Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2016 03 FEBR.
Tavaly is bővült a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon

Barczel Vivien és Ürmössy Gergely:

A KSH jelentése szerint 5%-kal (év/év) bővült a kiskereskedelmi forgalom decemberben, amely megfelelt a várakozásunknak. A részletekből egyértelműen az tükröződik, hogy a 2015-ös év utolsó hónapjaiban már lendületet veszített az üzemanyag-forgalom bővülése, hiszen a decemberi 3,7%-os növekedés jelentősen elmaradt a 7,1%-os éves átlagos ütemtől. Ezzel szemben, a nem-élelmiszer kiskereskedelem megtartotta a növekedés lendületét az év egészében, hiszen 6,4%-kal nőtt a szegmens forgalma, ami alig maradt el a 7,6%-os éves átlagtól. Az élelmiszer kiskereskedelem forgalma pedig az éves átlagnak megfelelő ütemben, 3,4%-kal emelkedett decemberben.

Összességében tavaly is jó évet zárt a kiskereskedelmi forgalom, hiszen a 2014-ben látott 5,2%-os növekedést követően 2015-ben 5,5%-kal bővült. Úgy véljük, hogy idén is hasonló ütemet láthatunk, hiszen a személyi jövedelemadó egy százalékponttal csökken, illetve az inflációs ráta is jóval a 3%-os inflációs cél alatt maradhat idén, így a nettó értelemben mért reálbérek emelkedése erősítheti a háztartások keresletét. Előrejelzésünk szerint 4 és 5% közötti növekedési ütemmel bővülhet idén a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon.

További információ:

Barczel Vivien
+36-1-373-2026
vivien.barczel@erstebank.hu

Ürmössy Gergely
+36-1-373-2830
gergely.urmossy@erstebank.hu