Bankonbelüli átutalások korlátozása a hétvégén

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy technikai okokból a 2019.03.30-03.31-i hétvége folyamán a bankon belüli forint számlákra Erste NetBankon, Vállalati NetBankon és MobilBankon indított átutalások csak a vasárnapi napon, azaz 2019. 03.31-én teljesülnek. Köszönjük a türelmet!

2016 05 FEBR.
Decemberben is nőtt az ipari termelés

Barczel Vivien és Ürmössy Gergely:

A KSH első becslése szerint 9,4%-kal nőtt az ipari termelés decemberben, miközben a munkanaphatással tisztított mutató 6,9%-os bővülést mutatott. Habár a részletek még nem ismertek, úgy gondoljuk, hogy az autóipar volt meghatározó a termelés növekedésében az év utolsó hónapjában is. A járműgyártáson kívül az ehhez kapcsolódó beszállító ágak termelése (gumi- és műanyaggyártás) is jelentős mértékben emelkedhetett.

A 2015-ös év egészét nézve, robosztus növekedést láthattunk az ipari termelés illetően, ugyanis éves átlagban 7,5%-kal volt magasabb a kibocsátás, mint 2014-ben. A kilátásokat illetően úgy gondoljuk, hogy az autóipar jelentős szerepe idén is megmarad és a bővülés tovább folytatódik a járműgyártás és így az ipar esetében is. Számítunk azonban lassulásra, melyet részben a tavalyi magas bázis okoz. Továbbá a szektorban nem várható nagyobb horderejű beruházás, kapacitásbővítés, ami további lendületet adna a termelésnek. Előrejelzésünk szerint az idei évben mintegy 4% lehet éves átlagban a növekedés.

Barczel Vivien
+36-1-373-2026