Erste Platinum Hitelkártya

Magas presztízsű fizetőeszköz, amellyel világszerte kiemelt figyelemben részesülhet.

 • THM: 2022.01.01. - 2022.10.23. között újonnan igényelt Platinum hitelkártya főkártya esetén (Erste Private Banking vagy Erste World ügyfeleknek): 34,85-37,35% (4)
 • Exkluzív utazási élmény a LoungeKey szolgáltatással
 • Ingyenes Gyors Sáv használat a budapesti repülőtéren
 • Platinum utasbiztosítási csomag
 • 2% visszatérítés külföldi vásárlásai után3
 • 1% visszatérítés belföldi vásárlásai után Erste Forintok formájában3

Exkluzív utazási élmény és pénzvisszatérítés

Exkluzív előnyök kiemelt ügyfeleinknek

Az Erste Platinum Hitelkártya minden olyan előnyt megad Önnek, amelyet egy platina hitelkártyától elvárhat, és általa világszerte megkülönböztetett figyelemben részesülhet. Az utazás és a mindennapi kártyahasználat igazi kényelmét kínálja kiemelt, Private Banking és Erste World ügyfeleinknek.

LoungeKey

A kártyához járó ingyenes prémium szolgáltatás, a LoungeKey, évente összesen 10 darab díjmentes belépőt biztosít a relaxációs lehetőséget, frissítőket, snackeket, internet hozzáférést és egyéb szolgáltatásokat biztosító exkluzív LoungeKey várókba világszerte, amelyet akár Ön, akár Önnel utazó vendégei is díjmentesen igénybe vehetnek. 1

A Mastercard LoungeKey  hálózatába tartozó repülőtéri várók elérhetősége változó, ezek újranyitása folyamatos. Kérjük, hogy a részletekről a Mastercard honlapján vagy az adott repülőtéren, a helyszínen tájékozódjanak!

Mastercard Airport Lounge

Az Erste Platinum Hitelkártya díjmentes belépést biztosít a Mastercard Airport Lounge-ba a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, valamint a Bécsi Nemzetközi Repülőtéren található Sky Lounge és Jet Lounge várókba is – fő- és társkártyával egyaránt.

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren található Mastercard Airport Lounge 2021. május 3-tól az egészségügyi előírások fokozott figyelembevételével ismételten nyitva van.

A bécsi reptéren található SKY Lounge 2020. július 1-től újra megnyitotta kapuit vendégei előtt, minden nap 05:00 és 20:00 közötti nyitvatartással. A bécsi JET Lounge és az AIR Lounge továbbra is zárva tartanak.

Mastercard PressReader

Az Erste Platinum Hitelkártya hozzáférést biztosít a Mastercard PressReader alkalmazáshoz, amely több mint 7000 online letölthető, magyar és idegen nyelvű magazint, újságot kínál Önnek.

Online vásárlási biztosítás

Kiterjesztett garancia

Kiterjesztett garancia: a Vállalati és Üzleti Prémium Mastercard kártyával online megvásárolt elektronikai készülékek (pl. okostelefonok vagy laptopok) meghibásodására szóló minimum 2 éves gyári jótállást további egy évvel meghosszabbítja a biztosító. A kárigény évente legfeljebb 2 alkalommal érvényesíthető, összesen 175 000 forintig.

Legjobb ár garancia

Ha a termék vásárlását követő 30 napon belül teljesen ugyanazt a terméket alacsonyabb áron megtalálja egy másik webáruházban, a két ár közötti különbözetet maximum 700 000 forint értékben visszatéríti a biztosító. A termék minimális ára: 17 500 forint, minimális árkülönbség: 17 500 forint

Termékbiztosítás – lopás, rongálódás esetére

Ha a vásárlást követő 30 napon belül ellopják vagy a lakóhelyén véletlenül megsérül a biztosítás által fedett termék, a biztosító 700 000 forintig visszatéríti a javítás vagy a csere költségeit, vagy visszautalja a termék eredeti árát.

Részletek, feltételek:

A biztosítás elektronikai vagy háztartási termékre érvényes, amit az arra jogosult, regisztrált kártyával online vásároltak bármelyik, Európai Unióban (valamint az Egyesült Királyságban, Norvégiában és Svájcban) bejegyzett webáruházból.

A biztosítás részletes feltételei és a regisztrációs felület a mastercard.hu/biztositas weboldalon található.

