Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2016 21 SZEPT.
Erste Jelzálogbank Zrt. - Jelzáloglevél kibocsátási program

A Magyar Nemzeti Bank által előírt JMM (Jelzáloghitel-finanszírozás Megfelelési Mutatót) megfelelés érdekében az Erste Jelzálogbank Zrt. jelzáloglevél kibocsátási programot állított fel, amelyhez az MNB engedélyét 2016. augusztus 25-én kapta meg.

A 200 Mrd Ft keretösszegű Programban szabályozott piacra bevezetésre kerülő, valamint szabályozott piacra bevezetésre nem kerülő jelzáloglevelek nyilvános forgalomba hozatalára egyaránt lehetőség van. Az Erste Jelzálogbank Zrt. elsőként 2016 októberétől tervezi forintban denominált fix vagy változó kamatozású jelzáloglevelek forgalomba hozatalát nyilvános tőzsdei aukciók formájában.Az Erste Jelzálogbank a kibocsátások támogatására egy több forgalmazóból álló modellt alakított ki, mellyel a jelzáloglevelek szélesebb körű befektetői elérését kívánja biztosítani. Az értékpapír vásárlások során elsősorban hazai intézményi befektetők (biztosítók, befektetési alapok, nyugdíjpénztárak) és bankok érdeklődésére számít. A nagyobb méretű sorozatok másodpiaci likviditásának támogatása érdekében folyamatos, kötelező kétoldalú árjegyzést biztosító szerződések megkötését is tervezi.