Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2016 08 JAN.
Novemberi ipari termelési és külkereskedelmi adatok

Barczel Vivien és Ürmössy Gergely:

Novemberben az ipari termelés 9,5%-kal nőtt, míg a munkanappal kiigazított mutató 7%-os bővülést tükrözött. A növekedési ütem nem meglepő, hiszen a novemberi beszerzési menedzser index kifejezetten erős lendületről tanúskodott. A részletek egyelőre nem állnak rendelkezésre, azonban feltételezzük, hogy továbbra is az autóipar volt az elsődleges motorja az ipari termelés bővülésének, míg az élelmiszeripar, vegyipar, illetve számítógép és elektronikai termékek gyártása feltételezhetően visszafogottabb ütemben nőttek. A tavalyi év egészében átlagosan meghaladhatta a 7%-ot az ipar növekedési üteme, idén azonban ennél alacsonyabb lehet az éves átlag, ami becslésünk szerint 4-5% között alakulhat.

külkereskedelmi mérleg többlete 673 millió euró volt novemberben. Összehasonlítva 2014 novemberével, a többlet enyhén csökkent, hiszen akkor 709 millió eurót publikált a KSH. A többlet zsugorodásának oka, hogy kifejezetten gyors ütemben, 7,7%-kal nőtt az import értéke, míg az export 6,5%-kal bővült. A külkereskedelmi többlet továbbra is kiemelkedően magasnak számít, hiszen ha a január-november időszaki többletet vizsgáljuk, akkor látjuk, hogy már átlépte a 7,4 milliárd eurót. Ez az érték 2014 azonos időszakában 6 milliárd euró volt. 2015 egészében megközelíthette a 8 milliárd eurót a többlet, idén viszont stagnálhat, vagy megkezdődhet az egyenleg fokozatos zsugorodása, amennyiben a várakozásainknak megfelelően erősödik a háztartások fogyasztása, ami az importot tovább növelheti.

Várakozásunk szerint 2016-ban átlagosan 2,2%-kal bővülhet a magyar GDP, amelyben jelentős szerepet játszik a háztartások fogyasztása a keresleti oldalon, illetve fontos szerepet kap továbbra is az ipari termelés a kínálati oldalon.

Barczel Vivien
+36-1-373-2026