Kiemelt utazási biztosítás2

Az Erste Platinum Hitelkártya elintézi Ön helyett

Az UNION biztosító Platinum utasbiztosítási csomagja biztosítást nyújt Önnek baleset, betegség és poggyászkár esetére. Mindehhez természetesen asszisztancia szolgáltatás is jár.

 

Gyűjtsön Erste Forintokat vásárlásaival

Betéti- vagy hitelkártyával belföldön és külföldön történő hitelkártyás vásárlásai (továbbiakban: vásárlás) után Erste Forintok formájában pénzvisszatérítés jár Önnek!

 • külföldön 2%,
 • míg belföldön 1% bárhol vásárol** (pl.: szupermarketek, benzinkutak, ruházati üzletek).

Az Erste Forint gyűjtés a főkártyára és társkártyára is érvényes, így amennyiben a hitelkerethez társkártyát is igényel, a társkártyával végrehajtott vásárlások összegéből is visszakap az Erste Forint gyűjtési alap összegének erejéig3.

Váltsa be Erste Forintjait pénzvisszatérítésre!

Az összegyűjtött Erste Forint egyenlegét, 1 Erste Forint = 1 Forint értékben válthatja be pénzvisszatérítésre. Internetbanki vagy mobilalkalmazási szolgáltatás segítségével mindig nyomon követheti aktuális Erste Forintjait, illetve amennyiben minimum 10 000 Erste Forintot összegyűjtött, le is vásárolhatja azokat az alábbi három, népszerű üzletkategóriában3:

 • Utazás (belföldön és külföldön, hotel, repülőjegy, autóbérlés stb.),
 • Divat (ruházati üzletek, cipőboltok, sportruházat, fehérnemű boltok stb.),
 • Szórakozás (éttermek, koncert jegyek stb.)

A tervezett vásárlás előtt, vagy akár utána - de még a soron következő fordulónap előtt4 - látogasson el internetbankjába vagy mobilalkalmazási szolgáltatásába és válassza ki a kívánt üzletkategóriát, majd adja meg a levásárolni kívánt Erste Forint összeget. Ezt követően, ha a kiválasztott üzletkategóriához tartozó üzletben Erste Platinum Hitelkártyájával fizet, a beváltott Erste Forintnak megfelelő forint összeg a vásárlási tranzakció könyvelését követő fordulónapon jóváírásra kerül a vásárlás összegéből. A pénzvisszatérítés korlátlan ideig, több részletben levásárolható a kiválasztott üzletkategóriában, ráadásul ezekkel a vásárlásokkal Erste Forintokat is gyűjt.

További szolgáltatások:

 • Villámgyors, egyérintéses fizetés az egyérintéses fizetést lehetővé tevő elfogadóhelyeken
 • Sürgősségi készpénzfelvétel külföldön 
 • Sürgősségi bankkártya kibocsátás külföldön

Az Erste Platinum Hitelkártya előnyei

LoungeKey

Évente 10 db belépés az exkluzív LoungeKey várókba világszerte, amelyet akár Ön, akár Önnel utazó vendégei is díjmentesen igénybe vehetnek. Amennyiben társkártyát is igényel, ahhoz további 10 db díjmentes belépés jár a kártya birtokosának a hitelkártya felmutatásával.

Kiemelt utazási biztosítás

Az egész világra kiterjedő (állampolgárságát adó országot kivételével) prémium utasbiztosítás az UNION biztosítótól.

Ingyenes Fast Track Sáv a budapesti reptéren

Felejtse el a reptéri sorban állást! Platinum Hitelkártyájával ehetősége nyílik arra, hogy értékes időt spórolva a biztonsági ellenőrzéshez Gyorsító Sávot vegyen igénybe.

Visszatérítés

Az Erste Platinum Hitelkártya használatakor külföldi vásárlásai után 2%-ot, hazai vásárlásai után 1%-ot visszatérítünk Erste Forintok formájában.3

Pénzvisszatérítés vásárlásaid után

Aktiváld a Moneyback Kedvezményprogramot a mobilalkalmazási szolgáltatásunkban, a George Appban, és élvezd a neked válogatott pénzvisszatérítéseket bankkártyás és hitelkártyás vásárlásaid után!

