Erste Lakástakarék Zrt. - Megtakarítások magánszemélyek részére

Velünk mindig biztosra mehet

  • Stabil hozam kamatadó mentesen
  • Garancia az Országos Betétbiztosítási Alaptól

Az Erste Lakástakarék ezúton értesíti ügyfeleit és partnereit, hogy 2020. október 31-től felfüggeszti EgyOtthon Fix és Növekvő termékeinek, illetve áthidaló kölcsönének értékesítését.

A meglévő lakás-takarékpénztári szerződéseket az intézkedés nem érinti. A már megkötött megtakarítási szerződésekkel, az ezekhez - lejárat után esetlegesen - kapcsolódó lakáskölcsön igénylésekkel az Erste Lakástakarék továbbra is ügyfelei rendelkezésére áll a megszokott módokon és helyszíneken.

A lakás-előtakarékossági szerződés egy olyan megtakarítási- és hitel termék kombináció, mely a rendszeres, havi részletekben történő megtakarításokat követően kedvező kamatozású, lakáscélú kölcsönlehetőséget biztosít.

A 2019.05.10-től kötött EgyOtthon KamatBónusz termékcsalád módozatai esetében kamatbónuszt ír jóvá a szerződésekhez tartozó módozat szerinti minimális megtakarítási idő végéig, a megtakarítási évet követő hónapban. A kamatbónusz számítás alapja az adott megtakarítási évben befizetett betéti összeg, de legfeljebb a vállalt havi megtakarítás 12-szerese. A lakás-takarékpénztár csak teljes megtakarítási évekre ír jóvá kamatbónuszt.

Kamatbónusz mértéke

EgyOtthon Fix termékcsoport esetében: 8,3333%. EBKM:  1,17-1,51 %, kamatbónusz nélkül (-)0,68 - (-)0,92 % a megtakarítási idő függvényében.

EgyOtthon Növekvő termékcsoport esetében:

1. megtakarítási évben 5%,

2. megtakarítási évben 6%,

3. megtakarítási évben 7%,

4. megtakarítási évben 8%,

5. megtakarítási évben 9%,

6-8. megtakarítási évben 10% évente.

EBKM: 1,13-1,28 %, kamatbónusz nélkül (-)0,68 - (-)0,92 % a megtakarítási idő függvényében.

A kamatbónusz részletes szabályait, feltételeit az Erste Lakástakarék Zrt. Általános Szerződési Feltételek 6/A pontja (Üzletszabályzat) tartalmazza.

A 2018. 10.16-ig megkötött szerződések esetében a megtakarítási időszakban befizetett összegre az állam 30 százalék, legfeljebb évi 72 000 forint állami támogatást nyújt.

A maximális állami támogatás havi 20 000 forint rendszeres befizetés esetén érhető el magánszemélyek esetén. 

Feltételek

A tájékoztatás nem teljes körű. További információért, kérjük kérdezze pénzügyi tanácsadóját, aki készséggel áll rendelkezésére vagy hívja az Erste TeleBankot a +36 1 298 0222 -es telefonszámon!

Iránytű a betétbiztosításhoz Országos Betétbiztosítási Alap

EBKM EgyOtthon Fix termékcsoport esetében:

Kamatbónusszal 1,17-1,51 %, kamatbónusz nélkül (-)0,68 - (-)0,92 % a megtakarítási idő függvényében.

EBKM EgyOtthon Növekvő termékcsoport esetében:

Kamatbónusszal 1,13-1,28 %, kamatbónusz nélkül (-)0,68 - (-)0,92 % a megtakarítási idő függvényében.

A kamatbónusz számítás alapja az adott megtakarítási évben befizetett betéti összeg, de legfeljebb a vállalt havi megtakarítás 12-szerese. A kamatbónusz részletes szabályait, feltételeit és a betéti szerződés részletes leírását az Erste Lakástakarék Zrt. Általános Szerződési Feltételek 6/A pontja (Üzletszabályzat) tartalmazza, mely elérhető a honlapunkon a www.erstelakastakarek.hu oldalon a Lakástakarék Szabályozás menüpont alatt.

Az EBKM értékei a 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet 4.§ (4) bekezdésben foglaltak figyelembe vételével, 20.000 Ft/hó betételhelyezéssel, valamint a módozat szerinti számlanyitási- és számlavezetési díjjal kerültek meghatározásra.

A lakossági hitel-, számla- és betéti termékekkel kapcsolatos további termékleírások, összehasonlítást segítő alkalmazások a Magyar Nemzeti Bank honlapján találhatók: felugyelet.mnb.hu/fogyasztoknak.