Erste Lakástakarék Zrt. - Megtakarítások magánszemélyek részére

Velünk mindig biztosra mehet

 • Stabil hozam kamatadó mentesen
 • Garancia az Országos Betétbiztosítási Alaptól
 • Fix, az ajánlatkötéskor rögzített kamatozású hitelt vehet fel a megtakarítási idő végén.**
 • Rugalmasság: 8 éves megtakarítás időszak vállalása esetén 6 év utáni felmondáskor a kamatbónusz időarányos része kifizetésre kerül
 • A 6. évtől már 10% kamatbónusz is elérhető a betéti kamaton felül 1,13-1,51%, kamatbónusz nélkül (-)0,68 - (-)0,92% a megtakarítási idő függvényében. *

THM: 7,10%** A megtakarítás kiutalásakor igényelhető lakáskölcsön esetén a fedezeti ingatlanra az Erste Lakástakarék Zrt. zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése szükséges.

Az Erste Lakástakarék ezúton értesíti ügyfeleit és partnereit, hogy 2020. október 31-től felfüggeszti EgyOtthon Fix és Növekvő termékeinek, illetve áthidaló kölcsönének értékesítését, így megtakarítási szerződés megkötésére, illetve áthidaló kölcsön iránti igény benyújtására 2020. október 30-ig van lehetőség.

A meglévő lakás-takarékpénztári szerződéseket az intézkedés nem érinti. A már megkötött megtakarítási szerződésekkel, az ezekhez - lejárat után esetlegesen - kapcsolódó lakáskölcsön igénylésekkel az Erste Lakástakarék továbbra is ügyfelei rendelkezésére áll a megszokott módokon és helyszíneken.

MOST AKCIÓS, 20.000 FT-OS vagy 40.000 FT-OS SZÁMLANYITÁSI DÍJJAL!***

EgyOtthon Fix módozatok esetében: számlanyitási kedvezménnyel kötött, 40.000 Ft-os vállalt havi megtakarítással és 96 hónapos futamidő esetén az EBKM mértéke 1,64%. Számlanyitási díj kedvezmény és kamatbónusz nélkül kötött, 40 000 Ft-os vállalt havi megtakarítással és 96 hónapos futamidő esetén az EBKM mértéke (-)0,60 %.

EgyOtthon Növelvő módozatok esetében: számlanyitási kedvezménnyel kötött, 40.000 Ft-os vállalt havi megtakarítással és 96 hónapos futamidő esetén az EBKM mértéke 1,73%. Számlanyitási díj kedvezmény és kamatbónusz nélkül kötött, 40 000 Ft-os vállalt havi megtakarítással és 96 hónapos futamidő esetén az EBKM mértéke (-)0,60 %. 

A lakás-előtakarékossági szerződés egy olyan megtakarítási- és hitel termék kombináció, mely a rendszeres, havi részletekben történő megtakarításokat követően kedvező kamatozású, lakáscélú kölcsönlehetőséget biztosít.

Sőt, az Erste Lakástakarék Zrt. az EgyOtthon KamatBónusz termékcsalád módozatai esetében kamatbónuszt ír jóvá a szerződésekhez tartozó módozat szerinti minimális megtakarítási idő végéig, a megtakarítási évet követő hónapban. A kamatbónusz számítás alapja az adott megtakarítási évben befizetett betéti összeg, de legfeljebb a vállalt havi megtakarítás 12-szerese. A lakás-takarékpénztár csak teljes megtakarítási évekre ír jóvá kamatbónuszt.

Kamatbónusz mértéke

EgyOtthon Fix termékcsoport esetében: 8,3333%. EBKM:  1,17-1,51 %, kamatbónusz nélkül (-)0,68 - (-)0,92 % a megtakarítási idő függvényében.

EgyOtthon Növekvő termékcsoport esetében:

1. megtakarítási évben 5%,

2. megtakarítási évben 6%,

3. megtakarítási évben 7%,

4. megtakarítási évben 8%,

5. megtakarítási évben 9%,

6-8. megtakarítási évben 10% évente.

EBKM: 1,13-1,28 %, kamatbónusz nélkül (-)0,68 - (-)0,92 % a megtakarítási idő függvényében.

A kamatbónusz részletes szabályait, feltételeit az Erste Lakástakarék Zrt. Általános Szerződési Feltételek 6/A pontja (Üzletszabályzat) tartalmazza.

Kinek ajánljuk az Erste Lakástakarék terméket?

 • Akik lakás vagy családi ház felújításában, korszerűsítésben gondolkodnak.
 • Akik lakás vagy családi ház vásárlását tervezik.
 • Akik családi házat építenének, bővítenének.
 • Akik lakáscélú kölcsönük, gyűjtőszámla hitelük, pénzügyi lízing tartozásuk kiváltását tervezik.
 • Akik gyermeküket szeretnék ily módon - meghatározott lakáscél megvalósításával - támogatni az Önálló élet elkezdésében.

Miért érdemes Erste Lakástakarék szerződést kötnie?

