Többgyermekes családok otthonteremtési támogatása

Hitel, államilag támogatott, alacsony kamattal.

 • Kiszámítható megoldás sokgyermekes családoknak

THM: 3,15%

A termék igénybevételéhez a fedezeti ingatlanra a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése szükséges. 

A jelen ajánlatban szereplő Többgyermekes Családok Otthonteremtési Kamattámogatása Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

A hitelre azon igénylők jogosultak, akik megfelelnek a két vagy három gyermek után igényelhető Családi Otthonteremtési Kedvezmény és/vagy Megelőlegezett Családi Otthonteremtési Kedvezmény jogosultsági feltételeinek és a hitelcél megvalósulásához igénybe veszik azt. A hitelkonstrukció tehát önállóan nem igényelhető.

A hitelt két, vagy több gyermeket nevelő házastársak, élettársak illetve egyedülállók valamint gyermeket vállaló fiatal házaspárok igényelhetik. Gyermek vállalása csak abban az esetben lehetséges, ha a fiatal házaspár legalább egyik tagja a kérelem beadásának pillanatában még nem töltötte be a 40. életévét.

A kamattámogatott hitelre vonatkozó további információk

 • Új lakás vásárlása
 • Új lakás építése
 • Használt lakás vásárlása
 • Tanya, birtokközpont, vagy preferált kistelepülés területén lévő lakás korszerűsítése és/vagy bővítése

 

A hitelt igényelheti minden 18. életévét betöltött cselekvőképes természetes személy, aki:
 • jogosult a 16/2016. (II.10), vagy a 17/2016 (II. 10) Kormányrendelet alapján két, vagy három – meglévő és/vagy vállalt – gyermek után járó családi otthonteremtési kedvezményre és azt igénybe is veszi a hitelcél megvalósításához.
 • legalább 100.000 Ft nettó jövedelmet tud igazolni, melynek a hitel törlesztési számlájára való érkeztetését vállalja és
 • megfelelő ingatlanfedezetet tud felajánlani.

Az otthonteremtési kamattámogatott hitel a családi otthonteremtési kedvezménnyel egy időben igényelhető.

A hitelkérelem befogadását követően az Erste Bank a Kormányrendelet, illetve a Bank szabályzatai alapján hitelbírálatot/jogosultságvizsgálatot végez, ennek eredménye határozza meg a Bank szerződéskötési/folyósítási hajlandóságát és feltételeit.

Otthonteremtési kamattámogatás az igénylők által csak egy alkalommal vehető igénybe.

A hitelt nemcsak házastársak, hanem élettársak illetve egyedülállók is igényelhetik.

A Többgyermekes családok otthonteremtési hitelébe a hitelképesség javítása céljából nem támogatott személy hiteladós bevonható.

 

Új, vagy használt lakás vásárlásnál, új lakás építésénél

 • Minimális összege: 4.000.000 Ft
 • Maximum összege:
  • Két gyermek esetén: 10.000.000 Ft
  • Három vagy több gyermek esetén 15.000.000 Ft

Tanya, birtokközpont, vagy preferált kistelepülés területén lévő lakás bővítésénél és/vagy korszerűsítésénél

 • Minimális összege: 4.000.000 Ft
 • Maximum összege:
  • Két gyermek esetén: 5.000.000 Ft
  • Három vagy több gyermek esetén 7.500.000 Ft

A hitel összege

 • nem lehet több mint a fedezetül felajánlott lakóingatlan(ok) értékbecslő által megállapított forgalmi értékének 80%-a, illetve a hitelbiztosítéki értékének 100%-a és 
 • nem haladhatja meg a hozzá kapcsolódó családi otthonteremtési kedvezménnyel és/vagy megelőlegezett családi otthonteremtési kedvezménnyel együtt a vételár/költségvetés 100%-át.
 • lakóingatlan vásárlásnál, egy ingatlanfedezet esetén, amennyiben ez megegyezik a hitelcéllal, úgy nem lehet több, mint a vételár 80%-a.

Az adható hitelösszeget befolyásolja még a hitelbírálat során megállapított ügyfélminősítés.

 • Minimum: 5 év
 • Maximum: 25 év

Türelmi idő nem igényelhető.

A teljes hiteldíj az ÁKK által közzétett állampapírhozam vagy referenciahozam 130%-ának 3,00%-kal növelt mértéke, melyhez az állam 25 évig kamattámogatást nyújt. A kamattámogatás a fent említett referenciahozam 130%-a,  így az ügyfél által fizetendő kamat mértéke - a teljes futamidő alatt- évi 3,00% (THM: 3,15%)

Családi Otthonteremtési Kedvezmény és / vagy megelőlegezett Családi Otthonteremtési Kedvezmény, amelynek kérelmét egyidejűleg kell benyújtani a Többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott lakáshitel kérelmével.

Új lakás vásárlásra, építésére Adó-visszatérítési támogatás, amelynek kérelmét szintén egyidejűleg kell benyújtani a Családi Otthonteremtési Kedvezmény és / vagy megelőlegezett Családi Otthonteremtési Kedvezmény iránti kérelemmel.

Reprezentatív példa

A reprezentatív példában feltüntetett THM (Teljes Hiteldíj Mutató) érték 5 millió Ft hitelösszegű és 20 éves hitelre vonatkozik.

A THM meghatározása az aktuális és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A hitel fedezete az ingatlanra bejegyzett jelzálogjog. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában. A termék igénybe vételéhez a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése valamint az Erste Banknál vezetett lakossági bankszámla szükséges. További részletek, illetve feltételek a mindenkori hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben szerepelnek. Jelen kommunikáció a 2021. július 5-én hatályos jogszabályok feltételeit figyelembe véve készült.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy online tájékoztatónk nem teljes körű, ezért nem minősül ajánlattételnek. Kérjük, a részletekről tájékozódjon bankfiókjainkban.
Ha szeretne közvetlenül is érdeklődni a finanszírozási lehetőségekről, várjuk hívását a +36 1 298 0222 Erste TeleBank számon.

A banki hiteltermékekkel kapcsolatos további termékleírásokat és összehasonlítást segítő alkalmazásokat talál a Magyar Nemzeti Bank weboldalán:https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/hitel-lizing.