Erste Biztonsági Keret Folyószámlahitel

Érezze magát biztonságban hóvégén is!

 • Szabadon, bármire felhasználhatja
 • Gyors és egyszerű igénylés
 • Kamat csak a felhasznált hitelkeret után
 • 0% rendelkezésre tartási díj
 • Többször igénybe vehető és visszatölthető

THM: 28,85%*

Beszédes számok

Minimum hitelkeret

50 000 Ft

Maximum hitelkeret

1 000 000 Ft

A keret akár jövedelme

háromszorosa is lehet!

További előnyök

 • A hitelt bármire költheti: nem okoz gondot többé egy váratlan kiadás
 • A hitelkeret visszatölthető és többször igénybe vehető
 • A törlesztés automatikusan történik a számlájára érkező jóváírásokból, befizetésekből
 • Futamidő: 1 év, mely - felülbírálatot követően - automatikusan meghosszabbodhat

A leggyakoribb kérdések

A folyószámlahitelre jogosultság általános feltételei:

Azon cselekvőképes, devizabelföldi természetes személy igényelheti,

 • aki már betöltötte a 18. életévét;
 • aki rendelkezik állandó magyarországi lakhellyel és telefonos elérhetőséggel;
 • aki a bankunk által meghatározott hitelezési feltételeknek megfelel és a Bank a hitelbírálás során hitelképesnek minősíti;
 • akinek rendszeres, az Erste Bank által elfogadhatónak minősített jóváírás érkezik a bankunknál vezetett azon lakossági folyószámlájára, amihez a hitelkeret kapcsolódni fog.

A folyószámlahitel kizárólag forintban nyújtható.

I. Erste lakossági bankszámlára érkezett 1–5 havi rendszeres elfogadható munkabér- és/vagy nyugdíjjóváírás esetén a havi jóváírások átlagának

 • maximum kétszerese, minimum 50 000 Ft, maximum 1 000 000 Ft-os hitelkeret között.
 • maximum háromszorosa, minimum 200 000 Ft, maximum 1 000 000 Ft-os hitelkeret között, amennyiben Ön igazolni tudja, hogy a korábbi számlavezető pénzintézetnél legalább 3 havi folyószámla-hitelkerettel rendelkezett (az új hitelkeret nagysága nem haladhatja meg a korábbi – más banknál lévő – hitelkeret összegét), és jelenleg Erste lakossági bankszámlájára minimum havi 90 000 Ft érkezik.

II. Erste bankszámlára érkezett 6 havi vagy azt meghaladó, rendszeres, elfogadható munkabér és/vagy nyugdíjjóváírás esetén a jóváírások átlagának vagy mediánjának (a két összeg közül a kisebbnek)

 • maximum kétszerese, minimum 50 000 Ft, maximum 1 000 000 Ft-os hitelkeret között.
 • maximum háromszorosa, minimum 200 000 Ft, maximum 1 000 000 Ft-os hitelkeret között, amennyiben az Erste bankszámlájára minimum havi 90 000 Ft érkezett.

III. 68. életévüket betöltött igénylők esetén az adható hitelkeret összege az Erste lakossági bankszámlára érkezett rendszeres, elfogadható havi munkabér- és/vagy nyugdíjjóváírások átlagának maximum egyszerese, a jóváírások számától függően, a fenti minimum és maximum értékek között.

A futamidő egy év (365 nap), amelyet problémamentesség, illetve a szerződéses feltételek teljesítése esetén a Bank automatikusan (külön értesítés nélkül) meghosszabbít újabb egy évre. 

Kizárólag a számlatulajdonos bankszámlájára, megfelelő jogcímmel (közleménnyel) érkező, saját munkabér és/vagy nyugdíj GIRO jóváírásai fogadhatók el (pénztári tranzakció nem), ha a jóváírások havi összege meghaladja a 100.000 Ft-ot (adóstárs esetén együttesen 160.000 Ft-ot).

A fedezet az Ön lakossági bankszámlájára érkező folyamatos munkabér- és/vagy nyugdíjjóváírás.

