Mi az a Kamatstop intézkedés?

A kormány 2021. december 22-i bejelentése alapján a lakossági jelzáloghitelek kamatát az október végi szinten rögzítik 2022. június 30-ig.

Ha jogosult állami támogatásra1

Lakáscélú támogatások

A Családi otthonteremtési kedvezmény, az Adó visszatérítési támogatás és a Három vagy több gyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

Az új lakások építéséhez, vásárlásához igényelhető támogatásokról a 16/2016. (II.10.) Korm.rendelet, míg a használt lakás vásárlásához, bővítéséhez igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről a 17/2016. (II.10.) Korm.rendelet rendelkezik.

A hirdetésben szereplő Családi otthonteremtési kedvezmény, Három
vagy több gyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása, és Adó-visszatérítési támogatás Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

Jelzáloghiteleink

Szabadon felhasználható kölcsönök

Felújítás, bútorvásárlás, nem várt javítási munkák – ezekre is talál nálunk forrást

NHP Zöld Otthon Hitel

Erste Max Hitelkártya OTTHON CSOMAGGAL

Feltételek

A vissza nem térítendő állami támogatás összege az eltartott (meglévő, vállalt) gyermek számától, illetve a valamely gyermek után korábban igénybe vett vissza nem térítendő állami támogatástól továbbá az ingatlan paramétereitől függ.

Az Otthon csomag kizárólag bankfiókban, jelzáloghitellel együtt igényelt Erste Max Hitelkártyához igényelhető. (Erste Max Otthon Hitelkártyaként is nevezzük.)

Az Erste Max Otthon Hitelkártyával végrehajtott vásárlási tranzakciók után a számlatulajdonos részére Erste Forintok formájában 10% vásárlás visszatérítést adunk maximum 30.000 Erste Forint értékig.

A visszatérítés feltételei:

  • A vásárlás főkártyával vagy társkártyával történt
  • A vásárlás összege a hitelkártya szerződés hatályba lépését követő 1 éven belül a Hitelkártya számlán terhelésre kerül.
  • A maximális visszatérítési összeg 1 évre szól és a főkártyával és a társkártyával végrehajtott vásárlási tranzakciók összességére vonatkozik. (Figyelem!  nem kártyánkként külön-külön)
  • A vásárlás időpontjában az ügyfélnek Otthon és/vagy Barkács/Kert kiemelt kategória van beállítva a kártyához, és a vásárlás a beállított Otthon és/vagy Barkács/Kert kategóriába tartozó kereskedőknél, belföldön történt.
  • A vásárlás megfelel az Erste Max Hitelkártya Program Részvételi Feltétekben meghatározott feltételeknek.

Erste Forint: A bank által kibocsátott Erste Max Hitelkártyával végrehajtott vásárlási tranzakciók összege után gyűjtött elszámolási egységeket jelenti, amelyeket a bank a jelen feltételek szerint a saját rendszerében nyilvántart, és amelyeket a főkártyabirtokos az Erste Max Hitelkártya Program Részvételi Feltételeknek megfelelően bevált és felhasznál.

A THM a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. tv, valamint a teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010 (III.25) kormányrendelet (továbbiakban: THM-rendelet) alapján 375 ezer forint hitelösszeg, 12 hónap futamidő, a rögzített havi hitelkamat, valamint a zárlati díj figyelembevételével került kiszámításra. A kamat mértéke, a kártya kibocsátási díj és annak levásárlásának részletes feltételei, valamint a zárlati díj a mindenkori hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben kerül rögzítésre. A bank a THM számításánál nem vette figyelembe a THM-rendelet 3.§ (3) bekezdésében meghatározott tételeket (késedelmi kamat, egyéb olyan fizetési kötelezettség, amely a hitelszerződésben vállalt kötelezettség nem teljesítéséből származik). A hitel teljes díja a kamaton felül magában foglalja az összes díjat, jutalékot, költséget és adót. A THM értéke a jogszabályi feltételek változása esetén módosulhat, és nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.