Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 
 

Címletváltás és forgalomból bevont forint bankjegyek átváltása

 

Tájékoztató az Erste Bank Hungary Zrt. címletváltási,  sérült bankjegyek  elfogadási szolgáltatásáról, és a forgalomból  bevont forint bankjegyek átváltásáról

Az Erste Bank Hungary Zrt. (továbbiakban: Bank) a címletváltási szolgáltatás alatt a címletváltás, készpénzváltás, bankjegyváltás, érmeváltás tevékenységét érti, ide nem értve a forgalomból bevont forint bankjegyek cseréjét (váltását).

A Bank a sérült bankjegy elfogadási szolgáltatás alatt a sérült bankjegy, csonka bankjegy, hiányos bankjegy elfogadási tevékenységét érti.

A Bank pénzérme / bankjegy címletváltási szolgáltatást kizárólag a Banknál bankszámlát vezető Számlatulajdonos ügyfelei részére végez minden bankfiókjában.

A forgalomból bevont forint bankjegyek cseréjének (átváltásának) nem feltétele, hogy az Ügyfél a Banknál bankszámlával rendelkezzen, vagy egyéb szolgáltatást vegyen igénybe.

50 darabnál nagyobb mennyiségű pénzérme és / vagy bankjegy rendszeres (havonta több mint egy alkalom) váltására vonatkozó igény esetén, a Bank a Számlatulajdonost pénzszállító által végzett zsákos szolgáltatásra kötelezheti.

A forgalomból bevont forint bankjegyek cseréjének (átváltásának) esetén a Bank díjmentesen, a forgalomból bevont beváltani kívánt forint bankjegyek darabszámától függetlenül biztosítja az átváltását a bevont bankjegy címletével azonos címletű megújított bankjegyre, a Bank minden pénztárral rendelkező fiókjában. A Bank a forgalomból bevont forint bankjegyek átváltását a bevonás határnapjától számított 3 évig, míg az érméket a bevonás határnapjától számított 1 évig biztosítja. Amennyiben az átváltani kívánt forint bankjegyek összege eléri, vagy meghaladja a 2 millió forintot, akkor az Ügyfélnek a bankjegyek cseréjére vonatkozó szándékát előzetesen be kell jelentenie az átváltást megelőző munkanapon 12 óráig a Bank cserét végző bankfiókjánál.

Amennyiben az Ügyfél a forgalomból bevont bankjegyet nem azonos címletű bankjegyre, hanem más címletre kéri átváltani, az címletváltási tranzakciónak minősül, mely szolgáltatást a Bank kizárólag számlavezetett Ügyfelei részére végez a Bank mindenkor hatályos pénzügyi szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzata és Általános Szerződési Feltételei alapján, díjazására pedig a mindenkor hatályos Vállalati Pénzforgalmi Hirdetmény, a Mikrovállalati Pénzforgalmi Hirdetmény illetve a Lakossági Bankszámla és Betéti Kamat Hirdetménye vonatkozik.

A bankfiókok listája elérhető a Bank honlapján a Bankfiók és ATM kereső linkre kattintva.

A címletváltás, sérült bankjegy befogadásának díjai, továbbá a forgalomból bevont forint bankjegyek átváltásának szabályai megtalálhatóak az alábbi Hirdetményekben:

Hirdetmény a forgalomból bevont forint bankjegyek átváltásának szabályairól
Lakossági bankszámla és betéti kamat hirdetmény
Mikrovállalati pénzforgalmi hirdetmény
Vállalati pénzforgalmi hirdetmény