Tájékoztató csoportos beszedéssel kapcsolatban az ELMŰ / ÉMÁSZ szolgáltatását és az E.ON Energiaszolgáltató gázszolgáltatását igénybevevő ügyfeleink részére

Tisztelt Ügyfelünk!

Mint az Ön előtt is ismert, az elkövetkező hónapokban az egyetemes villany- és gázszolgáltatás terén kormánydöntés alapján szolgáltatóváltás történik.

ELMŰ / ÉMÁSZ

Tájékoztatjuk, hogy a 2007. évi LXXXVI. törvény - a villamos energiáról – (VET) 99/D § (4) bekezdés értelmében  az ELMŰ / ÉMÁSZ javára Ön által csoportos beszedési megbízás teljesítésére adott felhatalmazást a szolgáltatóváltást követő 46. naptól úgy kell tekinteni, mintha a felhasználó azt az ELMŰ - ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt részére adta volna meg.

Így az ELMŰ / ÉMÁSZ javára adott felhatalmazás kedvezményezettje 2016. január 16-tól az ELMŰ - ÉMÁSZ ESZ Zrt lesz. Ez azt jelenti, hogy e napig Ön az ELMŰ / ÉMÁSZ-nak, ezt követően pedig az ELMŰ - ÉMÁSZ ESZ Zrt-nek fog fizetni csoportos beszedési megbízással. A kedvezményezett megváltoztatása automatikus, Önnek ezzel kapcsolatban nincs tennivalója.

E.ON gázszolgáltatás

Tájékoztatjuk, hogy a 2008. évi XL. törvény - a földgázellátásról – (GET) 115/C § (3c) bekezdés értelmében az E.ON javára Ön által csoportos beszedési megbízás teljesítésére adott felhatalmazást a szolgáltatóváltást követő 46. naptól úgy kell tekinteni, mintha a felhasználó azt a FŐGÁZ részére adta volna meg.

Így az E.ON javára (érintett beszedő azonosítók: A13958147T440, A13958147T570) adott felhatalmazás kedvezményezettje 2016. február 15-től a FŐGÁZ lesz. Ez azt jelenti, hogy e napig Ön az E.ON-nak, ezt követően pedig a FŐGÁZ-nak fog fizetni csoportos beszedési megbízással. A kedvezményezett megváltoztatása automatikus, Önnek ezzel kapcsolatban nincs tennivalója.

Felhívjuk figyelmét, hogy fentiek a 2015. december 15 előtt adott csoportos beszedési felhatalmazásokra vonatkoznak. Amennyiben ezután szeretne csoportos beszedési megbízás alapján történő fizetési módra váltani javasoljuk, hogy várja meg első FŐGÁZ számláját és az abban szereplő azonosítók alapján, a FŐGÁZ javára adjon majd új felhatalmazást.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt