Erste Platinum Hitelkártya

Magas presztízsű fizetőeszköz, amellyel világszerte kiemelt figyelemben részesülhet.

 • Exkluzív utazási élmény a LoungeKey szolgáltatással
 • Platinum utasbiztosítási csomag
 • 2% visszatérítés külföldi vásárlásai után*
 • 1% visszatérítés belföldi vásárlásai után Erste Forintok formájában*

THM: 27,1-31,5%

Tisztelt Ügyfeleink!

A kormány 2020. március 18-án intézkedéseket jelentett be, amelyek könnyítéseket tartalmaznak a lakossági és vállalati hitelek visszafizetése és árazása kapcsán.

Az Erste Platinum Hitelkártya értékesítését átmenetileg felfüggesztjük az új termékek feltételeinek kidolgozásáig.

Köszönjük türelmüket!

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton értesítjük, hogy a Mastercard prémium típusú kártyákkal ( Erste Platinum Hitelkártyával) igénybe vehető Mastercard LoungeKey szolgáltatás szünetelhet a Korona vírus járvánnyal (COV-19) összefüggésben hozott intézkedések következtében.
Kérjük, hogy a részletekről a Mastercard honlapján tájékozódjanak!

Frissítés

A kiadott kormányrendeletekkel és ajánlásokkal összhangban – de mindenekelőtt kártyabirtokosaink, illetve a Mastercard személyzetének biztonsága és egészsége érdekében – az alábbi prémium Mastercard várók további rendelkezésig átmenetileg zárva tartanak:

 • Papp László Budapest Sportaréna - Mastercard Prémium Lounge         
 • Bécsi repülőtér várói (JET Lounge, AIR Lounge és SKY Lounge-ok)

A MasterCard Airport Lounge 2020.06.15-től újra várja a belépésre jogosult kártyabirtokosokat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a megszokott nyitvatartási idők szerint, az egészségügyi előírások fokozott figyelembevételével!

A Mastercard prémium kártyabirtokosok (Erste Platinum Hitelkártya, Wizz Air Hitelkártya, Erste Gold és Erste World Gold bankkártya birtokosok) továbbra is használhatják a Budapest Airport Gyorsító Sávot, ügyelve arra, hogy tartsák egymástól a hatóságok által kért távolságot.

Köszönjük türelmüket!

Exkluzív utazási élmény és pénzvisszatérítés

Exkluzív előnyök kiemelt ügyfeleinknek

Az Erste Platinum Hitelkártya minden olyan előnyt megad Önnek, amelyet egy platina hitelkártyától elvárhat, és általa világszerte megkülönböztetett figyelemben részesülhet. Az utazás és a mindennapi kártyahasználat igazi kényelmét kínálja kiemelt, Private Banking és Erste World ügyfeleinknek.


A man is looking at his watch; Shutterstock ID 738241210; Purchase Order: -

LoungeKey

A kártyához járó ingyenes prémium szolgáltatás, a LoungeKey, évente összesen 10 darab díjmentes belépőt biztosít a relaxációs lehetőséget, frissítőket, snackeket, internet hozzáférést és egyéb szolgáltatásokat biztosító exkluzív LoungeKey várókba világszerte, amelyet akár Ön, akár Önnel utazó vendégei is díjmentesen igénybe vehetnek. 1

DUBAI, UAE - APRIL 18, 2014: airport interior. Dubai International Airport is a major international airport located in Dubai, and is the world's busiest airport by international passenger traffic.; Shutterstock ID 258588419; Purchase Order: EMIL; Job: EMIL; Client/Licensee: ; Other:

Mastercard Airport Lounge

Az Erste Platinum Hitelkártya díjmentes belépést biztosít a Mastercard Airport Lounge-ba a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, valamint a Bécsi Nemzetközi Repülőtéren található Sky Lounge és Jet Lounge várókba is – fő- és társkártyával egyaránt.

Kiemelt utazási biztosítás2

Az Erste Platinum Hitelkártya elintézi Ön helyett

Az UNION biztosító Platinum utasbiztosítási csomagja biztosítást nyújt Önnek baleset, betegség és poggyászkár esetére. Mindehhez természetesen asszisztancia szolgáltatás is jár.

