Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2016 21 JÚN.
Változatlan maradt a jegybanki alapkamat

A vártnak megfelelően nem változtatott az alapkamaton a Monetáris Tanács. A döntés nem meglepetés, hiszen a Tanács már májusban jelezte, hogy lezártnak tekinti a kamatcsökkentési ciklust. Úgy véljük, hogy a döntést követően kiadott jegyzőkönyv hangvétele is óvatos lesz. Az MT részéről az óvatosság indokolt, hiszen a csütörtökön tartandó népszavazás a Brexitről izgalomban tartja a piacokat, így a nemzetközi befektetői hangulat bármikor elromolhat, ami a magyar piacra is átcsordulhat. A stabil és kiszámítható jegybanki kamatpolitika segít a forint árfolyamában és a magyar államkötvényhozamokban látott ingadozásokat mérsékelni. Várakozásunk szerint az alapkamat az év végéig változatlan maradhat.

A következő hónapokban az alapkamatról átkerülhet a fókusz más, nem-konvencionális eszközökre, amelyeknek a segítségével a Magyar Nemzeti Bank tovább lazítja a pénzügyi kondíciókat. Erre legkorábban júliusban kerülhet sor, miután a Moody’s nyilvánosságra hozta döntését arról, hogy Magyarországot visszaemelte-e a befektetésre ajánlott kategóriába. Várakozásunk szerint a Fitch-hez hasonlóan a Moody’s is felminősíti idén Magyarországot – ha nem júliusban, akkor a novemberi időpont alkalmával.