 • Kiemelkedő és garantált hozam érhető el.
 • A betéti kamaton felül kamatbónuszt is jóváírunk.
 • A megtakarítás teljes mértékben kamatadómentes.
 • A betéti részre az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) vállal garanciát.
 • Fix, előre rögzített kamatozású hitelfelvételi lehetőség a megtakarítási idő végén árfolyamkockázat nélkül. 

Ismerje meg termékünket kalkulátorunk segítségével!

Mit kell tudni a szerződéskötéshez?

Választható módozataink:

EgyOtthon Fix
EgyOtthon Növekvő

Az Erste Lakástakaréknál az EgyOtthon Fix és EgyOtthon Növekvő termékcsoport esetében Ön 6 illetve 8 éves megtakarítási időszakok közül választhat. A szerződéses összeget az összegyűlt megtakarítás, a kamatbónusz és ezek kamatai, valamint az igénybe vehető hitel összege adja ki. 

Feltételek

A tájékoztatás nem teljes körű. További információért, kérjük kérdezze pénzügyi tanácsadóját, aki készséggel áll rendelkezésére vagy hívja az Erste TeleBankot a +36 1 298 0222 -es telefonszámon!

Iránytű a betétbiztosításhoz Országos Betétbiztosítási Alap

EBKM EgyOtthon Fix termékcsoport esetében:

Kamatbónusszal* 1,17-1,51 %, kamatbónusz nélkül (-)0,68 - (-)0,92 % a megtakarítási idő függvényében.

EBKM EgyOtthon Növekvő termékcsoport esetében:

Kamatbónusszal* 1,13-1,28 %, kamatbónusz nélkül (-)0,68 - (-)0,92 % a megtakarítási idő függvényében.

*A kamatbónusz számítás alapja az adott megtakarítási évben befizetett betéti összeg, de legfeljebb a vállalt havi megtakarítás 12-szerese. A kamatbónusz részletes szabályait, feltételeit és a betéti szerződés részletes leírását az Erste Lakástakarék Zrt. Általános Szerződési Feltételek 6/A pontja (Üzletszabályzat) tartalmazza, mely elérhető a honlapunkon a www.erstelakastakarek.hu oldalon a Lakástakarék Szabályozás menüpont alatt.

Az EBKM értékei a 82/2010. (III. 25.) Korm. rendelet 4.§ (4) bekezdésben foglaltak figyelembe vételével, 20.000 Ft/hó betételhelyezéssel, valamint a módozat szerinti számlanyitási- és számlavezetési díjjal kerültek meghatározásra.

THM: 7,10%

** A THM értéke a 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján 2 millió forint összegű lakáskölcsönre, és 5 éves futamidővel került meghatározásra. A számítás során 1 db ingatlan értékbecslési díj, valamint 1 db földhivatali jelzálogbejegyzési díj figyelembevételre került. A termék igénybevételéhez a fedezeti ingatlanra az Erste Lakástakarék Zrt. zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás megkötése, valamint a hiteltörlesztésre szolgáló folyószámla fenntartása szükséges. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja és a hiteltörlesztésre szolgáló folyószámla havi számlavezetési díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában. A megjelenített THM értékek a 2020.02.16. napján hatályos díjak és jogszabályok alapján került kiszámításra, a feltételek változása esetén a THM mértéke módosulhat. A módozathoz tartozó lakáskölcsön hatályos THM-érték a THM hirdetményben kerül megjelenítésre.

Reprezentatív példa

A termékhez tartozó lakáskölcsön igénybevételéhez pénzügyi intézménynél vezetett lakossági bankszámla is szükséges, melyről az aktuális, esedékes tartozás beszedése limit nélküli csoportos beszedési megbízással történik. Elvárás továbbá a számla vonatkozásában a felhatalmazó levélen alapuló azonnali beszedési megbízás megadása is.

