Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2016 03 MÁRC.
Gyenge januári kiskereskedelmi adatok érkeztek

Csupán 1,6%-kal bővült a kiskereskedelmi forgalom volumene januárban. Az ütem alulmúlta a várakozásunkat, arra számítottunk, hogy a 2015 második felében látott 4-5%-os növekedési ütem lendülete megmarad. Erre utalt a fogyasztói bizalmi indexek mellett az is, hogy a nettó értelemben vett reálbér növekedése tavaly év vége után valószínűleg az idei évben is folytatódott.

A kiskereskedelmi forgalom munkanaphatással igazított éves növekedési üteme 2,1% volt januárban, ami jelentősen alulmúlta a 2015-ös év 5,8%-os átlagát. Elsősorban annak volt köszönhető a növekedési ütem lassulása, hogy az élelmiszer-kiskereskedelem volumene 1,5%-kal esett vissza. Véleményünk szerint ez elsősorban annak köszönhető, hogy a NAV-hoz bekötött elektronikus pénztárgépek gazdaságfehérítő hatása miatt kifejezetten magas volt a tavalyi bázis, és a pénztárgépek fehérítő hatása már halványul. Az élelmiszer-kiskereskedelemmel szemben a nem-élelmiszer- és az üzemanyag-kiskereskedelmi forgalom volumene 5,7%-kal, illetve 4,4%-kal bővültek. Ezek a növekedési ütemek is elmaradtak a 2015-ös évben látott átlagos ütemtől, azonban alátámasztják azt, hogy megmaradhat idén a lendület.

Összességében, a januári kiskereskedelmi adatok fényében úgy véljük, hogy a magyar növekedési sztori nem sérült, hanem ez egy átmeneti, néhány hónapig elhúzódó hatás lehet. A kiskereskedelmi forgalom növekedési üteme stabilizálódni fog és idén átlagosan 4% körül alakulhat.