Erste Biztonsági Keret Folyószámlahitel

Érezze magát biztonságban hóvégén is!

 • Szabadon, bármire felhasználhatja
 • Gyors és egyszerű igénylés
 • Kamat csak a felhasznált hitelkeret után
 • 0% rendelkezésre tartási díj
 • Többször igénybe vehető és visszatölthető

THM: 28,87%*

Beszédes számok

Minimum hitelkeret

50 000 Ft

Maximum hitelkeret

1 500 000 Ft

A keret akár jövedelme

háromszorosa is lehet!

További előnyök

 • A hitelt bármire költheti: nem okoz gondot többé egy váratlan kiadás
 • A hitelkeret visszatölthető és többször igénybe vehető
 • A törlesztés automatikusan történik a számlájára érkező jóváírásokból, befizetésekből
 • Futamidő: 1 év, mely - felülbírálatot követően - automatikusan meghosszabbodhat

A leggyakoribb kérdések

A folyószámlahitelre jogosultság általános feltételei:

Azon cselekvőképes, devizabelföldi természetes személy igényelheti,

 • aki már betöltötte a 18. életévét;
 • aki rendelkezik állandó magyarországi lakhellyel és telefonos elérhetőséggel;
 • aki a bankunk által meghatározott hitelezési feltételeknek megfelel és a Bank a hitelbírálás során hitelképesnek minősíti;
 • akinek rendszeres, az Erste Bank által elfogadhatónak minősített jóváírás érkezik a bankunknál vezetett azon lakossági folyószámlájára, amihez a hitelkeret kapcsolódni fog.

A folyószámlahitel kizárólag forintban nyújtható.

I. Erste lakossági bankszámlára érkezett rendszeres elfogadható munkabér- és/vagy nyugdíjjóváírás esetén az igényelhető hitelkeret összege a havi jóváírások átlagának maximum háromszorosa, minimum 50 000 Ft, maximum 1 500 000 Ft.

II. 68. életévüket betöltött igénylők esetén az adható hitelkeret összege az Erste lakossági bankszámlára érkezett rendszeres, elfogadható havi munkabér- és/vagy nyugdíjjóváírások átlagának maximum egyszerese, a jóváírások számától függően, a fenti minimum és maximum értékek között.

A futamidő egy év (365 nap), amelyet problémamentesség, illetve a szerződéses feltételek teljesítése esetén a Bank automatikusan (külön értesítés nélkül) meghosszabbít újabb egy évre. 

Kizárólag a számlatulajdonos bankszámlájára, megfelelő jogcímmel (közleménnyel) érkező, saját munkabér és/vagy nyugdíj GIRO jóváírásai fogadhatók el (pénztári tranzakció nem), ha a jóváírások havi összege meghaladja a 100 000 Ft-ot (adóstárs esetén együttesen 160 000 Ft-ot).

A fedezet az Ön lakossági bankszámlájára érkező folyamatos munkabér- és/vagy nyugdíjjóváírás.

A hitel szabad felhasználású, célja a fizetőképes számlatulajdonosok átmeneti fedezethiányának áthidalása. A hitelkeret az engedélyezett futamidőn belül többször igénybe vehető és visszatölthető.

A kölcsön csak a mindenkori fennálló szabad hitelkeret erejéig vehető igénybe.

Az érvényben lévő kamatok, díjak és jutalékok mértékét a mindenkori hatályos Hirdetmény tartalmazza.

A jóváhagyást követően automatikusan beállítjuk az Ön hitelkeretét bankszámláján.

Az igénybe vett kölcsön törlesztése, a hitelkeret feltöltése az Erste Banknál vezetett lakossági bankszámlájára érkező jóváírásokkal automatikusan történik, az Ön külön rendelkezése nélkül.

A felhasznált hitelkeret után a Bank az aktuális hónap végén kamatot terhel. Amennyiben a kamatra nincs elegendő fedezet a számláján, akkor ún. kényszerhitel formájában megterheljük a számlát, és az ilyen módon keletkezett tartozás után késedelmi kamatot is felszámítunk.

A következő dokumentumokra lesz szüksége, ha Erste Biztonsági Keret Folyószámlahitelt szeretne igényelni:

1. Három havi bankszámlamúlt vagy

a)    Erste Bank számlamúlt vagy

b)    Idegen banki bankszámlakivonat

*Ami a Bank által elfogadható munkabér/nyugdíj jóváírást tartalmazza.

A bankszámlára érkező jövedelemnek a megfelelő jogcímmel (közleménnyel) kell érkeznie ahhoz, hogy elfogadható jövedelemként a Bank figyelembe tudja venni!

2. Erste Munkáltatói igazolás (45 napnál nem régebbi) vagy

3. Nyugdíjat folyósító szerv 12 hónapnál nem régebbi igazolása a nyugdíjról (NYUFIG év eleji értesítő, vagy TB/NYUFIG határozat) vagy Nyugdíjas igazolvány másolata + 1 havi bankszámla kivonat (1 megfelelő jogcímű jóváírással)

Hol tájékozódhatok bővebben?

Részletes felvilágosításért kérjük, forduljon tanácsadóinkhoz bankfiókjainkban, vagy hívja a +36 1 298 0222-es telefonos banki szolgáltatás (Erste TeleBank) telefonszámot, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

Ha nagyobb összegű fedezetlen hitelre van szüksége, akkor kérjük tekintse meg személyi kölcsön termékajánlatunkat.

A banki hiteltermékekkel kapcsolatos további termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat talál a Magyar Nemzeti Bank honlapján: www.mnb.hu/fogyasztovedelem/dontenem-kell/alkalmazasok

Feltételek

Reprezentatív példa a 2020. július 6-tól igényelt folyószámlahitel esetén:

 *A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt. A feltételek változása esetén mértéke módosulhat. A THM 375 000 Ft-ra és 12 hónapos futamidőre, az Erste Egyszámla Díjcsomag „Felnőtt” számlatípus havi Ügyfélkapcsolati díjával került megállapításra.  A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

A termék igénybe vételéhez az Erste Banknál vezetett lakossági bankszámla szükséges. További részletek, illetve feltételek a mindenkori hatályos Lakossági Hitel Hirdetményben szerepelnek. Jelen kommunikáció a 2021.08.01-jén hatályos jogszabályok feltételeit figyelembe véve készült.