Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2016 23 FEBR.
Változatlan maradt a jegybanki alapkamat februárban

Idén második alkalommal tartotta kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A februári ülés alkalmával ismét változatlan szinten, 1,35%-on hagyta a jegybanki alapkamatot az MT. Így tavaly augusztus óta változatlan szinten van az irányadó ráta. A döntés megfelelt a várakozásunknak. Az MT korábbi kommunikációja szerint a következő két évben nem kell változtatni az alapkamaton, hogy teljesüljön az MNB inflációs célja. A várakozásunk szerint 2017 végéig nem változik az alapkamat, egyik irányba sem.

Az MT nincs lépéskényszerben kamatemeléssel, hiszen nem valószínű, hogy teljesüljön az MNB 3%-os inflációs célja 2018 előtt. Azonban érdemes azt is megemlíteni, hogy nem tökéletesen adottak a körülmények egy újabb kamatcsökkentési ciklus megnyitásához, hiszen hiába uralkodik nyomott inflációs környezet Magyarországon, a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon uralkodó hangulat kifejezetten rossz volt januárban és februárban.

Fontos lesz, hogy márciusban miként dönt az Európai Központi Bank, illetve az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed. Jelenleg annak látjuk a legnagyobb esélyét, hogy az EKB kamatot csökkent márciusban, míg a Fed márciusról júniusra halasztja a következő kamatemelés időpontját. Ezeknek a következménye lehet, hogy a nemzetközi befektetői hangulat érdemben javul, támogatóvá válik. Ebben az esetben elképzelhető, hogy az MNB megfontolja újabb kamatvágások lehetőségét, azonban erre legkorábban a második negyedév végén, azaz májusban-júniusban kerülhet sor.