Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2016 03 MÁRC.
Gyenge januári kiskereskedelmi adatok érkeztek

Csupán 1,6%-kal bővült a kiskereskedelmi forgalom volumene januárban. Az ütem alulmúlta a várakozásunkat, arra számítottunk, hogy a 2015 második felében látott 4-5%-os növekedési ütem lendülete megmarad. Erre utalt a fogyasztói bizalmi indexek mellett az is, hogy a nettó értelemben vett reálbér növekedése tavaly év vége után valószínűleg az idei évben is folytatódott.

A kiskereskedelmi forgalom munkanaphatással igazított éves növekedési üteme 2,1% volt januárban, ami jelentősen alulmúlta a 2015-ös év 5,8%-os átlagát. Elsősorban annak volt köszönhető a növekedési ütem lassulása, hogy az élelmiszer-kiskereskedelem volumene 1,5%-kal esett vissza. Véleményünk szerint ez elsősorban annak köszönhető, hogy a NAV-hoz bekötött elektronikus pénztárgépek gazdaságfehérítő hatása miatt kifejezetten magas volt a tavalyi bázis, és a pénztárgépek fehérítő hatása már halványul. Az élelmiszer-kiskereskedelemmel szemben a nem-élelmiszer- és az üzemanyag-kiskereskedelmi forgalom volumene 5,7%-kal, illetve 4,4%-kal bővültek. Ezek a növekedési ütemek is elmaradtak a 2015-ös évben látott átlagos ütemtől, azonban alátámasztják azt, hogy megmaradhat idén a lendület.

Összességében, a januári kiskereskedelmi adatok fényében úgy véljük, hogy a magyar növekedési sztori nem sérült, hanem ez egy átmeneti, néhány hónapig elhúzódó hatás lehet. A kiskereskedelmi forgalom növekedési üteme stabilizálódni fog és idén átlagosan 4% körül alakulhat.