSEL KAPCSOLATOS KÉRELMEK

A kérelmek, módosítások teljesítése díjterheléssel járhat, ezzel kapcsolatban kérjük, tájékozódjon a díjtáblázatból.

Az alábbiakban felsorolt Szerződésével kapcsolatos kérelmeinek intézése lehetséges e-mailben vagy e-mail csatolmányában beküldött nyilatkozatával, postai úton küldött aláírt kérelemmel vagy az Erste Bank internetbanki szolgáltatásán keresztül.

Fontos, amennyiben e-mailt ír nekünk, akkor kérjük az Erste Lakástakarék részére korábban megadott e-mail címéről küldje.

 • kérelem (tájékoztatás kérése, egyenleg igazolás/egyéb igazolás kiállítása) (Egyéb ügyfélkérelem formanyomtatvány, Kérelemigazolás kiállításához formanyomtatvány)
 • fizetési mód váltás pl. csekkről átutalásra vagy csoportos beszedésre (Módosítási lap – Fizetési mód váltás formanyomtatvány)
 • állami támogatási igény módosítás (lemondás vagy igénylés) (Állami támogatás igény módosítása formanyomtatvány)
 • kedvezményezett bejelentése, módosítása, törlése. Fontos: csak akkor fogadható el e-mailben, amennyiben kérelmét elektronikusan aláírta*. (Módosítási lap – Kedvezményezett módosítás_törlés formanyomtatvány)
 • szerződés módosítás (Szerződéses összeg módosítás, megosztás, összevonás). Fontos: csak akkor fogadható el e-mailben, amennyiben kérelmét elektronikusan aláírta*. (Módosítási lap – Szerződés módosítás adatlap, - Megosztás, - Összevonás formanyomtatvány)
 • különleges személyes adat kezeléséhez benyújtott nyilatkozat, LTP által készített nyomtatványon tett nyilatkozat (a szerződő, ill. a kedvezményezett által aláírt nyilatkozat beszkennelt példányát szükséges az e-mail csatolmányaként beküldeni) (Nyilatkozat különleges személyes adatról formanyomtatvány),

KIUTALÁSSAL ÉS FELMONDÁSSAL KAPCSOLATOS ÜGYINTÉZÉSEK

Felmondás és kiutalás esetén a kifizetéshez szükséges lakáscél igazolásokat és hiánypótlásokat a szerződésszám megadásával egyszerűen és kényelmesen feltöltheti itt:

Kifizetéshez szükséges lakáscél igazolások és hiánypótlások feltöltése

Az alábbiakban felsorolt kiutalással és felmondással kapcsolatos kérelmeinek intézése lehetséges e-mailben vagy e-mail csatolmányában beküldött nyilatkozatával, postai úton küldött aláírt kérelemmel vagy az Erste Bank internetbanki szolgáltatásán keresztül.

Fontos, amennyiben e-mailt ír nekünk, akkor kérjük az Erste Lakástakarék részére korábban megadott e-mail címéről küldje.

 • korábbi kiutalási időszakban el nem fogadott kiutalás esetén nyilatkozat arról, hogy a következő kiutalási időszakba kéri betenni a szerződését (Egyéb ügyfélkérelem formanyomtatvány),
 • kiutalási időszakban lévő szerződésnél nyilatkozat arról, hogy most nem kéri a kiutalást (Egyéb ügyfélkérelem formanyomtatvány),
 • arra vonatkozó korábbi nyilatkozat visszavonása, amivel eredetileg egy későbbi kiutalási időszakba kérte a szerződését betenni (Egyéb ügyfélkérelem formanyomtatvány),
 • korábbi felmondásának (állami támogatásos vagy anélküli, soron kívüli vagy normál), illetve kiutalást kérő nyilatkozatának visszavonása (Egyéb ügyfélkérelem formanyomtatvány)
 • maradványösszeg felhasználásáról szóló nyilatkozat. Fontos: csak akkor fogadható el e-mailben, amennyiben kérelmét elektronikusan aláírta* (Egyéb ügyfélkérelem formanyomtatvány).