*** Az akciós számlanyitási díj igénybevételének feltételei:

 1. Az ügyfél vállalja, hogy a lakás-takarékpénztári szerződést, annak megkötésétől a teljes megtakarítási időszak alatt nem szünteti meg, illetve nem valósít meg olyan cselekményt, amely a szerződés megszűnését eredményezi. Vállalja továbbá, hogy a szerződés megkötésétől a teljes megtakarítási időszak alatt a szerződést nem osztja meg, a szerződéses összeget nem csökkenti szerződés módosítással, a vállalttól alacsonyabb betétbefizetéssel, illetve a szerződést nem ruházza át más lakás-előtakarékoskodóra.
 2. Ügyfél vállalja, hogy a lakás-előtakarékossági szerződés megkötésétől, a teljes megtakarítási időszak alatt a lakás-takarékpénztári szerződés szerinti havi rendszerességű betét befizetési kötelezettségének elmaradása nem éri el a három havi betétnek megfelelő összeget.
 3. Ügyfél vállalja, hogy a lakás-előtakarékossági szerződés megkötésétől, a teljes megtakarítási időszak alatt a lakás-előtakarékossági szerződésből keletkező betét és számlavezetési díj. fizetési kötelezettségének kizárólagosan csoportos beszedési megbízással (csoportos beszedési megbízás becsült díja 120,- Ft), kizárólag az ERSTE BANK HUNGARY Zrt.-nél megnyitott forint lakossági bankszámláról (számlavezetés díja 0-1090,- Ft ettől eltérhetnek a kiemelt ügyfeleknek biztosított bankszámlák díjai, részletesebb tájékoztatás az Erste Bank Hungary Zrt. bankszámla hirdetményei tartalmaznak) tesz eleget a számlanyitási díj, az első havi megtakarítás és a számlavezetési díj befizetésének/átutalásának a kivételével.
 4. Ügyfél vállalja, hogy az ERSTE Lakástakarék Zrt. és az ERSTE Csoport tagjai, részére levélben, telefonon sms/mms-ben, internetes rendszereken keresztül pl.: internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatásban (továbbiakban NetBank), e-mail-en reklám kiadványokat küldjenek és ennek érdekében az értesítési címét és mobil telefonszámát rendelkezésre bocsátja, továbbá az ehhez szükséges adatátadási, adat összekapcsolási és társ-adatkezelési hozzájárulását megerősíti.
 5. Ügyfél tudomásul veszi, hogy a kedvezmény csak akkor illeti meg, amennyiben a lakás-takarékpénztári szerződés lakás-előtakarékoskodó általi ajánlattétel az akció időbeli hatálya alatt történt. Az akció visszavonásának napjáról az ERSTE Lakástakarék Zrt. a lakás-előtakarékoskodókat hirdetmény útján értesíti a www.erstelakastakarek.hu honlapon, a hirdetmény/akciók menüpontban.

A lakás-előtakarékoskodó vállalja és elfogadja, hogy a fenti feltételek bármelyikének nem teljesítése esetén, az igénybe vett teljes kedvezményt a Lakás-takarékpénztár utólagosan jogosult a lakás-takarékpénztári számlán nyilvántartott megtakarításból levonni az alábbiak szerint. A fent írt kötelezettségek megszegése napjával a kedvezmény visszafizetése azonnal esedékessé válik. Amennyiben a lakás-előtakarékossági számla egyenlege a kedvezmény utólagos megfizetésére nem nyújt fedezetet, a különbözetet az ERSTE Lakástakarék Zrt. bármely más módon érvényesítheti. A kedvezmény kizárólagosan kötési kedvezmény, az nem vonatkozik a lakás-takarékpénztári szerződés módosításaira.

A levonás mértéke:

 • 96 hó megtakarítási idővel rendelkező szerződés esetében az első 8 megtakarítási évben az igénybe vett teljes kedvezmény 100%-a

Az akció nem érvényes az EgyOtthon Fix és EgyOtthon Növekvő módozatú 72 hó megtakarítási idővel rendelkező szerződésekre. 

Az Erste Lakástakarék Zrt. értékesített termékeiről szóló Hirdetmény megtalálható a www.erstelakastakarek.hu oldalon, a Lakástakarék Hirdetmények/Értékesített termékek menüpont alatt.

Díjkedvezmény igénybevétele nélkül a számlanyitási díj a Szerződéses összeg 1%-a. Az érvényben lévő akciós számlanyitási díj részleteit az akciókról szóló Hirdetmény tartalmazza, amely megtalálható a www.erstelakastakarek.hu oldalon, a Lakástakarék Hirdetmények/Akciók menüpont alatt.

Az Erste Lakástakarék Zrt. kiemelt közvetítője, az Erste Bank Hungary Zrt. fiókjában kötött szerződés esetén a díjkedvezmény akkor vehető igénybe, amennyiben az ügyfél vállalja, hogy megtakarítását az első megtakarítási év kezdetétől a teljes megtakarítási időszak alatt szerződésszerűen, csoportos beszedéssel fizeti az Erste Bank Hungary Zrt.-nél vezetett bankszámláról, az akciókról szóló Hirdetményben rögzített további feltételek figyelembevétele mellett. Az Erste Lakástakarék Zrt. értékesítési partnerénél kötött szerződések további részletes feltételeit az akciókról szóló Hirdetményünk tartalmazza.

Kiemelt közvetítőként az Erste Bank Hungary Zrt. jár el, valamint értékesítési partnerként az Erste Lakástakarék Zrt. partnerei, akiknek listája (Lakástakarék Értékesítési Partnerek) megtalálható a honlapunkon, a www.erstelakastakarek.hu oldalon.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelem felkeltését szolgálják. A részletes kondíciókat és szerződéses feltételeket, valamint a további részleteket, illetve feltételeket az Erste Lakástakarék Zrt. mindenkor hatályos Üzletszabályzata és a vonatkozó Hirdetmények tartalmazzák, melyek megtalálhatóak az Erste Bank bankfiókokban, és honlapunkon a www.erstelakastakarek.hu címen.

A lakossági hitel-, számla- és betéti termékekkel kapcsolatos további termékleírások, összehasonlítást segítő alkalmazások a Magyar Nemzeti Bank honlapján találhatók: felugyelet.mnb.hu/fogyasztoknak.