Tervezett karbantartás / Planned maintenance

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. január 24. 22:00 óra és 2020. január 25. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste Vállalati NetBank, Erste MobilBank, Electra, Internetes Vásárlást Ellenőrző SMS kód, sms szolgáltatások, weboldal szolgáltatások) működését is befolyásolja. A karbantartás 2020. január 24. 21:00 óra és 2020. január 26. 24:00 óra közötti időszakban a TeleBank szolgáltatás működését is befolyásolja.

 

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday, Saturday and Sunday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:Between 10:00 p.m. on January 24, 2020 and 8 a.m. on January 25, 2020 the operation of Erste Retail NetBank, Erste Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, 3D Secure Code, sms services, website services will be suspended. Between 9 p.m. on January 24, 2020 and midnight of January 26, 2020 the operation of Erste TeleBank will be suspended.

 

A részletekért kattintson!/Please click here for details


Köszönjük a türelmet! / Thank you for your patience

Többgyermekes családok otthonteremtési támogatása

Hitel, államilag támogatott, alacsony kamattal.

 • Kiszámítható megoldás sokgyermekes családoknak

THM: 3,15%

A termék igénybevételéhez a fedezeti ingatlanra a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése szükséges. 

A jelen ajánlatban szereplő Többgyermekes Családok Otthonteremtési Kamattámogatása Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

A hitelre azon igénylők jogosultak, akik megfelelnek a két vagy három gyermek után igényelhető Családi Otthonteremtési Kedvezmény és/vagy Megelőlegezett Családi Otthonteremtési Kedvezmény jogosultsági feltételeinek és a hitelcél megvalósulásához igénybe veszik azt. A hitelkonstrukció tehát önállóan nem igényelhető.

A hitelt két, vagy több gyermeket nevelő házastársak, élettársak illetve egyedülállók valamint gyermeket vállaló fiatal házaspárok igényelhetik. Gyermek vállalása csak abban az esetben lehetséges, ha a fiatal házaspár legalább egyik tagja a kérelem beadásának pillanatában még nem töltötte be a 40. életévét.

A kamattámogatott hitelre vonatkozó további információk

 • Új lakás vásárlása
 • Új lakás építése
 • Használt lakás vásárlása
 • Tanya, birtokközpont, vagy preferált kistelepülés területén lévő lakás korszerűsítése és/vagy bővítése

 

A hitelt igényelheti minden 18. életévét betöltött cselekvőképes természetes személy, aki:

·         jogosult a 16/2016. (II.10), vagy a 17/2016 (II. 10) Kormányrendelet alapján két, vagy három – meglévő és/vagy vállalt – gyermek után járó családi otthonteremtési kedvezményre és azt igénybe is veszi a hitelcél megvalósításához.

·         legalább 100.000 Ft nettó jövedelmet tud igazolni, melynek a hitel törlesztési számlájára való érkeztetését vállalja és

·         megfelelő ingatlanfedezetet tud felajánlani.

Az otthonteremtési kamattámogatott hitel a családi otthonteremtési kedvezménnyel egy időben igényelhető.

A hitelkérelem befogadását követően az Erste Bank a Kormányrendelet, illetve a Bank szabályzatai alapján hitelbírálatot/jogosultságvizsgálatot végez, ennek eredménye határozza meg a Bank szerződéskötési/folyósítási hajlandóságát és feltételeit.

Otthonteremtési kamattámogatás az igénylők által csak egy alkalommal vehető igénybe.

A hitelt nemcsak házastársak, hanem élettársak illetve egyedülállók is igényelhetik.

A Többgyermekes családok otthonteremtési hitelébe a hitelképesség javítása céljából nem támogatott személy hiteladós bevonható

 • Minimális összege:   1 000 000 Ft
 • Maximum összege:
  • Két gyermek esetén: 10.000.000 Ft 
  • Három vagy több gyermek esetén 15.000.000 Ft 

A hitel összege
- nem lehet több mint a fedezetül felajánlott lakóingatlan(ok) értékbecslő által megállapított forgalmi értékének 80%-a, illetve a hitelbiztosítéki értékének 100%-a és
- nem haladhatja meg a hozzá kapcsolódó családi otthonteremtési kedvezménnyel és/vagy megelőlegezett családi otthonteremtési kedvezménnyel együtt a vételár/költségvetés 100%-át.
- lakóingatlan vásárlásnál, egy ingatlanfedezet esetén, amennyiben ez megegyezik a hitelcéllal, úgy nem lehet több, mint a vételár 80%-a.

Az adható hitelösszeget befolyásolja még a hitelbírálat során megállapított ügyfélminősítés.

 • Minimum: 5 év
 • Maximum: 25 év

Türelmi idő nem igényelhető.

A teljes hiteldíj az ÁKK által közzétett állampapírhozam vagy referenciahozam 130%-ának 3,00%-kal növelt mértéke, melyhez az állam 25 évig kamattámogatást nyújt. A kamattámogatás a fent említett referenciahozam 130%-a,  így az ügyfél által fizetendő kamat mértéke - a teljes futamidő alatt- évi 3,00% (THM: 3,15%)

Az igénylő új lakás építésére ugyanazon hitelintézetnél egyidejűleg nyújthatja be az Adó-visszatérítési támogatás iránti kérelmét.

Reprezentatív példa

 

Többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása

 

hitelkamat mértéke:

3,00%

hitelkamat típusa:

kamatperiódusokban rögzített

a hitel teljes díjában foglalt díj, jutalék, költség és adó:

1 715 771 Ft

a hitel teljes összege:

5 000 000 Ft

a hitel futamideje:

240 hónap

teljes hiteldíj mutató:

3,15%

a fizetendő teljes összeg:

6 715 771 Ft

a havi törlesztőrészlet összege az első kamatperiódusban:

27 730 Ft

a hitel fedezete:

ingatlanra bejegyzett jelzálogjog

a törlesztőrészletek száma:

240

egyenletes törlesztésű/ nem egyenletes törlesztésű

egyenletes törlesztésű

A reprezentatív példában feltüntetett THM (Teljes Hiteldíj Mutató) érték 5 millió Ft hitelösszegű és 20 éves hitelre vonatkozik.

A THM meghatározása az aktuális és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A hitel fedezete az ingatlanra bejegyzett jelzálogjog. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában. A termék igénybe vételéhez a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése valamint az Erste Banknál vezetett lakossági bankszámla szükséges. További részletek, illetve feltételek a mindenkori hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben szerepelnek. Jelen kommunikáció a 2019. július 1-jén hatályos jogszabályok feltételeit figyelembe véve készült.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy online tájékoztatónk nem teljes körű, ezért nem minősül ajánlattételnek. Kérjük, a részletekről tájékozódjon bankfiókjainkban.
Ha szeretne közvetlenül is érdeklődni a finanszírozási lehetőségekről, várjuk hívását a +36 1 298 0222 Erste TeleBank számon.

A banki hiteltermékekkel kapcsolatos további termékleírásokat és összehasonlítást segítő alkalmazásokat talál a Magyar Nemzeti Bank weboldalán:https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/hitel-lizing.