Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2016 08 FEBR.
Váratlanul erős lett a decemberi külkereskedelmi adat

Ürmössy Gergely:

A várakozásokat jelentősen meghaladta a decemberi külkereskedelmi adat, amely elérte a 643 millió eurót, ami a 2014 decemberében mért 245,5 millió euróhoz képest jelentős növekedést tükröz. Így a 2015-ös év egészében megközelítette a 8,1 milliárd eurót a külkereskedelmi többlet. A várakozásokat jelentősen meghaladó egyenleg elsősorban annak köszönhető, hogy az import euróban mért növekedési üteme 1%-ra esett vissza, míg vele szemben az export 7,3%-kal bővült.

Egyelőre nem állnak rendelkezésre a részletek, azonban feltételezzük, hogy az import növekedési üteme csupán átmenetileg esett az elmúlt hónapokban látott növekedési ütem alá. Ennek pedig az lehet a következménye, hogy 2016 első hónapjaiban a januári import növekedési ütem a szokásosnál magasabb lehet, hiszen a belföldi fogyasztás és a beruházások jelentős importtartalommal bírnak. Arra számítunk, hogy idén is hasonló, 8 milliárd euró körül alakulhat a külkereskedelmi többlet.

A külkereskedelmi mérleg többlete egyben azt is jelenti, hogy a magyar folyó fizetési mérleg szufficite is rendkívül magas lehetett, akár a GDP 5%-át is elérhette 2015-ben. Ennek pedig az a jelentősége, hogy negatív nemzetközi tőkepiaci és befektetői hangulat esetén a forint számára védőpajzsot nyújthat a többlet, és más feltörekvő piaci devizákhoz viszonyítva jól teljesíthet.