KIFIZETÉST KÖVETŐ, UTÓLAGOS LAKÁSCÉL IGAZOLÁSSAL KAPCSOLATOS ÜGYINTÉZÉSEK

A kifizetést követően, az alábbiakban felsorolt, lakáscél igazoláshoz szükséges dokumentumokat és kérelmeket a szerződésszám megadásával egyszerűen és kényelmesen feltöltheti itt: Dokumentum beküldés

 • utólagos lakáscél igazolások pl. számla, tulajdoni lap, közigazgatási határozatok stb.
 • utólagos lakáscél igazolás határidejének meghosszabbítására vonatkozó kérelmek. Ha beruházói nyilatkozat szükséges, akkor a beruházó által aláírt nyilatkozat beszkennelt példányát is szükséges feltölteni) (Egyéb ügyfélkérelem formanyomtatvány)
 • igazolás kiállításának kérése a díjmentes elő/végtörlesztéshez (Kérelem igazolás kiállításához formanyomtatvány),
 • lakáscél igazoláshoz beküldött számlákhoz kapcsolódó, LTP által készített nyomtatványon tett nyilatkozat (a szerződő, ill. a kedvezményezett által aláírt nyilatkozat beszkennelt példányát is szükséges feltölteni) (Garázs nyilatkozat),
 • számlához kapcsolódó nyilatkozat (pl. kerti tároló/faház esetében arról szól, hogy a termék a földbe rögzítésre került)
 • utólagos lakáscél igazolás fázisban a lakáscél módosítására, vagy további lakáscél bejelentésére vonatkozó kérelmek. Fontos: csak akkor fogadható el, amennyiben kérelmét elektronikus aláírással ellátva* csatolta fel (Egyéb ügyfélkérelem formanyomtatvány).

ELHALÁLOZÁSSAL KAPCSOLATOS ÜGYINTÉZÉSEK

Az alábbiakban felsorolt kérelmeinek intézése lehetséges e-mailben vagy e-mail csatolmányában beküldött nyilatkozatával, illetve postai úton küldött aláírt kérelemmel.

 • halotti anyakönyvi kivonat, hagyatéki végzés – haláleset bejelentése céljából
 • utólagos lakáscél igazolásoknál a hagyatékos ügyletekhez a jogerős hagyatékátadó végzés abból a célból, hogy igazoltnak vehessük, hogy a végzés szerinti örökössel lehet és kell a lakáscélú felhasználás ügyében együttműködnünk: igazolások kérése, határidő módosítás kérése, állami támogatás visszafizetésének igénylése stb.

Postai címünk: Erste Lakástakarék Zrt. Budapest 1920

____________________

* Az e-mail csatolmányaként beküldött kérelmét, rendelkezését, nyilatkozatát abban az esetben tudjuk befogadni és feldolgozni, amennyiben azt az alábbi három megoldás valamelyikével elektronikusan aláírta:

 • AVDH-val (azonosításra visszavezetett dokumentumhitelesítéssel). Ha rendelkezik kormányzati Ügyfélkapuval, akkor ezt gyorsan (5 perc alatt), egyszerűen megteheti az interneten keresztül, ha a böngészője keresőjébe beírja, hogy AVDH vagy ide kattint: https://niszavdh.gov.hu/index és követi az instrukciókat.
 • minősített tanúsítványon alapuló elektronikus aláírással
 • minősített biztonságú elektronikus aláírással.

Szeretnénk felhívni Ügyfeleink figyelmét, hogy a papír alapon beérkező és meghatározott típusú iratokat a Lakás-takarékpénztár a beérkezéstől számított 6 hónapig őrzi meg, így amennyiben a továbbiakban szüksége van a beküldött eredeti dokumentumra (ingatlanra vonatkozó eredeti adásvételi szerződés, eredeti közjegyzői okirat, stb.) a visszakérés iránt mihamarabb intézkedni szíveskedjenek.

Meghatalmazás

PDF (175 KB)