A hitel szabad felhasználású, célja a fizetőképes számlatulajdonosok átmeneti fedezethiányának áthidalása. A hitelkeret az engedélyezett futamidőn belül többször igénybe vehető és visszatölthető.

A kölcsön csak a mindenkori fennálló szabad hitelkeret erejéig vehető igénybe.

Az érvényben lévő kamatok, díjak és jutalékok mértékét a mindenkori hatályos Hirdetmény tartalmazza.

A jóváhagyást követően automatikusan beállítjuk az Ön hitelkeretét bankszámláján.

Az igénybe vett kölcsön törlesztése, a hitelkeret feltöltése az Erste Banknál vezetett lakossági bankszámlájára érkező jóváírásokkal automatikusan történik, az Ön külön rendelkezése nélkül.

A felhasznált hitelkeret után a Bank az aktuális hónap végén kamatot terhel. Amennyiben a kamatra nincs elegendő fedezet a számláján, akkor ún. kényszerhitel formájában megterheljük a számlát, és az ilyen módon keletkezett tartozás után késedelmi kamatot is felszámítunk.

A következő dokumentumokra lesz szüksége, ha Erste Biztonsági Keret Folyószámlahitelt szeretne igényelni:

 • folyószámlahitel igénylőlap és szerződés
 • érvényes személyazonosító okmány
 • amennyiben Ön – új folyószámlahitel igényléskor – igazolni kívánja korábbi (más pénzintézetnél nyilvántartott) folyószámlahitelét, akkor az igénylést megelőző utolsó 3 havi bankszámlakivonat, mely tartalmazza az idegen bankhoz érkező munkabér- vagy nyugdíjjóváírás, illetve a korábbi hitelkeret összegét is
 • amennyiben az Erste Banknál vezetett lakossági bankszámlájára csak 1 vagy 2 hónapja érkezik elfogadható saját munkabér-jóváírása, illetve ha a jóváírás nem megfelelő jogcímmel (közleménnyel) érkezik, akkor:
  • munkáltatói igazolás (30 napnál nem régebbi, Erste nyomtatvány), vagy
  • 2 havi idegen banki bankszámlakivonat, mely az utolsó kéthavi, az idegen bankhoz érkező munkabér-jóváírást tartalmazza (ez a nyugdíjjóváírásra nem vonatkozik).

Hol tájékozódhatok bővebben?

Részletes felvilágosításért kérjük, forduljon tanácsadóinkhoz bankfiókjainkban, vagy hívja a +36 1 298 0222-es telefonos banki szolgáltatás (Erste TeleBank) telefonszámot, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

Ha nagyobb összegű fedezetlen hitelre van szüksége, akkor kérjük tekintse meg személyi kölcsön termékajánlatunkat.

A banki hiteltermékekkel kapcsolatos további termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat talál a Magyar Nemzeti Bank honlapján: www.mnb.hu/fogyasztovedelem/dontenem-kell/alkalmazasok

Feltételek

Reprezentatív példa a 2020. július 6-tól igényelt folyószámlahitel esetén:

Hitel teljes összege 375 000 Ft
Hitel futamideje 12 hónap
Hitelkamat 2020.12.31-ig (változó) 5,52%
Hitelkamat 2021.01.01-től 21,45%
Teljes hiteldíjmutató (THM) 2020.12.31-ig 5,74%*
Teljes hiteldíjmutató (THM) 2021.01.01-től 24,05%*

 

*A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt. A feltételek változása esetén mértéke módosulhat. A THM 375 000 Ft-ra és 12 hónapos futamidőre került meghatározásra. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

A Lakossági hitel hirdetmény 2. számú mellékletének 2.1. szerinti lakossági folyószámlahitel termék esetén 2020.07.06-2020.12.31. között a Kedvezményes THM számításkor a Bank a számlavezetési díj 2020.12.31-ig történő teljes elengedését vette figyelembe, a Kedvezményes THM a hitel igénylés dátuma és 2020.12.31. közötti időszakra vonatkozó futamidőre került meghatározásra. A 2.1. pont szerinti lakossági folyószámlahitel termék esetén a 2021.01.01-től érvényes THM számításkor a Bank az Erste Munkavállalói Bankszámlára vonatkozó számlavezetési díjat vette figyelembe.