Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2016 08 JÚN.
Augusztusig tarthat a _defláció_ Magyarországon

Várakozásainkkal összhangban -0.2% volt az inflációs ráta májusban. A maginflációs mutató, amely kiszűri a gyakran változó termékek hatását, 1,3% volt. A maginfláció tavaly április óta stabilan 1,2 és 1,5% között mozog. Tavaly májushoz képest drágultak a szeszes italok és dohányáruk, a tartós fogyasztási cikkek és a szolgáltatások, ezzel szemben az élelmiszerek ára változatlan maradt, az üzemanyag pedig olcsóbbá vált. Ha a havi árváltozásokat tekintjük, akkor egyértelműen látszik, hogy drágulnak a feldolgozatlan élelmiszerek, mint például a cukor, a burgonya, illetve március óta újra folyamatosan drágul az üzemanyag is.

Úgy véljük, hogy augusztusban térhet vissza a pozitív tartományba az inflációs ráta és az év egészében átlagosan 0,6% lehet a pénzromlás üteme. A 2017-es évben az ÁFA csökkentésnek köszönhetően visszafogottabb ütemben gyorsulhat az inflációs ráta, átlagosan pedig 2% lehet jövőre az infláció Magyarországon.