Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2016 08 JÚN.
Augusztusig tarthat a _defláció_ Magyarországon

Várakozásainkkal összhangban -0.2% volt az inflációs ráta májusban. A maginflációs mutató, amely kiszűri a gyakran változó termékek hatását, 1,3% volt. A maginfláció tavaly április óta stabilan 1,2 és 1,5% között mozog. Tavaly májushoz képest drágultak a szeszes italok és dohányáruk, a tartós fogyasztási cikkek és a szolgáltatások, ezzel szemben az élelmiszerek ára változatlan maradt, az üzemanyag pedig olcsóbbá vált. Ha a havi árváltozásokat tekintjük, akkor egyértelműen látszik, hogy drágulnak a feldolgozatlan élelmiszerek, mint például a cukor, a burgonya, illetve március óta újra folyamatosan drágul az üzemanyag is.

Úgy véljük, hogy augusztusban térhet vissza a pozitív tartományba az inflációs ráta és az év egészében átlagosan 0,6% lehet a pénzromlás üteme. A 2017-es évben az ÁFA csökkentésnek köszönhetően visszafogottabb ütemben gyorsulhat az inflációs ráta, átlagosan pedig 2% lehet jövőre az infláció Magyarországon.