A csalók új módszerrel próbálják megtéveszteni a banki ügyfeleket. A legnagyobb közösségi oldalakon hoznak létre hamis felmérésre vonatkozó hirdetéseket az Erste Bank nevében.

A csalók kihasználva a közösségi oldalak adta hirdetési lehetőségeket, „nyereményjáték”, „interjú” vagy „felmérés” kulcsszavakkal pénznyereményt ígérnek az ügyfeleknek. A hamis banki oldalon azonban 2-3 banki szolgáltatással kapcsolatos kérdés után a George Web felülethez tartozó azonosítókat kérik.

Természetesen az Erste Banknál soha, semmilyen esetben nem kérünk jelszót és egyéb személyes azonosítókat. Ezeket csak és kizárólag a hivatalos honlapról elérhető bejelentkezési felületeken add meg!

Mire figyelj?

  • A weboldal és a kérdőív szövegét általában valamilyen fordító alkalmazással készítik, ezért a nyelvezete legtöbb esetben magyartalan.
  • Fogj gyanút, ha az URL-címben a https helyett csak a http szerepel, ugyanis ilyen esetben az oldal nem rendelkezik tanúsítvánnyal.
  • Mindig olvasd el, hogy milyen tranzakciót, belépést vagy telepítést hagysz jóvá! A csalók legtöbbször alkalmazás-telepítéssel vagy utalás jóváhagyással próbálkoznak.
  • Sajnos a különböző keresőoldalak és közösségi platformok nem, vagy csak a hirdetés közzététele után ellenőrzik a hirdetéseket. Ha bármilyen hirdetés felkelti az érdeklődésedet mindig ellenőrizd a hivatalos honlapunkon, melynek elérési címe: https://www.erstebank.hu .
  • Ha bármilyen gyanús esetet észlelsz vagy elbizonytalanodsz a lenti telefonos elérhetőségen tudsz érdeklődni.

Ha csalás áldozata lettél, haladéktalanul jelezd nekünk a +36 1 302 5885-ös telefonszámon!

Figyelj banki adataid biztonságára!