Kifejezetten a nonprofit szféra számára dolgozott ki különlegesen kedvező hitelkonstrukciót az Erste Bank Social Banking üzletága. A kölcsön nem csak olcsó, de az idén az Erste Alapítvány a kamatokat is visszatéríti.

A fizetési képesség, a likviditás kezelésére, a késedelmes bevételek előfinanszírozására, a szervezet fenntartására, újraindításra is felvehető a Covid 19 Sürgősségi Hitel, amelyet kifejezetten nonprofit szervezetek számára kínál az Erste Social Banking. A pénzintézet égető problémára nyújt megoldást, hiszen a nonprofit szféra – a felmérések szerint – pénzügyi tartalékok híján a létéért küzd a válság idején.

A kedvező díjazású, a teljes futamidő alatt fix kamatozású, forint alapú hitel fedezet bevonása nélkül igényelhető, köszönhetően az EASI garanciának. A hitel formája szinte bármi lehet, a folyószámla kerettől, a forgóeszköz-finanszírozáson át a beruházási hitelekig – ám a korábbi kölcsönök kiváltására, vagy uniós pályázatok támogatásának előfinanszírozására nem használható.

Az augusztusig igényelt kölcsönökre ugyanakkor az Erste Alapítvány utólagos kamatvisszafizetési garanciát vállal a folyósítás napja és 2020. december 31. közötti időszakra.

A Covid 19 Sürgősségi Hitelt olyan Magyarországon bejegyzett alapítvány, egyesület, és nonprofit gazdasági társaság igényelheti, amely tevékenységének középpontjába a hazai hátrányos helyzetű csoportok felkarolását, egészségügyi ellátását vagy oktatását helyezte, vagy fenntartható életterek létrehozása, működtetése, és az ökológiai fenntarthatóság a célja.

További részletek itt, jelentkezés itt.

Már nálunk is elérhető az MNB Növekedési Hitelprogram Hajrá!

Hitelkönnyítő intézkedések

A kormány 2020. március 18-án intézkedéseket jelentett be, amelyek könnyítéseket tartalmaznak a lakossági és vállalati hitelek visszafizetése és árazása kapcsán.

Itt az ideje a digitális bankolásnak!

Digitális és telefonos csatornákon végezhető banki szolgáltatásaink.

Ezeket olvasta már?