Fontos mérföldkőhöz érkezett a Citibank magyarországi lakossági üzletágának integrációja

2016. február 1. Február elsejével átveszi az Erste Bank Hungary Zrt. a Citibank Europe plc. Magyarországi Fióktelepének a hitelkártyák direkt értékesítését végző csapatát, aminek köszönhetően új értékesítési hálózattal bővül az Erste Bank. A hitelkártya értékesítési hálózat átvétele fontos mérföldköve a felek közti tavaly szeptemberben kötött - a Citibank magyarországi lakossági üzletágának megvásárlásról szóló - megállapodásnak. Február elsejétől a direkt értékesítéssel foglalkozó hálózat munkatársai már az Erste színeiben, a népszerű Erste hitelkártyákat -  az Erste Joker hitelkártyát és a Wizz Air  hitelkártyát -  értékesítik, többek között a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren lévő értékesítési ponton is.

„Az Erste Bank célja az integrációval már a kezdetektől az volt, hogy még magasabb szintű és komplexebb szolgáltatást tudjunk nyújtani meglévő és leendő ügyfeleinknek. Ennek érdekében Citibank értékeket és jól működő gyakorlatokat emelünk át működésünkbe. Az integrációs folyamat során fejlesztjük termék- és szolgáltatásportfoliónkat. Ennek első lépése a hitelkártyák értékesítésével foglalkozó egység átvétele.” – mondta el Harmati László, az Erste Bank lakossági vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: „Az Erste értékesítési rendszere jelentős számú, kizárólagos partneri értékesítővel bővül, akik háttérfeladatait és támogatását közel 30 új, Citiből érkezett munkatárs támogatja majd.” 

A jelenlegi változás nem érinti a jelenlegi Citibank ügyfeleket, nekik az ügyfélszámlák átadásáig - amely 2016 utolsó negyedévénél előbb nem várható – semmilyen teendőjük nincsen, őket a meglévő hitelkártyájuk kapcsán továbbra is a Citibank szolgálja ki a megszokott csatornákon. 

Háttér:
A Citibank magyarországi lakossági és hitelkártya üzletágának 2015. szeptemberében bejelentett megvásárlása révén a „MasterCard – az év bankja 2015” verseny fődíjas Erste Bank a második legnagyobb lakossági portfólióval rendelkező pénzintézetté válik Magyarországon a migrációt követően. A méretnövekedésen felül az Erste egyedülálló pozícióba kerül a magyar bankpiacon a két vállalat kiemelkedő értékeinek – az Erste Bank széles fiókhálózatának és univerzális banki szolgáltatásainak, valamint a Citibank piacvezető ügyfélkiszolgálási gyakorlatának – összevonása eredményeként. A tranzakció kapcsán felmerülő bármilyen fontos fejleményről, vagy teendőről az ügyfelek időben értesítést fognak kapni.