 

Gyűjtsön Erste Forintokat vásárlásaival

Betéti- vagy hitelkártyával belföldön és külföldön történő hitelkártyás vásárlásai (továbbiakban: vásárlás) után Erste Forintok formájában pénzvisszatérítés jár Önnek!

 • külföldön 2%,
 • míg belföldön 1% bárhol vásárol** (pl.: szupermarketek, benzinkutak, ruházati üzletek).

Az Erste Forint gyűjtés a főkártyára és társkártyára is érvényes, így amennyiben a hitelkerethez társkártyát is igényel, a társkártyával végrehajtott vásárlások összegéből is visszakap az Erste Forint gyűjtési alap összegének erejéig3.

Váltsa be Erste Forintjait pénzvisszatérítésre!

Az összegyűjtött Erste Forint egyenlegét, 1 Erste Forint = 1 Forint értékben válthatja be pénzvisszatérítésre. Internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatása (továbbiakban: Erste NetBank) segítségével mindig nyomon követheti aktuális Erste Forintjait, illetve amennyiben minimum 10 000 Erste Forintot összegyűjtött, le is vásárolhatja azokat az alábbi három, népszerű üzletkategóriában3:

 • Utazás (belföldön és külföldön, hotel, repülőjegy, autóbérlés stb.),
 • Divat (ruházati üzletek, cipőboltok, sportruházat, fehérnemű boltok stb.),
 • Szórakozás (éttermek, koncert jegyek stb.)

A tervezett vásárlás előtt, vagy akár utána - de még a soron következő fordulónap előtt4 - látogasson el Erste NetBankjába és válassza ki a kívánt üzletkategóriát, majd adja meg a levásárolni kívánt Erste Forint összeget. Ezt követően, ha a kiválasztott üzletkategóriához tartozó üzletben Erste Platinum Hitelkártyájával fizet, a beváltott Erste Forintnak megfelelő forint összeg a vásárlási tranzakció könyvelését követő fordulónapon jóváírásra kerül a vásárlás összegéből. A pénzvisszatérítés korlátlan ideig, több részletben levásárolható a kiválasztott üzletkategóriában,ráadásul ezekkel a vásárlásokkal Erste Forintokat is gyűjt.

További szolgáltatások:

 • Mastercard Premium Selection program: különleges ajánlatok hónapról hónapra a Mastercardtól!
  Ismerje meg a részleteket!
 • Villámgyors, egyérintéses fizetés az egyérintéses fizetést lehetővé tevő elfogadóhelyeken
 • Sürgősségi készpénzfelvétel külföldön 
 • Sürgősségi bankkártya kibocsátás külföldön

Az Erste Platinum Hitelkártya előnyei

LoungeKey

Évente 10 db belépés az exkluzív LoungeKey várókba világszerte, amelyet akár Ön, akár Önnel utazó vendégei is díjmentesen igénybe vehetnek. Amennyiben társkártyát is igényel, ahhoz további 10 db díjmentes belépés jár a kártya birtokosának a hitelkártya felmutatásával.

Kiemelt utazási biztosítás

Az egész világra kiterjedő (állampolgárságát adó országot kivételével) prémium utasbiztosítás az UNION biztosítótól.

Visszatérítés

Az Erste Platinum Hitelkártya használatakor külföldi vásárlásai után 2%-ot, hazai vásárlásai után 1%-ot visszatérítünk Erste Forintok formájában.3

Mastercard Airport Lounge

Díjmentesen léphet be a Mastercard Airport Lounge-ba Budapesten a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, valamint a Bécsi Nemzetközi Repülőtéren található Sky Lounge és Jet Lounge várókba is Erste Platinum Hitelkártyájával (fő- és társkártyával egyaránt).

Mastercard Premium Selection

Minden hónapban különleges ajánlatok a Mastercardtól!

Kapcsolódó szolgáltatások

További hitelkártyák

Feltételek

Reprezentatív példa

Az adatok tájékoztató jellegűek. Az egyedi ügyletre irányadó feltételeket az egyedi szerződés tartalmazza. A hitel futamideje alatt a hitelkártya kamata és díjai a szerződésben meghatározott esetekben és módon változhatnak, melytől függően a táblázatban feltüntetett értékek módosulhatnak.

