Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2016 05 JÚL.
Májusban is megtartotta a lendületét a kiskereskedelem

A kiskereskedelmi forgalom 6,8%-kal (év/év) bővült májusban, így meghaladta az év első öt hónapjában látott átlagos 5,2%-os növekedési ütemet. A naptárhatástól megtisztított volumenindex 5,7%-os emelkedésről tanúskodott. A májusi adat erősnek mondható, ráadásul mindhárom kiskereskedelmi ág lendületes bővülést mutatott: az élelmiszer-kiskereskedelem 4,4%-kal, a nem élelmiszer-kiskereskedelem 6,8%-kal, az üzemanyag-kiskereskedelem pedig 9%-kal nőtt egy év alatt. A kiskereskedelmi forgalom növekedését segítette a nettó reálbérek dinamikus növekedése, illetve az is, hogy a vasárnapi zárva tartás feloldását követően fokozatosan újra kinyitottak az üzletek a hét utolsó napján is.

A kiskereskedelmi forgalom a vártnak megfelelően alakul idén, erős dinamikát mutat. A számok alátámasztják azt a várakozásunkat, ami szerint a GDP növekedést elsősorban a háztartások fogyasztása erősítheti. Előrejelzésünk szerint idén 2%-kal növekedhet a GDP.