Kapcsolódó szolgáltatások

További hitelkártyák

Feltételek

Reprezentatív példa (Erste Private Banking státusz esetén): 

Reprezentatív példa (Erste World státusz esetén): 

Az adatok tájékoztató jellegűek. Az egyedi ügyletre irányadó feltételeket az egyedi szerződés tartalmazza. A hitel futamideje alatt a hitelkártya kamata és díjai a szerződésben meghatározott esetekben és módon változhatnak, melytől függően a táblázatban feltüntetett értékek módosulhatnak.

Jelen tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A részletes kondíciókat és szerződéses feltételeket az Erste Bank mindenkor hatályos Lakossági Hitelkártya Általános Szerződési Feltételei és a vonatkozó Lakossági Hitel Hirdetmény tartalmazza, amelyek megtalálhatóak a bankfiókokban és honlapunkon. A banki hiteltermékekkel kapcsolatos további termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat a Magyar Nemzeti Bank honlapján http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem találhat.

1 Egy belépő 1 alkalomra és 1 főre szól. A fő és társkártyánként biztosított 10 darab ingyenes belépésen felül személyenként 32 USD díj ellenében léphet be a LoungeKey várókba, aminek díja a belépést követően automatikusan terhelésre kerül hitelkártya számláján.

Az Erste Bank az UNION Biztosítóval együttműködésben, automatikusan, díjmentes és az egész világra kiterjedő (kivéve állampolgárság szerinti ország) Platinum Utasbiztosítási Csomagot (A biztosítás részletes feltételeit az "Utazási Biztosítási Feltételek az Erste Bank Hungary Zrt. által kibocsátott bankkártyákhoz" elnevezésű dokumentum tartalmazza. A hitelkártyákhoz kapcsolódó biztosításokról itt olvashat bővebben.) nyújt Önnek Erste Platinum Hitelkártyája mellé. A biztosítás kiterjed baleset, megbetegedés, poggyászkár esetére, valamint asszisztencia szolgáltatásokra egyaránt. A szolgáltatás keretében az Ön hitelkártyájához nyújtott, úgynevezett asszisztencia kártya birtokában 60 napnál nem hosszabb külföldi útjaihoz, csak akkor szükséges külön utazási biztosítást kötnie, ha a bankkártyájához járó biztosításnál nagyobb fedezeti összegű biztosítást szeretne igényelni, vagy valamilyen speciális biztosítási fedezetre van szüksége.

3 Az Erste Platinum Hitelkártya főkártyabirtokosa egy adott elszámolási időszakon belül legfeljebb 300 000 Ft vásárlási összeg után kaphat Erste Forintokat a banktól (ez az Erste Forint gyűjtési alap). A korlátozás a 2%-os és az 1%-os visszatérítésre összevontan értendő. A jóváírt Erste Forintok összegének számításánál a vásárlási tranzakciók terhelésének időbeli sorrendje a mérvadó. A társkártyával történt vásárlás tranzakciók is beleszámítanak a Főkártyabirtokos Erste Forint gyűjtési alapjába. Az Erste Forint gyűjtés és beváltás mindenkori hatályos feltételeit és részleteit az Erste Platinum Hitelkártya Program Részvételi FeltételekErste Platinum Credit Card Programme  Terms of Participation tartalmazzák. A bank az üzlet típusát minden esetben a hitelkártyát elfogadó bank által a tranzakcióban megjelölt kereskedelmi kategória kód (ún. MCC kód) alapján határozza meg.

4 A THM a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. tv, valamint a teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010 (III.25) kormányrendelet (továbbiakban: THM-rendelet) alapján 375 ezer forint hitelösszeg, 12 hónap futamidő, a rögzített havi hitelkamat, valamint a zárlati díj figyelembevételével került kiszámításra. A kamat mértéke, a kártya kibocsátási díj és annak levásárlásának részletes feltételei, valamint a zárlati díj a mindenkori hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben kerül rögzítésre. A Bank a THM számításánál nem vette figyelembe a THM-rendelet 3.§ (3) bekezdésében meghatározott tételeket (késedelmi kamat, egyéb olyan fizetési kötelezettség, amely a hitelszerződésben vállalt kötelezettség nem teljesítéséből származik). A hitel teljes díja a kamaton felül magában foglalja az összes díjat, jutalékot, költséget és adót. A THM értéke a jogszabályi feltételek változása esetén módosulhat, és nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.