Jelen tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A részletes kondíciókat és szerződéses feltételeket az Erste Bank mindenkor hatályos Lakossági Hitelkártya Általános Szerződési Feltételei és a vonatkozó Lakossági Hitel Hirdetmény tartalmazza, amelyek megtalálhatóak a bankfiókokban és honlapunkon. A banki hiteltermékekkel kapcsolatos további termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat a Magyar Nemzeti Bank honlapján http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem találhat.

A THM a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. tv, valamint a teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010(III.25) kormányrendelet (továbbiakban: THM-rendelet) alapján 375 ezer forint hitelösszeg, 12 hónap futamidő, a rögzített havi hitelkamat, valamint a zárlati díj figyelembevételével került kiszámításra. A kamat mértéke, a kártya kibocsátási díj és annak levásárlásának részletes feltételei, valamint a zárlati díj a mindenkori hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben kerül rögzítésre. A Bank a THM számításánál nem vette figyelembe a THM-rendelet 3.§ (3) bekezdésében meghatározott tételeket (késedelmi kamat, egyéb olyan fizetési kötelezettség, amely a hitelszerződésben vállalt kötelezettség nem teljesítéséből származik). A hitel teljes díja a kamaton felül magában foglalja az összes díjat, jutalékot, költséget és adót. A THM értéke a jogszabályi feltételek változása esetén módosulhat, és nem tükrözi a hitel kamatkockázatát

* Az Erste Platinum Hitelkártya Program Részvételi Feltételekben szereplő tranzakciók kivételével.

1 Egy belépő 1 alkalomra és 1 főre szól. A fő és társkártyánként biztosított 10 darab ingyenes belépésen felül személyenként 30 USD díj ellenében léphet be a LoungeKey várókba, aminek díja a belépést követően automatikusan terhelésre kerül hitelkártya számláján.

2Az Erste Bank az UNION Biztosítóval együttműködésben, automatikusan, díjmentes és az egész világra kiterjedő (kivéve állampolgárság szerinti ország) Platinum Utasbiztosítási Csomagot (A biztosítás részletes feltételeit az "Utazási Biztosítási Feltételek az Erste Bank Hungary Zrt. által kibocsátott bankkártyákhoz" elnevezésű dokumentum tartalmazza. A hitelkártyákhoz kapcsolódó biztosításokról itt olvashat bővebben.) nyújt Önnek Erste Platinum Hitelkártyája mellé. A biztosítás kiterjed baleset, megbetegedés, poggyászkár esetére, valamint asszisztencia szolgáltatásokra egyaránt. A szolgáltatás keretében az Ön hitelkártyájához nyújtott, úgynevezett asszisztencia kártya birtokában 60 napnál nem hosszabb külföldi útjaihoz, csak akkor szükséges külön utazási biztosítást kötnie, ha a bankkártyájához járó biztosításnál nagyobb fedezeti összegű biztosítást szeretne igényelni, vagy valamilyen speciális biztosítási fedezetre van szüksége.

3 Az Erste Platinum Hitelkártya főkártyabirtokosa egy adott elszámolási időszakon belül legfeljebb 300 000 Ft vásárlási összeg után kaphat Erste Forintokat a banktól (ez az Erste Forint gyűjtési alap). A korlátozás a 2%-os és az 1%-os visszatérítésre összevontan értendő. A jóváírt Erste Forintok összegének számításánál a vásárlási tranzakciók terhelésének időbeli sorrendje a mérvadó. A társkártyával történt vásárlás tranzakciók is beleszámítanak a Főkártyabirtokos Erste Forint gyűjtési alapjába. Az Erste Forint gyűjtés és beváltás mindenkori hatályos feltételeit és részleteit az Erste Platinum Hitelkártya Program Részvételi FeltételekErste Platinum Credit Card Programme  Terms of Participation tartalmazzák. A bank az üzlet típusát minden esetben a hitelkártyát elfogadó bank által a tranzakcióban megjelölt kereskedelmi kategória kód (ún. MCC kód) alapján határozza meg.

4 Legalább egy munkanappal a fordulónap előtt.