Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. január 24. 22:00 óra és 2020. január 25. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste Vállalati NetBank, Erste MobilBank, Electra, Internetes Vásárlást Ellenőrző SMS kód, sms szolgáltatások, weboldal szolgáltatások) működését is befolyásolja. A karbantartás 2020. január 24. 21:00 óra és 2020. január 26. 24:00 óra közötti időszakban a TeleBank szolgáltatás működését is befolyásolja.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday, Saturday and Sunday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:Between 10:00 p.m. on January 24, 2020 and 8 a.m. on January 25, 2020 the operation of Erste Retail NetBank, Erste Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, 3D Secure Code, sms services, website services will be suspended. Between 9 p.m. on January 24, 2020 and midnight of January 26, 2020 the operation of Erste TeleBank will be suspended.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

Várakozásainkkal összhangban -0.2% volt az inflációs ráta májusban. A maginflációs mutató, amely kiszűri a gyakran változó termékek hatását, 1,3% volt. A maginfláció tavaly április óta stabilan 1,2 és 1,5% között mozog. Tavaly májushoz képest drágultak a szeszes italok és dohányáruk, a tartós fogyasztási cikkek és a szolgáltatások, ezzel szemben az élelmiszerek ára változatlan maradt, az üzemanyag pedig olcsóbbá vált. Ha a havi árváltozásokat tekintjük, akkor egyértelműen látszik, hogy drágulnak a feldolgozatlan élelmiszerek, mint például a cukor, a burgonya, illetve március óta újra folyamatosan drágul az üzemanyag is.

Úgy véljük, hogy augusztusban térhet vissza a pozitív tartományba az inflációs ráta és az év egészében átlagosan 0,6% lehet a pénzromlás üteme. A 2017-es évben az ÁFA csökkentésnek köszönhetően visszafogottabb ütemben gyorsulhat az inflációs ráta, átlagosan pedig 2% lehet jövőre az infláció Magyarországon.